Görüş Bildir
Haberler
Sosyal İçerikli, Ders Çıkarılası 14 Hint Filmi; İzlemeyen Hint Filmi İzledim Dememeli

Sosyal İçerikli, Ders Çıkarılası 14 Hint Filmi; İzlemeyen Hint Filmi İzledim Dememeli

Berfin Balyen
15.09.2015 - 12:55

16. Ghulam

16. Ghulam

1998 yapımı bir film. Baş rollerini Aamir Khan ve Rani Mukerji paylaşıyor. Başı boş biri olan Siddhart(Aamir) abisinin patronu için kuryelik yapmaktadır. Alishaya(Rani) ile tanıştıktan sonra, ona aşık olur. Olaylar geliştikçe, Siddhart kendi içinde bir karmaşa yaşar ve hangi tarafta olduğunu seçmesi gerekir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15.

15.

14.

14.

13. Guru

13. Guru

2007 yapımı bir film. Baş rollerini Aishwarya Rai Bachchan ve Abhishek Bachchan paylaşıyor. Guru(Abhishek) ünlü bir iş adamı yolunda ilerleyen, başarılı bir adamdır. Ülkesine dönüp, kendi işini büyüten Guru, aynı zamanda yükselişin verdiği ağır yükü de taşımaktadır. Guru, eşi(Aishwarya) ile devam ettiği bu yolda, yüksekte olmanın verdiği yanlış kararlar ve sapılan yanlış yollar ile, doğru kararlar arasında sıkışmaya başlar.

12. Kahaani

12. Kahaani

2012 yapımı, dilimize 'Kocam Kayıp' olarak geçmiş Kahaani'nin baş rolünde Vidya Balam var. Ters köşe yaptıran film, hamile bir kadının, kocasını Hindistan'ın sokaklarında arama çabasıdır. Bana sorarsanız, izlemeden geçmemeniz gereken bir Vidya Balam filmi ;)

11. Black

11. Black

Black(2005) bir çok ödülü kucaklamış Amithab Bachchan ve Rani Mukerji'nin barş rollleri paylaştığı, tek kelime ile 'harika' bir fildir. Ülkemizde 'Benim Dünyam' olarak uyarlaması yapılmış olsa da, Black dünya çapında bir sürü ödülle taçlandırılmış bir başyapıt. Kör ve sağır bir kızın, hayatın renklerini keşfetme öyküsü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Lagaan

10. Lagaan

2001İngiliz sömürge yönetimi sırasında, Champaner adındaki küçük tarım köyünde, bütün gözler gökyüzüne çevrilmiştir. Son yağmur mevsimi çok kısa sürmüştür, bu yıl da tek bir damla yağmur bile düşmemiştir. Endişelenen köylüler, tam hasat öşürü “lagaan”dan bağışık tutulmayı talep edecekken, verginin bu yıl iki katına çıkarıldığını öğrenirler. Bhuvan adında genç bir çiftçinin önderliğinde, eyaletin racasını görmeye giderler. Raca onlara bu konuda yetkisi olmadığını, kararın İngilizler tarafından verildiğini söyler. Kaprisli, öfkeli ve kibirli Yüzbaşı Russell, köylülere kendi subaylarından oluşan bir takımla kriket maçı teklif eder, ne var ki köylüler bu oyunu hiç bilmez. Maçı kazanırlarsa, üç yıl boyunca lagaan’dan bağışık tutulacaklardır; kaybederlerse, lagaan üç katına çıkacaktır. Acaba Bhuvan, köylüleri ellerinden geleni yapıp şanslarını denemeye ikna edebilecek midir?

9. Rang De Basanti

9. Rang De Basanti

Sue dedesinin günlüğünden yola çıkarak Hindistan'a gider ve ilgisini çeken kültürü araştırmaya başlar. Bu sırada günlükteki gibi bir bağımsızlık öyküsü kayda almak ister ama yozlaşmış halk, onu hayal kırıklığına uğratır. Bir grup genç ile başladığı yolun sonunda onu istemediği bir noktaya götürür. 2006 yılındaki bir Aamir Khan filmi.

8. Bajrangi Bhaıjaan

8. Bajrangi Bhaıjaan

2015 taze çıkmış br Kareena Kapoor ve Salman Khan flmi. Ama Harshaali Malhotra da filmin başrol oyuncularından biri. Filmde Hindistan'da kaybolan Pakistanlı dilsiz bir kızın eve geri dönme çabasını anlatan ön yargıları yıkan bir film.

7. Taare Zameen Par

7. Taare Zameen Par

Darsheel Safary ve Aamir Khan filmi. 2007 yapımı olan bu film çoğu kişinin bildiği bir başarı öyküsü. Ishaan'ın anlaşılmaz iç dünyasını ve okumadaki bozukluğunu fark eden öğretmeni, kısa sürede Ishaan'ın bunu atlatması ve kendini yenmesi için ona yardım etmeye karar verir.

6. Pi'nin Yaşamı

6. Pi'nin Yaşamı

Amerikalı yönetmen tarafından ele alınan film 2012 yılında vizyona girdi. Bir çocuğun gemi kazasında ailesini kaybedip, bir kaplanla yola devam etmeye çalışmasının ve hayatta kalma çabasının öyküsü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Slumdog Millionaire

5. Slumdog Millionaire

Kim milyoner olmak ister programına katılan Cemal, her soruyu hızlı bir şekilde doğru cevaplar. Bazılarına göre şans bazılarına göre kader, hile ya da zekaydı. Cemal ise her soruda hayatının bir parçasını görerek yanıtlar. Ama programa girme amacı, para ya da kazanmak değildi. Freida Pinto ve Dev Patel'in baş rollerini paylaştığı 2008 yapımı bir film.

4. My Name İs Khan

4. My Name İs Khan

'Benim adım Khan ve ben terörist değilim' repliğini her yerde duyabileceğiniz, İslam'a karşı ön yargıları yıkan Bir Kajol Mukerji Devgan ve Shahrukh Khan'ın oynadığı, bir başyapıt. 2010

3. Mary Kom

3. Mary Kom

2014 yılında beyaz perdeye uyarlanan gerçek bir hikaye. Mary Kom, hintli bir boksördür. Ailesinin ve çevre baskısının altında, güçlü bir karakter olarak yetişen Mary Kom, sonunda boksör olmaya karar verir ama bu kolay bir yol olmayacaktır. Başta babası ve sonra da önündeki engelleri aşan Mary Kom, bu sırada aşık olur ve hamile kalır. Boksör olmayı bırakır ama bu vazgeçiş, fazla uzun sürmeyecektir.

2. 3 İdiots

2. 3 İdiots

Aslında listenin birinciliğini paylaşan 3 aptal, üniversitedeki 3 arkadaşın, bol kahkahalı ve bol ders çıkarılması gerekli olaylarını anlatıyor. Aamir ,Sharman , R. Madhavan ve Kareena Kapoor'un oynadığı en iyi sosyal içerikli filmlerden biri.

1. PK

1. PK

PK yani Peekay çocuksuz soruları, saf tavırları ile herkesin dikkatini çeker. Aynı bir gazeteci olan Jaggu'nun da. Onu televizyona çıkarıp, ünlü bir isim yapmayı başarır ama dinleri sorgulamaya başlayan Pk, bu sefer karşısında daha büyük bir isim bulur. Eleştiriye açık olun ve izleyin. 2015 yapımlı Anushka Sharma, Aamir Khan, Boman İrani vs..gibi ünlü isimleri barıdnıran film, birinciliği hak ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın