Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Medyada Yapılan 10 Ölümcül Hata

Sosyal Medyada Yapılan 10 Ölümcül Hata

Mira Ajans
05.06.2014 - 23:34 Son Güncelleme: 06.06.2014 - 01:28

1. Politika mı? O da ne?

1. Politika mı? O da ne?

Markanız için profesyonel bir sosyal medya ekibiyle anlaşmışsanız, ilk yapmanız gereken şey onlara bir yol haritası çizmek. Markanızın sosyal medyadaki temsiline dair hazırlayacağınız kural ve metotlar; sosyal medyada sizi temsil eden kişi / kurumların işini hayli kolaylaştıracak ve sizin için olumlu bir dönüş olarak neticelenecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Tek Yöntem, Tek Metot, Tek İnternet

2. Tek Yöntem, Tek Metot, Tek İnternet

İnternet tek bir mecradan ibaret değil! Facebook'taki yönetim şekliniz, Twitter'da aynı sonucu vermeyebilir; keza Vine ve YouTube da bambaşka dinamiklere sahip platformlardır. Tüm platformlarda aynı içeriği yayınlamanız özensiz bir imaj çizecektir. Mümkün mertebede yer aldığınız tüm platformlara özel yöntemler geliştirmelisiniz.

3. Ona küçük bio'lar hediye edin.

3. Ona küçük bio'lar hediye edin.

İlk olarak profiliniz incelenir, biyografisi eksik olan firmalar ise geçerli notu alamaz. Biyografinize mutlaka bulunduğunuz yeri ve web sitenizi ekleyin. İnsanlara, sizi takip etmeleri için bir gerekçe vermeniz gerekiyor ve bunun en kolay yolu biyografinizden geçiyor...

4. Sosyal medya, belediye hoparlorü değildir.

4. Sosyal medya, belediye hoparlorü değildir.

Sosyal medya, tek taraflı bir etkileşim kaynağı değildir. Takipçilerinizle diyalog ortamı oluşturmanız artı etki yaratır; onları dinlediğinizi ve görüşlerine önem verdiğinizi gösterir. Sosyal medya, adı üstünde 'sosyal' bir anlayışla yönetilmelidir.

5. Nitelik değil, nicelik!

5. Nitelik değil, nicelik!

Takipçi sayınızın fazla olması ELBETTE çok önemli bir durumdur ancak organik olmayan takipçiler bir başarı ölçütü değildir. Satın aldığınız bir milyon takipçidense, organik yüz bin takipçi markanıza çok daha büyük katkı sağlayacaktır.

6. Sosyal medyada açılan şemsiye, kapanmaz.

6. Sosyal medyada açılan şemsiye, kapanmaz.

Post yağmuru sosyal medyanın en gereksiz hadiselerinden birisidir. Takipçilerinizi bir kez bunalttınız mı, dönüşü çok zor olur; bunu unutmayın. Girdiğiniz içeriklerin de markanızla çok alakasız olmaması da özen gösterilmesi gereken hususlardandır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Sansüre hayır.

7. Sansüre hayır.

Sayfalarınızda yazılmış olumsuz yorumları silmemeye ve görmezden gelmemeye çok önem gösterin. Bir yorumu sildiğinizde, en az iki yorum daha geleceğini göz önünde bulundurun ve haklı olsanız dahi özür dilemeye, nazik olmaya gayret gösterin.

8. Gecikmeyin.

8. Gecikmeyin.

Takipçilerinizin sorularına geç cevap vermek, hiç vermemek gibidir. Sayfalarınızı aktif takip edin ve sorulara mutlaka zamanında cevap verin; hızlı verdiğiniz her yanıt, markanıza olan etkileşimi arttıracaktır.

9. Sabit mesajlar kötüdür.

9. Sabit mesajlar kötüdür.

Bayramlarda gelen klasik ve klişe mesajlar ne kadar irrite edici oluyor değil mi? Demek ki, sayfalarınızda yayınlayacağınız klasikleşmiş iletiler de aynı etkileri takipçilerinizde yaratacak. Takipçilerinize, onları birer pazarlama unsuru olarak gördüğünüzü hissettirmeyeceğiniz içeriklerle seslenmeyi tercih edin.

10. Daha fazla hashtag? Teşekkürler, almayayım.

Hashtagler Twitter ve Instagram gibi platformlarda doğal olarak ilgiyi fazlasıyla arttıracaktır ancak fazla hashtagin itici gelebileceğini, hatta zaten itici olduğunu, asla aklınızdan çıkarmayın. Akılda kalıcı, nokta atışı olarak nitelendirilebilecek hashtagler kullanmaya özen gösterin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
8
4
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın