Görüş Bildir
Haberler
Sonbahar Mevsiminin En Güzel Tonlarını Görebileceğiniz Birbirinden Güzel Rotalar

Sonbahar Mevsiminin En Güzel Tonlarını Görebileceğiniz Birbirinden Güzel Rotalar

16.10.2021 - 09:15

Sonbahar denince aklımıza; düşen yapraklar, turuncu ve kırmızının buluştuğu eşsiz manzaralar geliyor. Bu görüntüler adeta usta ressamların tablolarından fırlamış olan eşsiz şaheserlere benziyor. Ülkemizin dört bir yanına serpilmiş ve birbirinden göz alıcı güzellikte olan bu manzaralar, insanı kendine çekiyor ve adeta büyülüyor. Size sonbaharın her tonunu görebileceğiniz bambaşka bir dünyanın kapılarını aralıyoruz! Hazırsanız, sonbaharda gezebileceğiniz birbirinden güzel rotalara göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Burayı tablo sanabilirsiniz ama gerçek: Yedigöller, Bolu

Burayı tablo sanabilirsiniz ama gerçek: Yedigöller, Bolu

Sonbahar denince akla ilk gelen konumlardan biri Bolu şehrimizdeki Yedigöller Milli Parkı. Adı üstünde olan bu parkta tam yedi adet birbirinden güzel manzarası olan göl bulunuyor. Ressam Bob'un tuvallerinden fırlamış gibi görünen bu manzara gerçek! Büyükgöl, Küçükgöl, Seringöl, Deringöl, Sazlıgöl, Nazlıgöl ve İncegöl isimli göllerin her birini gördüğünüzde kaçınılmaz bir şekilde hayran oluyorsunuz. Bu kadar çok gölün yanı sıra birbirinden farklı ağaç popülasyonları da yer alıyor. Gürgen, ıhlamur, meşe, kayın, köknar, sarıçam ve sayamadığımız kadar çok çeşitte ağaç bulunuyor. Sonbaharın serinliğine serinlik katan bu ormanlar adeta görsel bir şölen yaratıyor. Bol bol oksijen alabiliyor ve huzurlu zamanlar geçirebiliyorsunuz. Kuşların cıvıltılarıyla birlikte keyifli bir sonbahar etkinliği yapabiliyorsunuz. Eşsiz bir sanat eserine benzeyen Yedigöller'e gitmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz!

Eşsiz bir güzellik: İğneada Longozları, Kırklareli

Eşsiz bir güzellik: İğneada Longozları, Kırklareli

İğneada Longozları olarak geçen bu yer Kırklareli'nin en özel ve güzel duraklarından bir tanesi. Sonbahar mevsiminde buradaki eşsiz renk cümbüşünü görebiliyor ve birbirinden güzel sahnelere tanık olabiliyorsunuz. Uzun yürüyüşlere çıkabiliyor, dilerseniz kamp bile kurabiliyorsunuz. Erikli, Saka, Mert, Pedina, Hamam, Ramana ve Sülüklü adlı 7 gölü bile bulunuyor! Çeşitli balıkların da bulunduğu İğneada, size doğanın içindeki bir diğer güzelliğini gösteriyor. Dilerseniz burada balık tutabiliyorsunuz. Gelmişken de sosyal medya hesaplarınıza atmak için muhteşem kareler yakalayabilirsiniz!

Turuncu, uçan balonlar ve adeta bambaşka bir dünya: Kapadokya, Nevşehir

Turuncu, uçan balonlar ve adeta bambaşka bir dünya: Kapadokya, Nevşehir

Kapadokya ülkemizdeki yerli ve yabancı birçok turistin uğrak yerlerinden biri. Dünya Kültür Miras Listesi'ne giren ve doğal yapılarıyla ön plana çıkan, aynı zamanda kendine hayran bırakan bir şehir. Gerek geçmişte ev sahipliği yaptığı devletler gerekse dönem dönem ağırladığı önemli isimler burayı vazgeçilmez bir yer yapıyor. Masalsı görüntüsü ve eşsiz doğasıyla büyüleyici bir yer olan Kapadokya, insanın sürekli gitmek isteyeceği yerlerden biri haline geliyor. Sonbaharda turuncunun da eşlik ettiği benzersiz bir manzara sizi bekliyor. Ayrıca bu manzarayı daha yukarıdan görmek için balon turuna da katılabiliyorsunuz. Ayrıca Peri Bacaları'nın sonbaharla buluşmasını ve güneşin batışını keyifle seyredebiliyor ve muhteşem kareler yakalayabiliyorsunuz! Bunların yanı sıra kendiniz ve sevdikleriniz için turistik eşyalar satan mağazalardan birçok hediyelik eşya alabiliyorsunuz.

Aristoteles'in memleketi aynı zamanda bizim kültürel miraslarımızdan biri: Assos, Çanakkale

Aristoteles'in memleketi aynı zamanda bizim kültürel miraslarımızdan biri: Assos, Çanakkale

Aristoteles'in şehri olan Assos, bir tatil kasabası aslında ama bu eşsiz görüntüyü sonbaharda görmenin tadı bambaşka! Antik limanlar, balıkçı köyleri ve tapınakları sizi adeta zamanda geriye, tam da Arisoteles'in yaşadığı yıllara ışınlıyor. Athena Tapınağı'nda muhteşem manzaralara tanık olabiliyor, Behramkale Köyü'nü ziyaret edebiliyorsunuz. Hüdavendigar Camii ve antik mezarları yakından inceleyip geçmişe ışık tutacak bilgiler edinebiliyor, keyifli ve kültürel bir sonbahar etkinliği yapabiliyorsunuz. Kültür bakımından çok zengin olan Assos, tarihi mirasıyla da Türkiye'nin eşsiz güzellikleri arasında yerini alıyor.

Ara sokaklarında saatler su gibi akıp gidecek: Safranbolu, Karabük

Ara sokaklarında saatler su gibi akıp gidecek: Safranbolu, Karabük

Safranbolu denince ilk olarak akla sıra sıra dizilmiş evlerin görüntüleri geliyor. Adeta geçmiş dönem evlerine benzeyen bu evler insanda hem hayranlık hem de merak uyandırıyor. Türkiye'nin en turistik ve gözde mekanlarından biri olan Safranbolu, sık sık yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Sonbaharda bu güzel evlerin ara sokaklarında gezerken kendinizi adeta 80'lerde hissediyorsunuz! Cinci Hamamı'nı ziyaret edebiliyor ve Hıdırlık Tepesi'nde güneşin muhteşem batışını izleyebiliyorsunuz. Evlerin ve tarihi mekanların önünden geçerken dikkat edin, büyülenebilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saklı bir cenneti sizin için keşfettik: Birgi, İzmir

Saklı bir cenneti sizin için keşfettik: Birgi, İzmir

Sonbaharda ziyaret edebileceğiniz en güzel saklı cennet köşelerinden biri İzmir'in Birgi ilçesi. Osmanlı İmparatorluğu, Roma, Bizans ve Lidyalıların dönem dönem ev sahipliği yaptığı Birgi, aslında kültürel bir miras da sayılabilir. Sizi kendine hayran bırakan camileri, türbeleri, konakları, tarihi evleri ve Çakırağa Konağı bölgede yaşayanların uğrak yerlerinden. Sonbaharda burada hem keyifli zaman geçirebiliyor hem de Türk mimarisinin özgün örneklerine, motiflerine ve ahşap oymalarına yakından bakabiliyorsunuz. Özetle, el işçiliğine hayran kalacağınız bir yer!

Dünya Kültür Miras Listesi'nin gediklisi: Nemrut, Adıyaman

Dünya Kültür Miras Listesi'nin gediklisi: Nemrut, Adıyaman

Sonbaharda hafif bir meltemle birlikte gün doğumunu ve batımını en güzel izleyebileceğiniz yerlerden biri olabilir Nemrut. Tanrılar Tahtı'nı ve Kral Antiochos için yapılan anıt mezarı ziyaret edebiliyor, tarihe bir bakış atabiliyorsunuz. Gitmişken kabartmaları ve taş merdivenleri görebiliyor ve kültürel gezinizi daha verimli bir hale getirebiliyorsunuz. Posta güvercinlerinin yetiştirildiği yerleri, hamamları, su sarnıçları, camileri, köprüleri gezebiliyorsunuz. Yaklaşık 200 kaya mezarından bulunan eşyaları Adıyaman Arkeoloji Müzesi'nde ziyaret edebiliyor ve bu eşsiz eserlerin tadını çıkarabiliyorsunuz. Görsel bir şölen yaşarken aynı zamanda kültürel bir sonbahar etkinliği yapmak isterseniz, Nemrut sizi bekliyor!

Sonbaharda trekking sevenler için müthiş bir yer: Ihlara Vadisi, Aksaray

Sonbaharda trekking sevenler için müthiş bir yer: Ihlara Vadisi, Aksaray

'Mevsim sonbahar olsun, bir de üstüne trekking olsun' diyenler için muhteşem bir öneri ile karşınızdayız: Ihlara Vadisi! Aksaray'ın Güzelyurt ilçesine bağlı olan bu vadi volkanların lavlarını püskürtmeleri sonucu oluşuyor. Bu yüzden insanı zorlayacak doğal bir yürüyüş parkuru aslında. Eski kiliseleri ve çeşitli yürüyüş parkurlarıyla gönlünüzce gezebileceğiniz, gezerken tarihi mirasları da görebileceğiniz bir yer. Doğayla iç içe olan Melendiz Çayı'nın adeta meditasyon yaratan huzurlu sesiyle zihni bir dinginlik yaşayabiliyor, bir yandan da dilediğinizce trekking yapabiliyorsunuz.

Yükseklik ve bol yeşillik sevenler için: Çamlıhemşin, Rize

Yükseklik ve bol yeşillik sevenler için: Çamlıhemşin, Rize

Sonbaharda yeşil yerine turuncu ormanları görebileceğiniz, bol bol oksijen alabileceğiniz ve zihninizi dinlendirebileceğiniz bir yer olan Çamlıhemşin, adeta saklı bir cennet! Rize'ye bağlı olan Çamlıhemşin, yüksek dağ yamaçlarında yer alan tipik bir Karadeniz yerleşkesi fakat burayı saklı cennet yapan yer el değmemiş ormanları ve yaylaların eşsiz manzaraları. Sisli görüntüsü ilk bakışta ürkütücü bir izlenim veriyor olabilir ama otantik evlerin sıcaklığıyla bütün gününüzü orada geçirmek isteyecek ve geri dönmekte zorlanacaksınız!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
10
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın