Görüş Bildir
Haberler
Sosyal medya bin tane kediyi kurtardı

Sosyal medya bin tane kediyi kurtardı

Bilgi Çağı
05.01.2015 - 14:04 Son Güncelleme: 05.01.2015 - 14:27

Sosyal medya bin tane kediyi kurtardı

Çin’deki çeşitli restoranların menüsünde akşam yemeği olmak için sahiplerinden çalınan ev kedilerinin de dahil olduğu 1,000 tane kedi sosyal medya yardımıyla kurtarıldı.

Hükümetin engelleme çabalarına rağmen kedi eti Çin’in belli alanlarında hala yemek için tercih ediliyor ve kedi tüyü kürkçüler tarafından kullanılıyor. The Spread It haberine göre geçtiğimiz haftalarda sokak kedileri ve sahiplerinden çalınan ev kedileri küçük ve kirli kafeslerde restoranlara ve kürk dükkânlarına gönderilmek üzere tutuluyordu. Çin’in kuzeydoğusundaki Liaoning Eyaleti’ndeki emniyet teşkilatı sosyal medya yardımıyla haberdar olduğu bu konuyu araştırtması için 6 kişiyi görevlendirerek neyse ki kedileri kurtarabildi. 

Bu durum, Dalian şehrindeki Çinli hayvan severlerin geceleri sokaklarında gezinen ve kedileri çalan insanları görüp olayın sosyal medyada patlamasıyla ortaya çıktı. Polisin araştırmaları sonucunda bölgenin yakınlarında kedilerin depolandığı “kedi zindanı” bulundu. Çoğunluğu sahiplerinden çalınan kedilerin şimdiye kadar 300 tanesi ailelerine teslim edilebildi.  

Ülkede benzer bir olay daha önce de yaşanmış, olay 2013 yılının Ocak ayında yaklaşık bin tane kediyi taşıyan kamyonun yolda kaza yapmasıyla ortaya çıkmıştı. Kamyon sürücüsünün çok ciddi yaralandığı bu kazada kedilerin bir kısmı kaçsa da bir kısmı kafeslerden kurtulamamıştı. Ancak Çinli bir polis harekete geçmeye karar vererek yine sosyal medyayı kullanmış ve bin tane kedinin yol kenarında ölmek üzere olduğunu duyurarak yardım çağrısında bulunmuştu. Bu çağrının ulaştığı insanlar dakikalar içinde yardımcı olmuş böylece kedilerin bir kısmı sahiplendirilmiş, bir kısmı kedi barınaklarına bırakılmış ve hasta olanların tedavisi yapılmıştı. 

Bilgi Çağı

Kaynak: http://bilgicagi.com/Yazilar/18891-so...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın