Görüş Bildir
Haberler
Stanford Diplomalı Taylan Yıldız Kimdir, Ne İş Yapıyor? Taylan Yıldız İYİ Parti'den İstifa mı Etti?

Stanford Diplomalı Taylan Yıldız Kimdir, Ne İş Yapıyor? Taylan Yıldız İYİ Parti'den İstifa mı Etti?

Sosyal medyada 'İnternetçi abi' olarak nam yapan Taylan Yıldız gündemin öne çıkan isimleri arasındaki yerini aldı. İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız, kurucusu olduğu partiden istifa ettiğini açıkladı. Yıldız'ın istifası kısa sürede dikkat çekerken hakkında yapılan araştırmalar da hız kazanmış oldu. Gündemde Taylan Yıldız'ın adını görenler arama motorlarına yöneldi. Peki Taylan Yıldız kimdir? Dr Taylan Yıldız neden istifa etti?

İşte Taylan Yıldız'ın kariyeri ve yaşamı hakkında tüm bilinenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Taylan Yıldız Kimdir?

Taylan Yıldız Kimdir?

1980 yılında dünyaya gelen Taylan Yıldız İzmir'de doğdu. Annesi röntgen teknisyeni babası ise doktordur. İlköğretim eğitimini İzmir'de aldıktan sonra İzmir Karşıyaka Anadolu Lisesi ve İzmir Fen Lisesi'nde öğrenim gördü. Girdiği üniversite sınavında Türkiye 31.si olarak Boğaziçi Üniversitesi'ni kazandı. Endüstri Mühendisliği'nden 2001 yılında mezun oldu.

Massachusetts Üniversitesi'nde endüstri mühendisliği alanında yüksek lisans yaptı. Ardından 2003 yılında ise Stanford Üniversitesi'nin işletme doktorasının pazarlama programına kabul edildi.

Doktora eğitimi aldığı dönemlerde ise Google firmasında yöneticilik yaptı.

Taylan Yıldız İYİ Parti'ye Ne Zaman Katıldı?

Taylan Yıldız İYİ Parti'ye Ne Zaman Katıldı?

2017 yılında Türkiye'ye geri dönerek, 2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumunda 'Hayır' kampanyası üzerine çalıştı. İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener ile tanışan Yıldız, partinin kuruluşunda da yer edindi. Sonrasında İYİ Parti genel başkan yardımcısı oldu. 2019 Türkiye yerel seçimlerinde Millet İttifakı'nı destekledi.

Taylan Yıldız'a Neden İnternetçi Abi Deniyor?

Taylan Yıldız'a Neden İnternetçi Abi Deniyor?

Taylan Yıldız, 2020 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi AKP grup başkan vekili Tevfik Göksu tarafından kendisine 'internetçi arkadaş' şeklinde hitap etmesi sonucu akıllara kazındı. 2020 yılında İstanbul metrosunda ücretsiz internet hizmeti verilmesi için 'internetçi abi” ve “metroda internet istiyoruz ' etiketleriyle başlattığı kampanya ile ses getirdi. Kampanya, Ekim 2021'de İstanbul metrosunda ücretsiz internet hizmetinin başlaması ile sonuçlandı.

Taylan Yıldız'ın Kariyeri

Taylan Yıldız'ın Kariyeri

12 Mart 2023 tarihinde sosyal medya platformlarında açtığı canlı yayınla 'Mevcut göverimden istifa edip milletvekili aday adayı olmalı mıyım?' sorusunu sormuştu. Katılımcıların büyük bir çoğunluğu bunun doğru bir karar olduğunu belirtti ve 15 Mart 2023 tarihinde Sarıyer ve İBB Meclisi üyeliklerinden istifa etti.

E-Spor'a olan desteği ile dikkat çeken Taylan Yıldız, sosyal medya ağlarında gençlerin özgür olması gerektiğini savunuyor.

Taylan Yıldız İstifa mı Etti, Neden?

Taylan Yıldız İstifa mı Etti, Neden?

Taylan Yıldız, sosyal medya hesaplarında hem videolu hem de yazılı açıklamada bulundu. İYİ Parti'den istifasını şöyle duyurdu:'Kurucusu olduğum İYİ Parti üyeliğinden istifa ediyorum. Bir hafta geçti. Tüm sorularınıza bu video ile cevap vererek, sonrasında yapacaklarımızı sizlerle paylaştım. Sebebi kişisel değil, sistemsel... Bilinsin isterim ki benim kişilerle hiçbir zaman meselem olmadı. Benim başka bir meselem var: Ankara’nın gençleri duymaması meselesi… Bu meseleyi çözmek için, yeni bir gelecek için birlikte olmaya, çabalamaya, mücadele etmeye devam edelim. Ve umudu elden bırakmayalım, daha yeni başlıyoruz!'

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın