Görüş Bildir
Haberler
İç Çamaşırı Deyip Geçmeyin: Doğru Seçim Yapmazsanız Sağlığınızdan Olabilirsiniz

İç Çamaşırı Deyip Geçmeyin: Doğru Seçim Yapmazsanız Sağlığınızdan Olabilirsiniz

08.10.2021 - 16:30

Kıyafet seçimi yaparken iç çamaşırı detayı genellikle atlanıyor. Çoğu kişi dışarıdan nasıl göründüğünü, hangi kazağı giydiğini, hangi pantolonun içinde daha rahat ettiğini önemserken, hangi iç çamaşırının sağlığı için önemli olduğunu pek düşünmüyor. Ancak dışınıza ne giydiğiniz kadar içinize ne giydiğiniz de önemli, hatta daha da önemli! İşte teninize birebir temas eden iç çamaşırlarını seçerken dikkat etmeniz gereken bazı temel noktalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pamuklu iç çamaşırlarını tercih edin.

Pamuklu iç çamaşırlarını tercih edin.

İç çamaşırı seçiminde naylon kumaşları değil, pamuklu kumaşları tercih edin. Özellikle hassas bir cilde sahip olanlar pamuklu iç çamaşırı giymeye mutlaka özen göstermeli. Naylon iç çamaşırları sizi terletir ve kötü bir koku oluşmasına yol açar. Ayrıca terleten kumaşlar mantar oluşmasına da neden olabilir. Cildin nefes almasına izin vermeyen naylon ve sentetik kumaşlar, bakteri enfeksiyonu riskini de arttırabilir. Pamuklu kumaşlar cildin hava almasını sağladığından bu gibi sorunlara neden olmaz.

Beden ölçülerinizi iyi seçin.

Beden ölçülerinizi iyi seçin.

İç çamaşırı alırken doğru beden ölçüsünde bir seçim yapmak, hem konfor hem de sağlık açısından oldukça önemli. Sıkı ve dar iç çamaşırları giymek bedeninizde sürtünme ve tahrişe neden olabilir. Seçeceğiniz iç çamaşırlarının bedeninize hareket özgürlüğü yarattığından emin olun. Çok dar bir külot veya sütyenin içinde rahatça hareket edemezsiniz. Ayrıca dar iç çamaşırları vücudunuzu sıkarak kan dolaşımını yavaşlatır. Bu da kaşıntı ve yanma hissine neden olarak deride kızarıklık oluşturabilir.

Renkli iç giyim ürünleri sizi yanıltmasın.

Renkli iç giyim ürünleri sizi yanıltmasın.

Renkli ve desenli iç çamaşırları çok fazla tercih edilir. Her ne kadar eğlenceli ve şık görünse de, bu ürünlerin üretiminde kullanılan boyaların sağlık açısından risk oluşturduğu da bir gerçek. Tekstil boyalarının içinde bulunan ve kanserojen içeren bu maddeler terle birlikte vücuda girer ve çeşitli sağlık sorunlarına yol açar. İç çamaşırı seçimi yaparken içerisinde kanserojen ve azo boyar madde bulunmayan, doğal boyalarla renklendirilmiş çamaşırları seçmeye özen gösterin. Özellikle hassas bir cildiniz varsa uzmanlar renksiz iç çamaşırları giymenizi tavsiye ediyor.

Dantelli iç çamaşırları giyerken dikkat edin.

Dantelli iç çamaşırları giyerken dikkat edin.

Dantelli iç çamaşırlarının büyük bir çoğunluğu naylon ve polyester gibi sentetik malzemelerden üretilir. Özellikle de bordo, lacivert, siyah ve kahverengi gibi koyu renkli dantelli çamaşırlarda alerjen ve kanserojen boyar maddeler kullanılır. Günlük kullanımda uzun süre vücutta duran bu maddelerden üretilmiş giysilerin içindeki zararlı kimyasallar, ter ile birlikte vücuda geçer. Uzmanlar bu tip iç çamaşırlarının giyilse bile uzun süre vücutta kalmamasını önerir. Eğer uzun bir süre dışarıda kalacaksanız doğal maddelerden yapılmış pamuklu, açık renk ve dantelsiz iç çamaşırlarını tercih etmeniz, daha sağlıklı bir seçenek olarak görülüyor.

Sütyen seçiminde beden ölçünüzü iyi ayarlayın.

Sütyen seçiminde beden ölçünüzü iyi ayarlayın.

Sütyen seçerken en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, doğru beden ölçüsünde bir sütyen almak. Sütyen seçerken en çok yapılan hatalardan biri de cup, sırt ve göğüs çevresi ölçüsünü karıştırmak. Sütyen etiketlerinde beden ölçülerini ifade etmekte kullanılan 85/B, 90/C gibi ölçülerde A, B ve C gibi harfler meme cupunu; 75, 80, 85 ve 90 gibi sayılar ise sırt ve göğüs çevresi uzunluğunu ifade eder. Bu ölçülerin ne anlama geldiğini bilmek, doğru sütyeni almak için önem arz eder. Küçük göğüslü kadınlar destekli ve balenli modelleri tercih edebilir. Ancak büyük göğüslü ve kilolu kadınlar için balen önerilmez. Büyük göğüslü kadınlarda sütyen seçiminde en çok dikkat edilmesi gereken nokta ise kalın askılar. Eğer göğüsleriniz büyükse ince askılar göğüslerinizi sürekli aşağı çekeceği için hem sırtınızı hem de göğüslerinizi rahatsız edebilir. Kalın askılı modeller tercih ederseniz sırt ve göğüs ağrıları yaşamazsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erkekler dar iç çamaşırlarından kaçınmalı.

Erkekler dar iç çamaşırlarından kaçınmalı.

Erkekler genelde iç çamaşırı seçimine pek özen göstermez ancak doğru iç çamaşırı erkekler için de son derece önemli. Kesinlikle çok dar ve vücudu saran iç çamaşırlarından uzak durulmalı. Çok bol çamaşırlar da rahatsızlık verir ve dışarıdan belli olabilir. Bu nedenle hafif bol, vücudu saran ama sıkmayan pamuklu slipler ya da tercihe göre boxerler kullanılabilir.

Kış aylarının vazgeçilmezi atlet ve fanilalar!

Kış aylarının vazgeçilmezi atlet ve fanilalar!

Bilhassa kış günlerinde soğuktan korunmak için fanila ve atletler kullanılır. Ayrıca fanila ve atletler dıştan giyilen giysilerin direkt vücuda temas etmesini de önleyerek koruma sağlar. Unutmayın ki, bu koruma için fanila ve atlet kullanımında da pamuklu ve doğal kumaşları tercih etmek çok önemli.

Tanga giyerken dikkatli olun.

Tanga giyerken dikkatli olun.

Tanga külotlar özellikle tayt gibi vücudu belli edecek kıyafetler giyileceği zaman, külot çizgilerinin belli olmaması için tercih edilir. Ancak uzmanlar tanga giyerken dikkatli olunması gerektiğini söylüyor. Giydiğiniz tanga vajinanızda ya da üretranızda zararlı bakteriler bırakabiliyor. Bu sebeple çok sık giymeyerek ve pamuklu ürünler tercih ederek bu bakterilerden korunabilirsiniz.

Uyurken iç çamaşırlarınızı çıkarabilirsiniz.

Uyurken iç çamaşırlarınızı çıkarabilirsiniz.

Uzmanlar uyurken iç çamaşırlarınızı çıkarabileceğinizi söylüyor. Tamamen çırılçıplak uyumasanız bile, pijamalarınızın altına iç çamaşırı giymeden uyumak sağlık açısından faydalı. Gece boyunca cildinizde sıkışan nem çeşitli enfeksiyonlara yol açar. Özellikle kadınlar gün içerisinde sürekli sütyenle dolaşmak zorunda kalır. Bu da çoğu kadında sırt ağrılarına sebep olur. Gece sütyenle yatmak omurga aksınızın bozulmasına da neden olur. Bunun yanı sıra sütyen memeye baskı yaparak o bölgede kronik ağrılara sebebiyet verebilir. Kısacası, geceleri uyurken iç çamaşırlarınızı çıkarmanız sizleri birçok sağlık sorunundan korur. Uzmanlar her gece olmasa bile haftada birkaç kez iç çamaşırlarınızı çıkarıp öyle uyumanızın faydalı olacağı konusunda hemfikir.

Sağlık için ne yiyip içtiğimiz kadar ne giydiğimiz de önemli. Bu sebeple dış giyimimize nasıl dikkat ediyorsak, iç giyimimize de o şekilde dikkat etmemiz gerekir. İç çamaşırlarınızı sık sık değiştirerek, yıkarken yumuşatıcı gibi kimyasallardan kaçınarak ve yıkandıktan sonra ütüleyip zararlı mikroorganizmaları etkisiz hale getirerek iç çamaşırlarınızı gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
6
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rcpbyrm

seher yıldızı boxer. erkeklerin bir numaralı tercihi :)