Görüş Bildir
Haberler
Sokaklar Kan Gölü: Taliban Evlerinden Çıkarıp İnfaz Etti! AB'den Açıklama...

Sokaklar Kan Gölü: Taliban Evlerinden Çıkarıp İnfaz Etti! AB'den Açıklama...

Son dakika haberlere göre, Afganistan'da yönetimi yıldırım hızıyla ele geçiren Taliban'ın vahşeti bitmiyor. Taliban militanlarının ABD üniformalarıyla dolaşmaya başladığı görüntüler herkesi şoka uğratırken, kadın haklarına saygı göstereceklerini iddia eden savaşçıların bir kadını canlı canlı ateşe vermeleri ise dünyayı dehşete düşürdü. Taliban savaşçılarının peşine düştüğü insanları evlerinden çekip çıkararak sokaklarda infaz ettiği aktarılıyor. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Vahşetin boyutları dehşete düşürürken, Taliban'ın ölüm mangalarının, ABD ve İngiltere'ye yardım edenlerin peşine düşerken insanları evlerinden çekip çıkararak sokaklarda infaz ettiği bildiriliyor.

Sokaklar Kan Gölü

Sokaklar Kan Gölü

Tercümanlar ve diğer destek personeli, aşırılık yanlısı milislerin Kabil'de iktidarı ele geçirmesinin ardından birçok kişi çaresizce Afganistan'dan kaçmaya çalışmasıyla korku içinde yaşıyor.

Batı, acımasız rejimden kaçmak isteyen vatandaşlarını ve binlerce Afgan'ı umutsuzca tahliye etmeye çalışırken, Taliban güçleri yönetimlerini sağlamlaştırıyor.

Reuters haber ajansının servis ettiği fotoğraflar, çoğu ABD yapımı M16'lar gibi görünen saldırı tüfeklerini taşıyan Taliban savaşçılarının, beyaz cüppeli, maskeli ve siyah çizmelerle tüyler ürpertici bir güç gösterisini gösteriyor.

Görüntülerde, terör saltanatları başlayan Taliban savaşçılarının, kendine özgü beyaz bayraklarını sallayarak yürüdükleri görülüyor. AFP tarafından servis edilen haberde, Taliban'ın avlamak istediği kişilerin 'öncelik listeleri' olduğu belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ana hedefler arasında Afgan ordusu, polisi ve istihbarat servislerinde merkezi rolleri olan insanlar olduğu ve Taliban'ın Afganistan genelinde 'kapı kapı ziyaretler' yaptığı aktarılıyor.

Listedekilerin aile üyeleri de risk altında. Önceki gün, bir DW gazetecisinin akrabalarından birinin, Taliban tarafından vurularak öldürüldüğüne dair haberler çıkmıştı.

Afganistanlı eski bir yargıcın aktardığna göre Afgan kadınları komşu ülkelere tabutlarla gönderiliyor. Hayatını kurtarmak için Taliban'dan kaçarak ABD'de yaşayan Najla Ayoubi, militanların Pazar günü anavatanının kontrolünü ele geçirmesinden bu yana kadınlara yönelik korkunç şiddet örnekleri duyduğunu söyledi.

Najla Ayoubi, dün bir kadının ülkenin kuzeyinde 'Taliban savaşçıları için kötü yemek pişirmekle suçlandığı için ateşe verildiğini' söyledi.

ddiaya göre diğer genç kadınlar ise zorla evlendiriliyor ve cinsel istismara uğruyor. Sky News'a açıklamalarda bulunan eski yargıç, 'İnsanları onlara yemek pişirmeye zorluyorlar. Ayrıca o kadar çok genç kadın var ki... Son birkaç hafta içinde komşu ülkelere tabutlar içinde gönderildiler.' dedi.

AB'den Açıklama

AB'den Açıklama

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, 'Taliban ile siyasi temasımız yok, Taliban'ı tanımıyoruz. Sadece insan hayatını kurtarmak için onlarla operatif temasımız var.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

ABD ile Dalga Geçiyorlar

ABD ile Dalga Geçiyorlar

Taliban liderleri ve savaşçıları, ABD Başkanı Biden'ın birliklerini geri çekmesiyle aşağılayıcı bir hızla Afganistan'ı ele geçirdikten sonra, bunu ABD'nin yüzüne vuruyor.

Taliban savaşçıları, ortaya çıkan yeni görüntülerde, yeni üniformalarını ve Afgan ordusuna sağlanan ABD özel kuvvetleri stoklarından alınan teçhizatı gösteriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın