Görüş Bildir
Haberler
Soylu'nun Kabul Etmediği Taziyeyi Erdoğan Aldı

Soylu'nun Kabul Etmediği Taziyeyi Erdoğan Aldı

Emre Ordu
15.11.2022 - 19:41 Son Güncelleme: 15.11.2022 - 19:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan Taksim'deki bombalı saldırı için taziye dileklerini ileten aralarında ABD'nin de olduğu ülkelere teşekkür etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırının ardından ABD'yi hedef almış ve 'Taziyelerini kabul etmiyoruz' demişti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim'de 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı için taziye dileklerini ileten ülkelere teşekkür etti.

Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen terör saldırısına tepki gösteren, acımızı paylaşan, başsağlığı dileğinde bulunan tüm ülkeler ile uluslararası organizasyonlara şükranlarımı sunuyorum' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın teşekkür ettiği ülkeler arasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun saldırı sonrası hedef aldığı ABD de yer aldı.

"ABD Büyükelçiliği'nin taziyesini kabul etmiyoruz"

"ABD Büyükelçiliği'nin taziyesini kabul etmiyoruz"

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da meydana gelen 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 81 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısının ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Bize verilen mesajı biliyoruz. Tekrar ifade ediyorum, ABD Büyükelçiliği'nin taziyesini kabul etmiyoruz. Müttefikliğimiz tartışılmalıdır”  ifadelerini kullanmıştı.

ABD Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada ise 'Amerika Birleşik Devletleri, terörün her şeklini kesin olarak kınamakta ve değerli NATO Müttefikimiz Türkiye ile dayanışma içinde hareket etmektedir' denmişti.

Biden da taziyelerini sundu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan Endonezya'daki G20 Liderler Zirvesi sırasında ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Biden, Taksim'de yaşanan saldırı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziyelerini iletti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
7
6
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ferdi Çelik

Bir kez daha iç işlerin bi işe yaramadığına şahit olduk

Bozkurt

Üstelik ABD, KKTC ve Azerbaycan'dan hemen sonra geliyor. Bu da mı tesadüf? :)

mertens

Kafasına göre takılan tek bakan Soylu herhalde, adam kafasına göre iş yapıyor, Erdoğan sessiz. Napıyorsun sen diyemiyor da nedense. Uyuşturucu olaylarından d... Devamını Gör