Görüş Bildir
Haberler
Spotify 6 Yılda, Apple 6 Ayda Ulaştı

Spotify 6 Yılda, Apple 6 Ayda Ulaştı

Batuhan
11.01.2016 - 10:05

Apple'ın çevrimiçi müzik servisi Apple Music'in ücretli kullanıcı sayısı açıklandı. Apple Music ilk 6 ayında üye sayısı bakımından en büyük rakibi Spotify'ı geride bırakmayı başardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz yılın ortalarında iOS 8.4 ile kullanıma sunulan Apple Music , yılın sonuna yaklaştığımızda Android platformuna da adım atmıştı. Windows , OS X , iOS ve Android platformlarında boy gösteren Apple Music, ilk 3 ay boyunca ücretsiz hizmet veriyor, 3 ayın sonunda ise aylık 9,99 dolar ücret karşılığında hizmet veriyor.

Henüz Türkiye'de sunulmayan Apple Music , dünya genelinde büyük bir başarıya imza attı. Çıktığı ilk aylarda çevrimiçi müzik piyasasındaki en büyük rakibi Spotify 'a karşı yakaladığı yükseliş ivmesini, günümüze kadar gelen süreçte de devam ettiren Apple Music, 6 ayda toplamda 10 milyon ücretli üyeye sahip olduğunu açıkladı.

Spotify'ın tam 6 yılın sonunda ulaştığı 10 milyon kullanıcıya sadece 6 ay gibi kısa bir sürede ulaşan Apple Music için bu aslında büyük bir başarı olarak görülmemeli .

Korsan müzik dinleyenlerin ücret ödeyerek çevrimiçi müzik hizmetlerine yönelmesi, Apple Music'in 10 milyon ücretli kullanıcıya ulaşmasında büyük rol oynuyor.

Hatırlayacağınız üzere iPhone 6s modelleri satışa sunulduktan sadece 3 gün sonra dünya genelinde 13 milyondan fazla satış rakamına ulaşmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. parti uygulama kurarak hem şarjdan hem de depolama alanından taviz vermek istemeyen iPhone kullanıcıları, doğal olarak sisteme entegre olan ve stabil çalışan Müzik uygulamasına yöneliyor. Sadece iPhone 6s sahipleri bile Apple Music kullanmış olsa bile servisi ücretli olarak kullanan kişi sayısının daha fazla olması gerekiyor.

Bakalım Apple Music yakaladığı bu güzel ivmeyi önümüzdeki dönemlerde de devam ettirebilecek mi? Apple Music'in Türkiye'ye ne zaman geleceği hakkında henüz en ufak bir bilginin bulunmadığını belirtelim.

Shiftdelete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
13
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

apple music gerçekten harika