Görüş Bildir
Haberler
Son Dakika: Mehmet Sevigen CHP'den İhraç Edildi! Mehmet Sevigen Neden İhraç Edildi? Mehmet Sevigen Kimdir?

Son Dakika: Mehmet Sevigen CHP'den İhraç Edildi! Mehmet Sevigen Neden İhraç Edildi? Mehmet Sevigen Kimdir?

Müge Kakşi
29.11.2021 - 17:12

CHP eski milletvekili ve parti üyesi olan Mehmet Sevigen, alınan kararla partisinden ihraç edildi. CHP Yüksek Disiplin Kurulu, MYK tarafından “uyarı” talebiyle disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca hakkındaki kararı da 3 Ocak'a erteledi. Birçok vatandaş Sevigen'in partiden neden ihraç edildiğini merak ediyor. Peki Mehmet Sevigen neden ihraç edildi? Mehmet Sevigen kaç yaşında ve nereli? İşte CHP'den ihraç edilen Mehmet Sevigen hakkında tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mehmet Sevigen Olayında Ne Olmuştu?

Mehmet Sevigen Olayında Ne Olmuştu?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘helalleşme' çağrısı için “Açıkça FETÖ ve PKK'ye göz kırpıyor” diyen ve Kılıçdaroğlu'nun CHP'den ihraç edilmesi gerektiğini savunan Mehmet Sevigen, alınan kararla partiden ihraç edildi

Mehmet Sevigen Kimdir? Mehmet Sevigen Kaç Yaşında ve Nereli?

Mehmet Sevigen Kimdir? Mehmet Sevigen Kaç Yaşında ve Nereli?

Mehmet Sevigen,4 Temmuz 1954, Arapgir, Malatya, Türk siyasetçi. CHP Eski Genel Sekreter Yardımcısı.

Vefa Lisesi'ni bitirdi. İş Adamlığı yaptı. Evli ve 2 Çocuk babası.19., 20., 22.ve 23. Dönem İstanbul Milletvekilliği ile Devlet Bakanlığı yaptı.

Genel Sekreter Yardımcılığından istifa etmesi 

CHP Genel Sekreter Yardımcısı olarak 2009 yerel seçimleri aday belirleme sürecinde bazı adaylardan kabul edilemeyecek isteklerde bulunduğu yönünde iddialar ortaya atılmıştır. Sevigen bu iddiaları reddetmiş ve hayatı boyunca dürüstlükten ayrılmadığını söylemiştir. Ancak Ali Topuz'un TV de istifa talepleri ve Vatan gazetesinin baskısı üzerine 20 Şubat 2009 tarihinde istifa etmiştir.

İstifasında 'bir gazete genel yönetmenin talebini yerine getirmediği için saldırıldı ve isteğini yerine getirmemekle ne kadar haklı oladuğum ortaya çıkmıştır' diyerek Zafer Mutlu'yu isim vermeden suçlamıştır. Bazı gazetelerde Sevigen'e yönelik operasyonun düğmesine parti içinden basıldığını iddia etmişlerdir.Ancak CHP lideri Baykal, Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, Sevigen'e sahip çıkmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın