Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Medyadan Yapılan Çağrıyla Yakalanmıştı: Duruşmaya Takım Elbiseyle Gelen Tacizciye İndirim ve Tahliye

etiket Sosyal Medyadan Yapılan Çağrıyla Yakalanmıştı: Duruşmaya Takım Elbiseyle Gelen Tacizciye İndirim ve Tahliye

Emre Ordu
20.02.2018 - 21:57 Son Güncelleme: 21.02.2018 - 10:54

Geçtiğimiz Aralık ayında Ankara'da yaşayan üniversite öğrencisi T.C., sosyal medya hesabından 'tacizcimi arıyorum' diyerek çağrı yapmış ve kamera görüntülerinden şahsın Sertaç Ç., olduğu tespit edilmişti. Sertaç Ç., yakalanmış ve tutuklanmıştı. Davada mahkeme kararını açıkladı. Sanığı iki yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, takdir indirimi yaparak cezayı 1 yıl 8 aya düşürdü ve hükmün açıklanması geri bırakıp Sertaç Ç.'nin tahliyesine karar verdi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun Temsilcisi Ayşen Ece Kavas 'Sanık yine takım elbiseyle geldi ve 'pişmanım' dedi. İndirimler uygulandığı sürece bu saldırılar devam ediyor' diyerek tepki gösterdi.

Türkiye, çocuk istismarı ve kadınların uğradıkları tacizleri konuşurken mahkemeden çok konuşulacak karar geldi. İddianameye göre, Ankara'da 20 yaşındaki üniversite öğrencisi genç kadın otobüsten inip evine doğru yürürken Sertaç Ç. tarafından takip edildi.Genç kadın kapının önüne gelip zili çalacağı sırada Sertaç Ç.'nin saldırısına uğradı. Mağdur kadın, olaydan hemen sonra sokağa bakan ev ve iş yerlerindeki kamera görüntülerini toplayarak karakola gitti ve şikayetçi oldu. 

Karakolda kendisine 'Kaç milyonluk şehirde nasıl bulacağız?' yanıtının verildiğini iddia eden genç kadın bunun üzerine elde ettiği kamera kayıtlarını sosyal medyadan 'tacizcimi arıyorum' çağrısı yaparak paylaştı. Binlerce kez paylaşılan mesaj, sonunda polisi harekete geçirdi ve saldırgan yakalandı.

Suçunu kabul eden sanık "pişmanım" dedi

Kamera görüntülerinde saldırısı açık biçimde görülen Sertaç Ç. tutuklandı. Ankara 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada savunma yapan sanık, pişmanlıkla cezadan kurtulmaya çalıştı. Kamera görüntüleriyle eylemi sabit olan sanık, 'Atılı suçlamayı kabul ediyorum. Bir anlık gafletle atılı suçu işledim. Mağduru belediye otobüsünde görmüştüm. Mağdur benden önce otobüsten indi. Otobüs hareket ettikten bir süre sonra ben de düğmeye basarak ineceğimi belirttim. Benim ve mağdurun indiği konum arası tahminen 200-300 metre. Evime kestirme yoldan gitmek için güzergahımı değiştirdiğimde yolda daha önceden tanımadığım kadını gördüm. Bir binanın ziline basıyordu. Arkasından yaklaştım elimle po.. dokundum. Ancak pişman olarak hemen olay yerinden uzaklaştım. Yaklaşık 10 gün sonra yakalandım' dedi. 

Mağdur kadın ise saldırganın kendisini tutarak çektiğini, bedenine dokunduğunu, bağırması üzerine komşuları 'ne oluyor' diye bağırınca sanığın kaçtığını anlattı.

Ceza 5 yıllığına ertelendi ve tacizciye tahliye kararı verildi

Ceza 5 yıllığına ertelendi ve tacizciye tahliye kararı verildi

Milliyet'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre, Ankara 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün davanın karar duruşması yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı en üst sınırdan ceza verilmesini talep etti. Ancak mahkeme, üst sınırı 5 yıl olan sarkıntılık düzeyinde kalan basit cinsel saldırı suçundan hakkında dava açılan sanığa 2 yıl ceza verdi. Bu cezada takdir indirimi yapan mahkeme; 1 yıl 8 ay hapisle cezalandırdığı sanığın cezası için 'hükmün açıklanmasının geriye bırakılması' kararı aldı. Böylece ceza 5 yıllığına ertelendi. Mahkeme, sanığın tahliyesini de kararlaştırdı.

"Böyle o... gibi giyinirsen başına bunlar gelir" diye hakarete uğradı, polis işlem yapmadı

"Böyle o... gibi giyinirsen başına bunlar gelir" diye hakarete uğradı, polis işlem yapmadı

Sanığın savunmasının aksine yakınları duruşma çıkışında genç kadına hakarette bulunarak, 'Böyle o... gibi giyinirsen başına bunlar gelir' dedi. Duruşma salonu çıkışında adliye polisi ile çevik kuvvet polisinin bulunmasına, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinin uyarısına rağmen hakarette bulunanlara işlem yapılmadı. Polis, 'ben duymadım' diyerek, tutanak düzenlemedi.

"İndirimler uygulandığı sürece bu saldırılar devam ediyor"

"İndirimler uygulandığı sürece bu saldırılar devam ediyor"

Ayşen Ece Kavas

Kadın Meclisleri bileşenlerinden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun Temsilcisi Ayşen Ece Kavas, 'Sanık yine takım elbiseyle geldi ve 'pişmanım' dedi. İndirimler uygulandığı sürece bu saldırılar devam ediyor. Zaten dava basit cinsel saldırıdan açılmıştı ve mahkeme de bu suçun alt sınırından ceza vererek indirim uyguladı. Bu sadece şiddetin önünü açar. Ancak arkadaşımızın mücadelesiyle bu dava açıldı. Bütün kadınlara bu durum örnek olmalı. Kadınlar şikayetten vazgeçmesinler. Mücadeleyi sürdürecek ve her türlü şiddeti bitireceğiz. Bu mücadeleyi idam, hadım gibi tartışmalar olmadan da yasal süreçleri etkin işleterek yürütebiliriz' diye konuştu.

Ayrıca bakınız 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1248
379
99
41
12
11
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mak

bazı kızların son model arabası olan erkeklere düşkünlüğü gibi , hakimlerimizin de ilginçtir ki takım elbiseli erkeklere düşkünlüğü var. tecavüzümü ederim, s... Devamını Gör

Thoth

Çok güzel bir tespit.

Gökçe Başak

Bu icine sictigimin takim elbisesini gorunce bosaliyo heralde hakimler savcilar. Takim elbisesi fetisisti koduklarim.

alaskamargo

hakimleri takım elbise giyip ellemek lazım