Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Medyaya Daha Az İlgi Gösterdiğinizde Başınıza Gelecek 10 Şey

Sosyal Medyaya Daha Az İlgi Gösterdiğinizde Başınıza Gelecek 10 Şey

diazepam
18.09.2014 - 13:38 Son Güncelleme: 18.09.2014 - 13:39

Sosyal medya gündemi takip etmek, insanlarla iletişim kurmak, yeni arkadaşlar edinmek, vs. için gerçekten kullanışlı bir araç. Ancak maalesef sosyal medyayı bu çerçevede kullanan insanların sayısı gittikçe azalıyor. Çoğu insan için sosyal medya artık girilmesi, bazı görevlerin yerine getirilmesi zorunlu olan bir mecra. İleti 'like'lamak, yorum yapmak, doğum günü kutlamak, etkiliklere 'katılıyorum' şıkkını işaretleyip katılmamak, bir like ile Afrika'daki açlara yardım etmek gibi sorumluluklarımız (!) var. Hiç düşündünüz mü sosyal medyaya bu kadar dalmaktan vazgeçseniz sizi neler bekliyor? Biz sizin için düşündük, siz 'like' edin yeter!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Daha az beyin hücreniz ölecek.

Hatta artan zamanında kitap falan okuyarak eskiden ölen hücrelerinin yerine yenilerini koyman bile mümkün.

2. Çalışmak için daha fazla vaktiniz olacak.

Sosyal medyada gezmek, yorumlar yapmak, fotoğraf paylaşmak, vs. için harcadığın zaman sana kalacak. Bu zamanı işin için kullanabilirsin, böylelikle işler sıkışmaz, bunalmazsın.

3. Hayattaki diğer şeylere odaklanmak için zaman bulacaksınız.

Hayat internetten, sosyal medyadan, dijital verilerden ibaret değil. Mesela deniz kenarına inip çay içebilirsin, bir resim sergisi gezebilirsin, sinemaya gidebilirsin, kitabını alıp bir parkta çimenlerin üzerine uzanabilirsin. Daha elle tutulur şeylere zaman ayırabilirsin.

4. Gerçek arkadaşlarınıza zaman ayırabileceksiniz.

Sosyal medya üzerindeki 1500 arkadaşınız yerine, sizinle yüz yüze sohbet edebilecek 3 arkadaşınızla zaman geçirebilirsiniz. emoji yerine mimiklerine bakabilir, 'sdfasfgdfhdfgh' yerine kahkahalarını duyabilirsiniz.

5. Aslında "like"ın gerçek hayatta bir anlamı olmadığını göreceksiniz.

Sosyal medyadaki 'like' (beğen) aslında bir beğeni değil, bir görev gibi arkadaşınıza verdiğiniz 'iletini gördüm' mesajı. Oysa bir sergiye gidip, bir tiyatro izleyip gerçek beğeninin ne olduğunu idrak edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendinizi daha başarılı hissedeceksiniz.

Sosyal medyanın elinden kim kurtulabilmiş ki bugüne kadar? Bunu başarmak tabii ki size kendinizi daha başarılı hissettirecek.

7. Gereksiz yere sizi rahatsız eden insanlardan kurtulacaksınız.

Trol olsun, muhalif olsun, tacizci olsun. Yüzünü hiç görmediğiniz, kim olduğunu hiç bilmediğiniz insanların sizi üzmesine, rahatsız etmesine bir son vereceksiniz. Alakasız şeylere üzülmeyi bırakacak, belki gerçek problemlerinize odaklanma fırsatını bulacaksınız.

8. Kendinizi gerçekten daha iyi hissedeceksiniz.

Resmen üzerinizden bir yük kalkmış gibi olacak. Zihniniz boşalacak, hayatı başka bir gözle göreceksiniz.

9. Sahip olduğunuz şeyler size daha değerli gelecek

Sosyal medyada başka insanların paylaşımlarına bakıp iç geçirmekten kurtulacaksın. 'Aa Merveler de tatile gitmiş', 'Aa Emre iPhone 6 almış', vb. şeyleri kafana takmayacaksın. Elindekilerin kıymetini bilecek, onlarla mutlu olmanın yollarını keşfedeceksin.

10. Sosyal medyadaki şeylerin aslında reklam içeren dijital veriler olduğunu fark edeceksiniz.

Sonuçta sosyal medyanın hayatla alakası olmadığını fark edeceksin. Hayatın kapının önünden gürül gürül aktığını hissedecek, kendini akıntıya bırakacaksın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
7
4
3
2
2
0