Görüş Bildir
Haberler
Sizi Kaçırıyoruz: İstanbul’a Yakın Gezilecek ve Görülmesi Gereken Yerler Rehberi

Sizi Kaçırıyoruz: İstanbul’a Yakın Gezilecek ve Görülmesi Gereken Yerler Rehberi

Yeter Şirin
30.11.2022 - 11:41

İstanbul dillere destan dünyaca ünlü bir güzelliğe sahip olsa da bir de İstanbul’da yaşayanlara sormak lazım bunu. Hafta sonu, fırsat bulunduğunda ya da tatillerde farklı bir yerde nefes almak isteyenler için bu yazım. Sizde İstanbul’dan çok sıkıldım keşke daha huzurlu ama yakın bir yer olsa da kaçsam diyorsanız yazının devamına bekleniyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karaburun

Karaburun

İstanbul Arnavutköyde bulunan Karaburun, İstanbul Boğazına 25-30 km uzaklıkta. Genellikle yazın tercih edilen Karaburun Kilyos Sahilinden sonra gelen en kalabalık sahil diyebiliriz. Tabi sadece yazın değil gün doğumu ve gün batımında ortaya çıkan muhteşem manzara ve balıkçı tekneleri içinde gidilmeye değer.

Şile

Şile

Anadolu yakasında bulunan Şile, İstanbul'a 60 km uzaklıkta bulunuyor. İstanbul’a yakınlığı sayesinde günübirlik ya da hafta sonu kaçamakları için ideal yerlerden. Sadece tatil değil tarihi evleri, kalesi ve feneri ile Şile ziyaretçilerini bekliyor.

Ağva

Ağva

Şilede bulunan Ağva doğal plajı, harika doğası, bakir koyları, adaları ve ormanlarıyla size nefes aldığınızı hissettirecek. Taze balıklarıyla mideniz bayram ederken muhteşem manzara ve temiz havasıyla ruhunuzda bayram edecek.

Riva

Riva

Riva, Beykozda bulunan Riva Deresinin döküldüğü köydür. Karadeniz’e sahili ve sakin olması en çok tercih edilme nedenleri. Dalgalı bir denize sahip olduğu için denize girmek sakıncalı olabilir. Aman dikkat!

Kilyos

Kilyos

İstanbul kalabalığından uzaklaşmak ama İstanbul’dan çok uzaklaşmak istemeyenlerin özellikler yazın bir numaralı tercihi tabi ki Kilyos. Sarıyere bağlı bu yerleşim yerinin Karadeniz’e kıyısı bulunuyor. Konaklama, tatil ve restoran açısından da yerli ya da yabancı ziyaretçileri tatmin eden Kilyosu listenize ekleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Polonezköy

Polonezköy

Bir Polonya köyü olan Polonezköy İstanbul Beykoz’a bağlıdır. İstanbul’da Polonya havası estiren bu yerleşim yeri daha çok turistik bir özelliğe sahiptir. Mavi sular yerine kültür denizini tercih edeceksiniz Polonezköyü listenize eklemeyi unutmayın.

Büyükada

Büyükada

En büyük ve en kalabalık ada olan Büyükada hafta sonu için ideal bir tatil yeri olabilir. Siz bu adayı gezerken adanın en eski dondurmacılarını ve pastanelerini ziyaret ederek midenize bayram havası yaşatabilirsiniz. Aya Yorgi’den Reşat Nuri Güntekin’in pembe evine kadar ziyaret edilecek çok yer bulunuyor.

Kemerburgaz Kent Ormanı

Kemerburgaz Kent Ormanı

Pazar günü ne yapsam diyenler için aynı anda hem spor yapıp hem de eğlenmek mümkün. Kemerburgazda bulunan Kent Ormanı içinde ip parkuru, zipline, insan sapanı, roller coester zipline, tırmanma duvarı ve serbest düşüş gibi aktivitelerle zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Çatalca İnceğiz

Çatalca İnceğiz

Küçük Kapadokya olarak da adlandırılan İnceğizde Karasu Vadisi boyunca el ile oyulmuş kayaları ve  mağaları görebilirsiniz. Kemal Sunal’ın ünlü Salako filmi de burada çekilmiş. Bu yüzden Kemal Sunal Mağaraları diye de bilinmekte.

Anadolu Kavağı

Anadolu Kavağı

Şehrin gürültüsünden bunalıp kafa dinlemek isteyenlerin tercih ettiği bir yer daha. Turistik bir balıkçı kasabası olan Anadolu Kavağı İstanbul merkeze çok uzak değil. İster tek başınıza ister arkadaş grubunuz ya da ailenizle keyifli bir gün sizi bekliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Silivri

Silivri

Hem tarihi hem de sahili ile kötü namına rağmen günü birlik İstanbul’dan uzaklaşmak isteyenler Silivri güzel bir alternatif. Mimar Sinan Köprüsü, tuğla damgaları ve Sadrazam Piri Mehmet Paşa camisi gibi tarihi yerleri ziyaret edebilirsiniz.

Kocaeli’nde gidilebilinecek yerler

Maşukiye

Maşukiye

Ormanlık alanı ve şelaleleri ile ünlü Maşukiye yıılın dört mevsimi gitmekten vazgeçmeyeceğiniz bir yer. Kamp kurabilir, ATV turu atabilir ve zipline ile heyecanınıza heyecan katabilirsiniz. Şelale yakınlarında bulunan balıkçılardan balık yemeyi sakın unutmayın.

Ormanya Doğal Yaşam Parkı

Ormanya Doğal Yaşam Parkı

Kocaeli’nde bulunan Ormanya hem doğa severler hem de çocuklar için keyifli zaman geçireceğiniz bir yer. Çocuklar için hem doğal yaşamı gözlemlemek hem de enerjilerini atmak için gayet uygun.

Nüzhetiye Şelalesi

Nüzhetiye Şelalesi

Maşukiyede şelaleye doymayanlar için Kocaeli'nde başka bir adresimiz Nüzhetiye Şelalesi. Bölgede uzun yürüyüşler yapabilir, manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Tabi ortam sulu olunca uygun giysiler ve ayakkabılar giymenizi tavsiye ederim. Yürüyüşü sevmiyorsanız aman dikkat :) yol sizi yorabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sardalya Koyu

Sardalya Koyu

Ağvaya 11 km uzaklıkta bulunan bu koya toplu taşıma maalesef yok. Ama yakın olduğu için bisiklet ya da ATV ile ulaşım sağlanıyor. Kamp yapabileceğiniz gibi konaklamak için otellerde bulunmakta.

Kartaltepe Kayak Merkezi

Kartaltepe Kayak Merkezi

Kış gelince İstanbul’a yakınlığı ile tercih sebebi olan Kartaltepe kar sevenler için hafta içi ve özellikle hafta sonu en tercih edilen yerlerden. Aman dikkat! Tatil günlerinde aşırı kalabalık olabilir haberiniz olsun.

Ballıkayalar Tabiat Parkı

Ballıkayalar Tabiat Parkı

1994 yılında koruma altına alınan Ballıkayalar Tabiat Parkı Kocaeli Gebze’de bulunuyor. Parkta kaya tırmanışı ve doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Kaya tırmanışında acemi olanlar için uygun tırmanış alanları bu işin uzmanları tarafından belirleniyor ve yardım ediliyor. Ayrıca tabiat parkında kamp ve çadır alanı da bulunmakta.

Kerpe

Kerpe

Deniz sezonunda giderseniz Ölüdenize gelmiş zannedeceğiniz Kerpe, mavi bayraklı deniziyle özellikle yazın hafta sonları aşırı kalabalık olabiliyor.

Ayazma Ilıcası

Ayazma Ilıcası

Ne yürüyüş ne kayak ne de kayaya tırmanmak istiyorum,  bol bol dinlenirken şifa bulayım diyorsanız Ayazma Ilıcası aradığınız yer olabilir. Cilt ve mide konusunda rahatsızlığı bulunanların tercih ettiği ılıcaya talep fazla. Konaklamanız için bölgede termal otelde bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trakya’da gidilebilinecek yerler

İğneada

İğneada

Bölgenin mevsimsel olarak su altında kalmasıyla oluşan muhteşem ekosistemi, temiz havası, tertemiz ve beyaz kumsalı, berrak denizi ve langozuyla İğneliada “Burası Trakya’da mı ya?” dedirtecek kadar güzel bir yer. Hazır buraya kadar gelmişken yakınlarda bulunan Dupsina Mağarasını da ziyaret etmeyi unutmayın.

Uçmakdere Köyü

Uçmakdere Köyü

Adını duyduğunuzda nasıl yani diyebilirsiniz. Uçmakdere köyü aslında eski bir Rum köyü. Yerli halkın evlerinde yaptıkları şaraplarıyla ünlü bu köyde aynı zamanda yamaç paraşütü, rüzgar sörfü gibi adına uygun aktiviteler yapabilirsiniz.

Beğendik Köyü

Beğendik Köyü

Karadeniz’in en batı ucu olan Beğendik köyü aynı zamanda Bulgaristan sınırının hemen yanında. Temiz sahili ve sakinliği ile hafta sonu tatilleriniz için tercih edebilirsiniz.

Gökçetepe Köyü

Gökçetepe Köyü

Genellikle kampçıların tercihi olan Gökçetepe Köyü İstanbul’a yakınlığı ile tercih sebebi. Yakınlardaki Koru Dağının tertemiz havasını içinize çekerken orman içinde kamp kurmak ve yürüyüşler yapmak size iyi gelecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kumbağ

Kumbağ

Yazın nüfusun aşırı arttığı Kumbağ tertemiz sahilleri ile tatilcilerin gözdesi. Günübirlik gideceğiniz gibi uzun süreli tatil yapacaklar için konaklama olanağı bulunuyor.

Sakarya’da gidilebilinecek yerler

Sapanca Gölü

Sapanca Gölü

İstanbul’a yakınlığı, güzelliği ve manzarasıyla en beğenilen yerlerden olan Sapanca Gölünde başlayan sabah kahvaltı sonrası göl etrafındaki keyifli yürüyüş ile gününüz güzelleşecek.

Soğucak Yaylası

Soğucak Yaylası

Karadenizdeymiş gibi hissedeceğiniz Soğucak Yaylasında yapılan şenlikler ve festivallere denk gelirseniz gününüz şenlenecek. Denk gelemezseniz de önemli değil yaylanın temiz havası şehrin yorgunluğunu alıp yerine huzur verecek.

Acarlar Langozu

Acarlar Langozu

Türkiye’de bulunan dört longoz ekosisteminden biri olan Acarlar Langozu çok büyük ama sadece belirli bir kısmı gezmeye açık. Nilüferlerin ne kadar güzel olduğunu kendi gözlerinizle görebilir, bu muhteşem manzarayı ve etrafınızdaki muhteşem doğayı fotoğraflamak isteyeceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Melen Çayı

Melen Çayı

Rafting severler, İstanbul’da rafting yapamıyorsanız sakın üzülmeyin. Melen Çayında 13 kilometrelik rafting parkuru bulunuyor. Bilmeyenler içinde ön hazırlık olarak 2 km içinde eğitim verilmekte.

Çanakkale’de gidilebilinecek yerler

Kazdağı Milli Parkı

Kazdağı Milli Parkı

Ne kadar kötü olaylar yaşansa da Kazdağı kalbimiz. Çok çeşitli endemik bitkiye ev sahipliği yapan Kazdağında belirlenen alanlarda kamp kurabilirsiniz. Bu muhteşem yerde ruhunuz kendine gelecek.

Tevkifiye Köyü

Tevkifiye Köyü

Çanakkale’de bir arkeoloji köyü var desek? Troya Müzesini gezmek, döneme ait ikon ve sembolleri görmek istiyorsanız bu zaman yolculuğu yaşayacağınız köyü mutlaka görmelisiniz.

Assos

Assos

Assos biraz İstanbul’a uzak ama bence gidilmeye değer bir yer. Sessiz olmasını bu uzaklığa bağlayabiliriz bence :). Koyları, temiz plajları ve tarihi güzellikleriyle Assos listemizde mutlaka yer almalıydı. Mavi bayraklı Kadırga Koyunda keyifli günler sizi bekliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Behramkale Köyü

Behramkale Köyü

Tarihi dokusunu hala koruyan ve sit alanı olan Behramkale Köyü birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir yer. Eski Rum taş evler ve Arnavut kaldırımı sokaklarında gezebilir, gün batımını izlerken yorgunluk kahvesi içmek isteyebilirsiniz.

Bolu’da gidilebilinecek yerler

Abant Gölü ve Tabiat Parkı

Abant Gölü ve Tabiat Parkı

Eskiden karpostallarda kar yağmış ve zarafetiyle nefes kesen bir göl manzarası vardı, Bolu Abant Gölü. Tatil günlerinde kalabalık olması dışında kış ya da yaz aylarında en çok tercih edilen yerlerden.

Yedigöller Milli Parkı

Yedigöller Milli Parkı

Yedi gölden meydana gelen Yedigöller özellikle kamp severler için ideal bir yer. Hafta sonu geçireceğiniz iki gün enerjinizi yükseltecek, İstanbul’a dönüşte kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

Mudurnu

Mudurnu

Bolu’ya kadar gelip ünlü Bolu yemeklerini tatmadan gitmek elbette olmaz. Yemeğin yanı sıra tarihi geçmişi, evleri, gelenekleri ve doğasıyla sizi mest edecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursa’da gidilebilinecek yerler

Cumalıkızık Köyü

Cumalıkızık Köyü

Bu ünlü köyümüz hem Bursa merkeze çok yakın hem de hala tarihi dokusunu yaşatıyor. UNESCO Dünya Tarihi Mirası listesinde bulunan Cumalıkızık Köyüne erken saatte gidenler çok şanslı. Erkenden kalkıp gözleme yapan teyzeler yüzünden parmaklarınızı yiyebilirsiniz.

Trilye

Trilye

Eski bir Rum köyü olan Trilye mimarisi, kiliseleri, Dündar Evi, taş evleri ve zeytini ile ünlü Trilyede kahvaltı yaptıktan sonra “Ben daha önce ne yiyormuşum?” hissine kapılabilirsiniz. Barbunları ile ünlü olan bu şirin yerde gezip görülmesi gereken çok yer bulunuyor.

Misi Köyü

Misi Köyü

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan Misi Köyü aynı zamanda Gümüştepe mahallesi olarak da bilinmektedir. Köy yapımı pekmez ve şarabıyla ünlenen köyde eskiden ipek böcekçiliği yaygınmış ve ipek üretimi yapılmaktaymış. Üzüm bağları arasında gezebilir, Nilüfer çayı etrafındaki tesislerde çayınızı ya da kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Gölyazı

Gölyazı

Bursa’nın en güzel köyü olarak bilinen Gölyazı, Uluabat gölü üzerinde bulunan bir yarımada. Birinci derecede sit alanı olan bu ada efsanelere de konu olmuş. Taş köprüleri, her yıl yapılan leylek şenliği(ki leyleği havada görürseniz çok gezeceksiniz diye bilinir) ve Zambak Tepesine çıkma gibi aktiviteler de bulunabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mudanya

Mudanya

İstanbul’dan Mudanyaya 95 dakika süren yolculuk sonrası tarihin havasını ciğerlerinizde hissedeceksiniz. Güzelim sokaklarında yürürken aynı zamanda rakı balık yapacağınız Mudanya günübirlik ya da birkaç gecelik tatil için vazgeçilmeyen yerlerden.

Bu içerikler de dikkatinizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın