Görüş Bildir
Haberler
Adalet Bakanı Gül Açıkladı: Cinsel Saldırı Suçlarında 'Kimyasal Hadım' Yeniden Gündemde

etiket Adalet Bakanı Gül Açıkladı: Cinsel Saldırı Suçlarında 'Kimyasal Hadım' Yeniden Gündemde

FreiGeist
20.02.2018 - 12:07 Son Güncelleme: 20.02.2018 - 17:11

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çocuklara yönelik cinsel istismar konusunda kimyasal hadımın 2-3 gün içinde gündeme gelebileceğini söyledi. Danıştay, cinsel istismar suçlularına kamuoyunda ‘kimyasal hadım’ olarak bilinen ve ilaçla tedaviyi içeren yönetmelikte, hadım işleminin ne şekilde yapılacağını düzenleyen maddeyi ‘telafisi güç ve imkânsız zararlara yol açabileceği’ gerekçesiyle geçen yıl durdurmuştu. 

Gül açıklamasında, "Mahkeme kararıyla, infaz süresince, kimyasallarla cinsel isteği azaltma ve ortadan kaldırma konusunu birkaç gün içinde yürürlüğe koyma hususunda irademiz var" ifadelerini kullandı.

Gül açıklamasında, "Mahkeme kararıyla, infaz süresince, kimyasallarla cinsel isteği azaltma ve ortadan kaldırma konusunu birkaç gün içinde yürürlüğe koyma hususunda irademiz var" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanlığınca, kimyasal kastrasyonla ilgili çıkarılan, Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlarda Hükümlü Olanlara Uygulanacak Tedavi Hakkında Yönetmelik'in yürütmesinin, Danıştay tarafından 'yok edilme' ibaresinden dolayı durdurulduğunu belirten Gül, bu konu üzerinde çalıştıklarını aktardı.

Farklı bir düzenleme ile bu konuyu değerlendireceklerini belirten Gül, 'Bunu da karara bağlayacağız veya kanunla değerlendireceğiz' dedi.

Dünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, çocuğun cinsel istismarına karşı 6 bakanlı komisyon kurulduğunu söylemişti.

Bozdağ, 'Hükümetimiz bünyesinde ilave tedbirler için 6 bakandan oluşan komisyon oluşturuldu. Her türlü ahlaksızlığa karşı, her türlü saldırıya karşı çocuklarımızı korumak hepimizin vazifesidir. Öncelikle de hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin ve devlet kurumlarının başta gelen vazifesidir. Çocuklarıma dönük cinsel istismar suçu başta olmakla birlikte bunu tamamıyla ortadan kaldırmak sadece hükümetin çalışmasıyla yapılacak bir şey değil. Ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle mücadele etmeliyiz. Bu konuda duyarlılığı birlikte artırmalıyız. Sadece cezalar ile bu meseleyi halledemeyeceğimizi hepimizin bilmesi gerek. Tabi en ağır cezalar verilecektir. Bu işin bir boyutu yani çocuklarımızın istismar edildikten sonra bir caydırıcı boyutu var. Burada sorumluluk 80 milyon insanın tamamına aittir. Birlikte mücadele etmeliyiz'' ifadelerini kullanmıştı.

“Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlarda Hükümlü Olanlara Uygulanacak Tedavi ve Diğer Yükümlülükler Hakkında Yönetmelik” 26 Temmuz 2016'da Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Danıştay 2017’de ışığında yönetmeliğin 7/1. maddesinin yürütmesinin durdurulmasına oy çokluğuyla karar vermişti.

Kimyasal hadım sosyal medyanın da gündeminde 📌

Kimyasal hadım sosyal medyanın da gündeminde 📌

Peki sizce cinsel saldırı vakalarında kimyasal hadım caydırıcı olur mu?

Ayrıca bakınız 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
530
63
40
33
10
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nukkummatti

sapıklığın testesterona bağlı olduğunu düşünmek büyük bir yanılgı. olay beyinde. birçok sapığın hadım edildikten sonra bile aynı eğilimleri olacağına emin ol... Devamını Gör

What really

Kesinlikle haklısın zaten bu davranışlar küçük yaşlarda ortaya çıkmaya başlıyor lakin aileler anlamıyor ya erken yaşta psikolojik tedavi edilsin yada suç işl... Devamını Gör

Caps

Bunun çözümü evet eğitimdir, kadının ve erkeğin eşit bireyler olduğunun öğretilmesi gerekir.Bunun için artık aileden başlayarak, ilkokulda da devam ederek eğ... Devamını Gör

yok_artik

evet katılıyorum sana. geçmiş de büyütülen öğretilen erkek yapar kadın susar, erkek içer, erkek aldatır, erkek döver ama kadın susar. çünkü erkeğin o kopasıc... Devamını Gör

breezy

"hadım çözüm değil" diyenlerin çoğu bakan bunu yapmadan önce "hadım isteriz hadım isteriz" diye bağrıyodu. siyaset anlayışınızı s*kiyim