Görüş Bildir
Haberler
Snapchat Akıllı Gözlük Şirketi Aldı

Snapchat Akıllı Gözlük Şirketi Aldı

onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf ve video paylaşımı odaklı sosyal ağ Snapchat, akıllı gözlük şirketi Epiphany Eyewear’ı satın aldı. 

Günde 1 milyara yakın fotoğrafın paylaşıldığı, kullanıcı sayısının 100 milyonun üzerinde olduğu tahmin edilen sosyal ağ şirketi Snapchat , bir akıllı gözlük şirketi olan Epiphany Eyewear ’ı 15 milyon Amerikan Doları karşılığında satın aldı. Epiphany Eyewear , HD video kamera gömülü gözlükleri ile tanınıyor. 8, 16 ve 32 GB dahili depolama kapasiteki gözlükleri bulunuyor. Gözlükler için başlangış fiyatı ise 299 dolar durumunda.

Kısa süre önce 2014 yılında 485,6 milyon dolar yatırım alındığını açıklayan şirket, böylelikle sürpriz bir stratejik adım atmış oldu. Snapchat ’in piyasa değerinin de 10 milyar dolar olduğu belirtiliyor. Peki satın almanın detaylarında neler var?

Bu satın alım, Facebook ’un sanal gerçeklik gözlüğü geliştiren Occulus Rift ’i satın almasına biraz andırıyor. Elbette 15 milyon dolar tutarında bir satın alım olması ile finansal ölçek olarak Facebook satın alımından ayrılıyor. Satın alımın temel nedeni ise çocuklar tarafından çok sevilen Snapchat ’in bu akıllı gözlükler üzerinden çocukların kullanımına yeni bir boyut kazandırmak istemesi.

Snapchat kullanımının ön planda olduğu akıllı gözlükleri kullanan çocuklar, bu satın alımın arka planında yatan neden durumunda. Bakalım Snapchat, bu satın alımla beraber sürekli artan gelirlerine yeni bir boyut kazandırmayı başarabilecek mi?

  • ShiftDelete
Kaynak: http://shiftdelete.net/snapchat-akill...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0