Görüş Bildir
Haberler
Suç Örgütü Lideri Sedat Peker'in Basın Danışmanı Emre Olur Hakkında İstenen Ceza Belli Oldu

Suç Örgütü Lideri Sedat Peker'in Basın Danışmanı Emre Olur Hakkında İstenen Ceza Belli Oldu

Kübra Köklü
30.10.2022 - 16:54 Son Güncelleme: 30.10.2022 - 23:51

Organize suç örgütü elebaşı firari sanık Sedat Peker'in sosyal medya paylaşımlarını yapan Ahmet Emre Olur, savcılıktaki ifadesinin ardından 21 Eylül tarihinde tutuklanmıştı. Olur hakkında 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' ve 'silahla kasten yaralama' suçundan 7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Reis Sedat Peker Suç Örgütü'

'Reis Sedat Peker Suç Örgütü'

Arnavutluk'ta yakalandıktan sonra Türkiye'ye iade edilen Emre Olur, tutuklanmıştı. Suç örgütü lideri Sedat Peker'in basın danışmanı olarak bilinen Ahmet Emre Olur hakkında iddianame hazırlandı. Şüpheli Ahmet Emre Olur hakkında 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma've 'silahla kasten yaralama' suçlarından 7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianamede şüpheli Ahmet Emre Olur'un, suç örgütü lideri Peker'in Türkiye'den ayrılışı ve çeşitli yurt dışı ülkelerinde firari olarak bulunduğu süreçlerde bizzat yanında olduğu aktarıldı. Ahmet Emre Olur'un sosyal medyayı aktif şekilde kullandığı, örgüt lideri ile yakın irtibatlı ve iltisaklı olduğu kaydedildi. Şüpheli Ahmet Emre Olur’un 'Reis Sedat Peker Suç Örgütü' ile bağlantılı olduğu, örgüte bizzat yardım ettiği, örgütün sosyal medya işlerinde sorumlu olduğu iddianamede anlatıldı.

Olur’un Twitter hesabı üzerinden örgüt aleyhine yazılar yazan gazeteci ve kişileri hedef alır nitelikte tweetler yayınladığı, bu şekilde örgütü canlı tutmaya ve örgütün faaliyetlerinin devam ettiğini göstermeye yönelik sosyal medya paylaşımlarında bulunduğu anlatıldı. İddianamede, 'Şüphelinin bu kapsamda sosyal medya hesapları üzerinden yaklaşık 400 bin takipçiye ulaştığı, takipçi sayısı ile geniş kitlelere ulaşıp örgüt propagandası yaparak örgüt üyelerini diri tutmaya çalıştığı, ayrıca paylaşımlarında örgütün toplum üzerinde varlığını hissettirmeye yönelik paylaşımlarda da bulunduğu tespit edilmiştir' ifadelerine de yer verildi.

7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi

7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi

Sedat Peker'in Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunduğu sırada ülke yetkililerinin aldığı karar doğrulduğunda sosyal medya kullanımının kısıtlandığı hatırlatılan iddianamede, Sedat Peker'in sosyal medyayı kendi hesaplarından kullanamadığı, sosyal medyada yayınlanmasını istediği metinleri şüpheli Emre Olur'a WhatsApp'tan gönderdiği ve şüphelinin de bu metinleri kendi sosyal medya hesabından yayınladığı, bu şekilde örgüt liderinin isteği ile örgütün amacı doğrultusunda hareket ettiği vurgulandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran gizli tanığın beyanına yer verilen iddianamede, Emre Olur’un gazeteci Emre Erciş’in 2021 yılında İstanbul Fatih’de silahla yaralanmasına ilişkin eylemde Sedat Peker'in talimatları doğrultusunda organize ettiği ve bu eylemde örgüt kapsamında sorumlu olduğu anlatılırken, Ahmet Emre Olur'un, 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' ve 'silahla kasten yaralama' suçlarından 7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
9
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Ülkedeki adalet sisteminin işleyişi şu şekilde: İşlenen suçların ne olduğu önemli değil. O suçları işlerken kime biat ettiği önemli. Eğer malum kesime hizmet... Devamını Gör

h.ibrahim

sebep?

Erkan Şardağı

ulan inşallah bu cezaları verdirenlerinde cezalarını görürüz