Görüş Bildir
Haberler
Sorumluluk ve Sevgi Sahibi Bir Babanın Çok Sevdiği Kızına Öğretebileceği 10 Önemli Ders

Sorumluluk ve Sevgi Sahibi Bir Babanın Çok Sevdiği Kızına Öğretebileceği 10 Önemli Ders

A. Ece
10.10.2019 - 15:37

Kız babası olmak kolay olmadığı için kimi zaman kendinizi bir çıkmazın içinde bulabilirsiniz. Anlamadığınız şeylerle başa çıkmak sizi yorabilir. Belki kızınızla hangi elbisenin daha şık olduğunu konuşamazsınız ama emin olun ona destek olabileceğiniz çok daha derin konular var!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kızınız güzeldir...

1. Kızınız güzeldir...

@vindiesel

Görünümlerin önemsendiği bir dünyada yaşıyoruz ve maalesef bu durum hem çocukların hem de yetişkinlerin özgüvensiz hissetmesine neden olabiliyor. Yakın çevresinden, özellikle de babadan gelen onaylayıcı sözler küçük bir kızın özgüven sahibi olarak büyümesine bolca katkı sağlayabilir. Kızınıza elbisesinin çok güzel olduğunu ya da saçlarını çok güzel yaptığını söylemek onun özgüvenini sağlamlaştıracaktır. Ayrıca kızınıza güzelliğin sadece görebildiklerimizden ibaret olmadığını söylemeyi unutmayın! Ona içimizde de güzellikler barındırdığımızı ve asıl aramamız gereken güzelliğin iç güzellik olduğunu öğretin.

2. Kızınız önemlidir!

2. Kızınız önemlidir!

@kimkardashian

Kızınızın okuduğu, oynadığı, öğrendiği şeylerle ilgili kalın. Önemli etkinliklerini kaçırmayın, maç olsun, oyun olsun, konser olsun mutlaka izlemeye gidin. Çocuğunuzun başarılarını görmenize ihtiyacı var! Uzmanlar ilgi alaka gösteren babalara sahip kızların daha başarılı yetişkinler olduğunu düşünüyor.

3. Seviliyor, hem de karşılık beklemeden!

3. Seviliyor, hem de karşılık beklemeden!

@travisscott

Kızınıza onu ne olursa olsun sevdiğinizi hissettirin. Gün gelip de sizi hayal kırıklığına uğratacak hatalar yapabilir fakat bu sevginizi etkilememeli. Uzmanlar yeterince sevgi ve destek göstermeyen babalara sahip kızların, hayatlarının ileri yıllarında erkeklerin onayına daha çok ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Bu kızlar özgüvensiz hissedip yaptıkların şeylerin yeterli olduğu konusunda şüpheye düşüyor, partnerlerini kaybetmekten korkuyor. Bu durum ise erkek arkadaşlarına ya da eşlerine aşırı bağımlı hale gelmelerine neden olabiliyor.

4. Kızınız her şeyi başarabilir!

4. Kızınız her şeyi başarabilir!

@therock

Kızınıza 'oğlan işi' ya da 'kız işi' gibi şeyler olmadığını ve eğer isterse başkasına bağlı olmadan her şeyi yapabileceğini anlatın ve bunların farkına varmasına yardım edin. Bir baba olarak kızınıza zamanı gelince damlayan çeşmeyi tamir etmeyi ya da lastik değiştirmeyi öğretebilirsiniz. Tıpkı yemek ve temizlik yapmayı da öğretebileceğiniz gibi! Bu şekilde kızınızın özgüvenini ve kendine saygısını güçlendirir ve kızınızın okuldaki, işteki ya da kişisel hayatındaki ileride karşılaşacağı sorunları çözmesine yardımcı olabilirsiniz.

5. O bağımsız bir kız!

5. O bağımsız bir kız!

@rumerwillis

Babalar genellikle küçük prenseslerini büyük ve acımasız bu dünyadan korumak isterler fakat bu her zaman iyi sonuçlar doğurmayabilir. Sürekli korumacı davranmak yerine kızınıza kendi seçim ve hatalarından sorumlu olduğunu fakat size güvenebileceğini öğretmek daha doğru bir hareket olur. Kendi hayatının sorumluluklarını üstlenip hareketlerinin sonuçlarının farkına varması mutlu ve bağımsız bir yetişkin olmasına yardımcı olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kızınız en iyisine layık!

6. Kızınız en iyisine layık!

@markwahlberg

Bu basit gerçek kızınıza yetişkin hayatında yardımcı olacak ve sırf daha fazlasını hak ettiğinden emin olamadığı için kötü bir işi ya da ilişkiyi kabullenmesini engelleyecektir. Kızınıza tüm içtenliğinizle iyi bir aile sahibi olmanın, yaptığı işi sevmenin ve onu seven ve ona saygı duyan birisiyle olmanın ne demek olduğunu gösterin.

7. "Hayır" demeye hakkı var!

7. "Hayır" demeye hakkı var!

@vindiesel

Kızınıza hem fiziksel hem de zihinsel kişisel sınırlarını korumayı öğretin. Ona konu güvenliğini ve rahatlığını korumak olduğunda 'hayır' demenin sorun olmadığını açıklayın. Çocuğunuza kendilerini korumak için 'hayır' demeyi ve kendini korumayı öğretmek için uzmanlar çocuğunuza 'bunu yapmak doğru mu?', 'şu gizliliğini nasıl etkiliyor?' gibi sorular sormak gerekiyor. Mesela çocuğunuza sevgi göstermenizin onu nasıl hissettirdiğini ya da sosyal medyada fotoğraflarını paylaşmanın onu nasıl etkilediğini sormanız gerekiyor.

8. Kızınız kendisiyle gurur duymalı!

8. Kızınız kendisiyle gurur duymalı!

@davidbeckham

Kızınıza sürekli 'Aferin,' 'Akıllı kızım' gibi şeyler söylemek bir süre sonra bu kelimeleri anlamsız hale getirecektir. Böyle sözler yerine onu başardığı şeylere odaklanarak övün ve kendi başarılarıyla gurur duymaya cesaretlendirin. Kızınız kendi içinde bir onay kaynağına sahip olduğunda büyüdüğü zaten diğer insanların düşüncelerine o kadar da bağımlı olmayacaktır.

9. Başarısızlık sorun değildir!

9. Başarısızlık sorun değildir!

@johnlegend

Kızınıza yüksek hedefler koymayı ve tüm çabasını o hedeflere yöneltmeyi öğretiyorsanız bu iyi bir şey. Fakat en az bunun kadar önemli olan diğer şey ise hepimizin hata yaptığını ve bunun sorun olmadığını anlamasını sağlamak. Kendi adınıza iyi bir örnek olarak ve kızınıza bir yetişkin olarak başarısızlıklarla başa çıkmayı öğretmek, başarısız olduğumuzda başarısızlıklarımız altında ezilmediğimizi açıklamak! Çünkü başarısız olduğumuzda olayları analiz edip çıkarımlar yapıyor ve denemeye devam ediyoruz.

10. Erkekler ve kadınlar birbirlerine saygı duymalıdırlar!

10. Erkekler ve kadınlar birbirlerine saygı duymalıdırlar!

@therock

Bu çocukların hem annelerden hem de babalardan öğrenecekleri bir ders. Bir çocuk anne ve babanın her problemi barış içinde gerçekleşen bir tartışma ile çözdüğünü gördüğünde, erkekler ve kadınlar arasındaki iletişimin doğru yolunu öğrenir. Bu yüzden diğer kadınlara kızınıza davranılmasını istediğiniz gibi davranmak çok da yanlış olmaz. Cinsiyetçi şakalardan ve yorumlardan kaçının ve çevrenizdeki kadınlarla nasıl ve ne konuştuğunuza dikkat edin. Çünkü küçük kızınız sizi hep dinliyor ve rol model olarak örnek alıyor olacak. En azından rol modelinin iyi bir model olduğundan emin olabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
157
75
7
6
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uygar Aytun

Bizim 2. numara ufak kız. 2. sınıfa başladı ve ben de baba olarak güçlü bir kadın olması için uğraşacağım.

Lestat

Babalar kızlarının ilk ve tek aşklarıdır. Kızları da babalarının prensesi. Bir gülüşleri bile yeter be. Allah, çocukları art niyetli insanlardan korusun. Say... Devamını Gör

ErliKayra

Aminnnn