Görüş Bildir
Haberler
Spor Tarihinden 11 İlginç Anekdot

Spor Tarihinden 11 İlginç Anekdot

Siz istediniz biz yaptık! Delta Kültür Yayınevi’nin 2016 Spor Takvimi’nden yepyeni ilginç bilgilerle sizlerleyiz. Sporla ilgilenip sonra ben bu bilgileri bilmiyordum, vay arkadaş öyle miymiş demeyin ve kendinize ne kadar da kültürlü bir sporsever  dedirtip ortamlarda havanızı atın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya Deadlift Rekoru

Dünya Deadlift Rekoru

191 cm boyunda 180 kg ağırlığındaki Litvanyalı sporcu Zydrunas Savickas, Dünyanın En Güçlü Adamı yarışmalarında üç kez dünya şampiyonu olmuştur. Çeşitli kategorilerde yarışılan bu şampiyonada 19 kez dünya rekoru da kıran sporcu, aşağıdaki fotoğrafta 524 kg ağırlığı kaldırarak yeni bir rekor daha kırmaktadır.

Erdal Acet

Erdal Acet

1 Eylül 1976’da Erdal Acet, İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Denizi’ni 9 saat 2 dakikada yüzerek dünya rekoru kırdı. Acet yüzmeyi Adana’daki su kanallarında öğrenmişti.

Dartitis Hastalığı

Dartitis Hastalığı

Dart sporundaki en korkutucu hastalık dartitis ya da yips adı verilen, nedeni bilinmeyen, motor yeteneklerin kaybedildiği sinirsel bir rahatsızlıktır. 1986 yılında bu hastalığa yakalanan 5 kez dünya şampiyonu olmuş Eric Bristow, dart oynamayı bıraktıktan bir süre sonra iyileşmiştir.

Spor Salonu ve Olimpiyat Oyunları

Spor Salonu ve Olimpiyat Oyunları

İngilizce spor salonu anlamına gelen Gymnasium, Latincede çıplak okul anlamına gelirdi. Sporcular burada çıplak olarak antreman yapardı. İlk olimpiyat oyunlarının başladığı MÖ 900 yıllarında tüm atletler (hepsi erkekti) çırılçıplak yarışır ve jimnastik hareketlerini canlı müzik eşliğinde yapardı.

Küresel Futbol Takımı

Küresel Futbol Takımı

13 Eylül 2006’da Arsenal futbol takımı, Hamburger SV ile oynadığı Şampiyonlar Ligi maçında sahaya 11 farklı ülkeden futbolcuyla çıkarak tarihe geçti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Squash Sevenler Köyü

Squash Sevenler Köyü

1951-1997 yılları arasındaki Squash Dünya Şampiyonalarının tamamını Pakistan’ın aynı köyünden gelen sporcular kazanmıştır. Üstelik akraba bile değillerdi.

Formula 1 Hız Rekoru

Formula 1 Hız Rekoru

4 Eylül 2005’te, Formula 1 İtalya Grand Prix’inde Juan Pablo Montoya, 372,6 km/saat hıza ulaşarak Formula 1’deki hız rekorunu kırmıştır.

Olimpiyat Madalyaları

Olimpiyat Madalyaları

1912 Stockholm Olimpiyatları, altın madalyanın %100 altından yapıldığı son olimpiyatlardır. Günümüzdeki olimpiyatlarda verilen altın madalyalar ise 412 gram ağırlığında olup içinde sadece 6 gram altın bulunmaktadır.

Spor ve Seks

Spor ve Seks

Bir spor karşılaşmasından önce cinsel ilişkinin performansı azalttığı kanısı yanlıştır. Yapılan araştırmalar fiziksel performansın etkilenmediğini göstermiştir.

Quadruple-double

Quadruple-double

Basketbolda bir oyuncunun bir maçta 5 olumlu kategori olarak kabul edilen sayı, ribaund, asist, top çalma ve bloktan dördünde çift haneli sayılara (10 ve üzeri) ulaştığı performansa verilen isimdir. NBA tarihinde sadece dört oyuncu bu başarıya ulaşmıştır. Nate Thurmond, Alvin Robertson, Hakeem Olajuwon, David Robinson.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3 Korner 1 Penaltı

3 Korner 1 Penaltı

Futbolda kale vuruşundan gelen topla ofsayta düşülmez. Bir futbolcunun kullandığı taç atışı sonucunda top direkt olarak (hiçbir temas olmaksızın) kendi kalesine girerse, gol sayılmaz ve rakip takım lehine korner verilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
4
3
2
1
1
1