Görüş Bildir
Haberler
Soy Ağacınızı Hiç Merak Ettiniz Mi?-1 Delinin Günlükleri

Soy Ağacınızı Hiç Merak Ettiniz Mi?-1 Delinin Günlükleri

1 delinin günlükleri
12.07.2014 - 01:19 Son Güncelleme: 12.07.2014 - 12:01

Soy Ağacınızı Hiç Merak Ettiniz Mi?-1 Delinin Günlükleri

soy ağacınızı hiç merak ettiniz mi?

Hep dedemin dedesinin dedesini falan merak etmişimdir. Kimdi bu adamlar? Neciydi nerden gelmişler nerede yaşamışlar? gibi sorularla kafam doldu taştı. Derken internette soy ağacı araştırması için merakla google de karşıma çıkan sayfaları tek tek ziyaret ettim. En son çareyi iç işleri bakanlığı sayfasında başvuru yapmakta buldum.

Başvurumda soy ağacımı öğrenmek istediğimi belirttim ve gönderdim. Bir gün sonraydı yanılmıyorsam şöyle bir cevap geldi.

.... tarihinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü birimine 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuru aşağıda belirtilen nedenlerden dolayı reddedilmiştir.

Altında da uzunca maddeler sıralamışlar işte şu şu sebepten dolayı diye. Canım sıkıldı sıkılmaz mı ne hevesle başvurmuştum. Dedim oğlum Ayhan bir daha dene bir daha red cevabı al. Adamları bıktırmaya niyetlendim.

İkinci başvuruyu yolladım bu kez biraz daha samimice şeyler yazdım. Sonuçta bunu orada okuyan da benim gibi bir insan diyerekten.

Daha önce başvuruda bulunmuştum fakat red edilmişti. Ben soy ağacımı merak ediyorum nerden geldik kimiz bunu bilmek hakkım değil mi? Elinizi vicdanınıza koyun lütfen.. Çok rica ediyorum bana yardımcı olun gibi bir şeyler yazdım yolladım.

Bu kez bir çözüm yolu içeren bir cevap geldi şöyle

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 44’üncü maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi “Nüfus kayıt örneklerini; kaydın sahipleri veya bunların eşleri ile veli, vasi, alt ve üst soyları ya da bu kişilere ait vekillik belgesini ibraz edenler, nüfus müdürlüklerinden doğrudan almaya yetkilidirler.” hükmündedir. Yukarıda belirtilen mevzuat hükmü doğrultusunda alt ve üst soyunuza ait nüfus kayıt örneklerini yerleşim yeri nüfus müdürlüğünden temin etmeniz mümkündür.

Yani nüfus dairesine gidip bu gibi bir istekte bulunma hakkımız varmış. Fakat ben bunu bilmiyordum. Bilmeyerek gitsem oradaki memur uğraşmamak için belki başından savacak. Ki bu hep böyledir. Ama şu durumda savamaz şakk gösteririm maddeyi vermek zorundasın der yapıştırırım cevabı.

Bir kaç güne gidip öğreneceğim işte du bakalım hayırlısı.

Kaynak: http://1deliningunlukleri.blogspot.co...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın