Görüş Bildir
Haberler
Skype, Simültane Tercüme Aracı Skype Translator'ı Görücüye Çıkardı

Skype, Simültane Tercüme Aracı Skype Translator'ı Görücüye Çıkardı

ATKN
16.12.2014 - 10:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz Mayıs ayında Microsoft CEO’su Satya Nadella, katıldığı bir konferansta Skype’ın simültane tercüme özelliği üstünde çalıştığının sinyallerini vermişti. Skype yaptığı açıklamayla birlikte, Skype Translator adını verdiği servisin ilk versiyonunu duyurdu.

Skype Translator, bir Skype konuşması esnasında anlık olarak çeviri yapabilme yeteneğine sahip olacak. Kısacası farklı dillerdeki sesleri algılıyor ve karşınızdaki kişiye sizin sesinizin çevirisini yaparak dinleyicinin kendi dilinde aktarıyor.

Skype Translator’ın 40’tan fazla dili desteklemesi bekleniyor. Ancak program ilk etapta sadece İngilizce ve İspanyolca dilleri arasında çeviri ile başladı. Aslında bir beta süreci olarak nitelendirilebileceğimiz bu süreç, Skype Translator’ın ne kadar başarılı olduğunu da gösterecek. Eğer Skype Translator için işler iyi giderse, Skype dünyada “sınırları kaldıran” bir işi de ortaya koymuş olacak.

Teknoloji sayesinde artık karşıdaki kullanıcının dili ne olursa olsun, onunla bir Skype toplantısı yapmak mümkün olacak, dil bilme zorunluluğu ortadan kalkacak. Bununla birlikte, simültane tercümanların da yakın gelecekte iş bulmakta zorlanacakları bir dönem bizi bekliyor olabilir!

Skype, bu yeni teknolojiyi denemek için iki okula gitmiş ve onlardan Skype Translator’ı denemelerini istemiş. Skype’ın bu noktada okulları seçmesi elbette önemli, çünkü eğitim açısından da Skype Translator oldukça büyük değer taşıyor. Yapılan demo videoda, birisi ABD’nin Tacoma eyaletinde olan Stafford ilköğretim okulu birisi de Meksika’da Mexico City’de bulunan Peterson ilköğretim okulu öğrencileri Skype bağlantısı gerçekleştirerek konuşuyor. Meksika’daki öğrenci İspanyolca konuşurken, karşısındaki öğrenci İngilizce konuşuyor. Bu noktada Skype anlık çeviri ile birbirlerinin dilini bilmeyen bu iki çocuğu birbiriyle anlaşır hale getiriyor.

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2014/12/16/skype-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0