Görüş Bildir
Haberler
Son Günlerin Popüler Konusu Incel ile İlgili Yaygın Terimlerin Anlamlarını Açıklıyoruz

Son Günlerin Popüler Konusu Incel ile İlgili Yaygın Terimlerin Anlamlarını Açıklıyoruz

Fulin
24.03.2022 - 11:10

Son dönemde sosyal medyada popüler olan incel kavramıyla birlikte onlarca farklı terim karşımıza çıktı. Kendilerini incel olarak tanımlayanların sıkça kullandığı tabirlerin anlamlarını araştırdık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son yıllarda yükselen alt topluluklardan incel (okunuşu inle insel), "involuntary celibate" (gönülsüz bakir) kelimesinin kısaltması.

Son yıllarda yükselen alt topluluklardan incel (okunuşu inle insel), "involuntary celibate" (gönülsüz bakir) kelimesinin kısaltması.

Çeşitli topluluklar veya bireyler bakirliği veya bakireliği tercih edebiliyor. İnceller ise cinselliğe ulaşamadıkları veya istedikleri kişilerle bunu yapamadıkları için bakir kalıyor. Heteroseksüel erkeklerden oluşan incel topluluğu, tüm kadınların genetik olarak şanslı, iyi görünümlü erkeklerle birlikte olduğunu ve son yıllarda kadınların seçme hakkının artmasıyla yalnız kaldığını düşünerek birbirlerini destekleten bir topluluk. Kendi aralarında onlarca İngilizce kelime ve kısaltma kullanıyorlar, topluluğa uzak olanlar haliyle ne dediklerini pek anlamıyor.

Daha fazla detay için 👇

1. Normie

1. Normie

Normal kelimesinin kısaltması olan normie, ortalama insan demek. Hem kadın, hem erkek için kullanılıyor. Dış görünüşü ve hayatı normal kabul edilen kişi demek.

2. Chad

2. Chad

Dış görünüşü en iyi olan erkekleri tanımlayan bir kavram. Uzun boylu, kaslı, çenesi kemikli, etkileyici gözlere ve bakışlara sahip olan; kısaca yakışıklı olarak tanımlanan erkekler Chad oluyor. Incel düşüncesine göre tüm kadınlar bu erkeklerle birlikte olmak istiyor.

3. Stacy

3. Stacy

Chad'in kadın versiyonu. Skalada en yüksek puanlı kadınlara verilen ad. Bu kadınlar çok güzel oluyor, hayatlarında hiç çalışmadan lüks içinde yaşıyor ve sadece Chad erkeklerle birlikte oluyor.

4. Becky

4. Becky

Stacy'nin aksine bakımsız, ucuz ve özensiz giyinen, kadınsı hatlara sahip olmayan kadınları bu isimle tanımlıyorlar. Düşüncelerine göre bu kişiler sürekli Stacy türü kadınlarla rekabet etmek için mücadele veriyor ama erkeklere karşı aynı oranda acımasız. Sadece Chad'lerle birlikte oluyor veya olmaya çalışıyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Femoid

5. Femoid

Kadın yerine aşağılamak için 'female' (dişi) ve 'android' (robot) kelimelerini birleştirerek bu küçümseyici kelimeyi kullanıyorlar. Foid olarak da kısaltılıyor.

6. Suifuel

6. Suifuel

Kişiyi intihara sürükleyen sebepler. Incellere göre 'benden başka herkes sevişiyor' veya 'boyum kısa' gibi düşünceler kişiyi intihara sevk ediyor.

7. Mentalcel

7. Mentalcel

Fiziksel görünümü iyi olan ve bu sebeple incel kabul edilmeyen bireylere mentalcel deniyor. Bu kişilerin sosyal iletişim bozukluklarını yenmeleri öğütleniyor.

8. Nofap

8. Nofap

Pek çok insanın bildiği bu kavram da incel kültürüne dahil. Mastürbasyon yapmama anlamına geliyor, erkekler bu akıma katılarak hayatlarını daha iyi bir konuma getirmeye ve bağımlılıktan kurtulmaya çalışıyor.

9. Hipergami

9. Hipergami

Sosyal bilimlerde kendinden daha yüksek konumda, statüde biriyle evlenmeye verilen ad. Incel kültüründe tüm kadınların sadece en yüksek statüdeki (kariyer fizik, maddi durum) erkeklerle birlikte olduğunu, diğer erkeklerin açıkta kaldığını ifade ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. MGTOW

10. MGTOW

'Men Going Their Own Way' (kendi yollarına giden erkekler) adlı oluşum son yıllarda feminizmin yükselmesiyle erkeklere ayrımcılık yapıldığını düşünen ve kendi aralarında örgütlenen bir topluluk. Kadın düşmanı olan bu erkekler erkeklerin toplumdan ayrılması gerektiğini savunuyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
27
20
13
10
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın