Görüş Bildir
Haberler
Siz de Geceleri Daha Çok Seviyorsanız Bu Filmlere Bayılacaksınız: Ana Teması Gece Olan 20 Klasik Film

Siz de Geceleri Daha Çok Seviyorsanız Bu Filmlere Bayılacaksınız: Ana Teması Gece Olan 20 Klasik Film

Beyza
29.10.2023 - 12:01

Gecenin renkli ve heyecan verici atmosferini konu alan filmler, içinde bulunduğunuz ruh halini kıpır kıpır bir hale getirecek. Bu filmleri sizin için bir araya getirdik. İçlerinde hem eğlenceli, hem de düşündürücü eserler bulunan bu listedeki filmler, gece hayatının çeşitli yönlerini ve dinamiklerini gözler önüne seriyor. Şimdiden keyifli seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Spring Breakers (2012)

20. Spring Breakers (2012)

IMDb: 5,3

Özet: Faith, Brit, Candy ve Cotty müthiş bir bahar tatili (spring break) geçirmenin hayalini kuran dört çılgın arkadaştır. Fakat sıradan genç kızlardan farkları, uçuk planlarıdır. Fakat biriktirdikleri paralar yola ancak yetince, çareyi ciddi bir soygun yapmakta bulurlar ve de başarırlar! Şimdi ellerinde tatil boyu deli gibi eğlenecekleri kadar çok paraları vardır. 'Her genç' gibi bahar tatilinde partinin ve kokainin dozunu kaçırınca kendilerini kodeste bulurlar. Tam kurtulamayacaklarını düşünürken, Alien adında bir adam çıka gelir ve bu kızların kefaletini ödeyip, serbest kalmalarını sağlar. Alien, bölgenin yerel uyuşturucu ağlarını ele geçirmektedir ve uyuşturucu işinden yüklü miktarda para kazanmıştır. Brit, Candy ve Cotty bu vahşi hayata adapte olmakta pek de sorun çekmeyeceklerdir...

Yönetmen: Harmony Korine

Oyuncular: James Franco, Vanessa Hudgens, Selena Gomez

19. New Year's Eve (2011)

19. New Year's Eve (2011)

IMDb: 5,6

Özet: Sevgi, umut, fedakarlık duyguları çevresinde hayata ikinci bir şans vermek ve taze başlangıçlara evet diyebilmek üzerine sıcak hikayeler anlatan film, yeni yıl arifesinde New York'ta yaşayan yalnız insanların kesişmeli öykülerini anlatıyor.

Yönetmen: Garry Marshall

Oyuncular: Robert De Niro, Ashton Kutcher, Zac Efron

18. Nick and Norah's Infinite Playlist (2008)

18. Nick and Norah's Infinite Playlist (2008)

IMDb: 6,6

Özet: Tris’in Nick’i terk edişi -Nick’in saatine göre- 3 hafta 2 gün ve 23 saat olmuştur ve çok geçmeden kendine yeni bir erkek arkadaş bulmuştur.

Öte yandan daha önce Nick ile hiç tanışmamış Norah, kendisiyle sevgilisi olmadığı için dalga geçen Tris’ten kurtulmak için o gece rock grubuyla aynı yerde sahne alan Nick’ten 5 dakikalığına sevgilisi olmasını ister. Bu teklifle başlayan sakin geceleri, Norah’nın sarhoş kız arkadaşı Manhattan’da kaybolunca unutamayacakları çılgın bir geceye dönüşecektir.

Yönetmen: Peter Sollett

Oyuncular: Michael Cera, Kat Dennings, Alexis Dziena

17. Midnight Special (2016)

17. Midnight Special (2016)

IMDb: 6,6

Özet: Bir baba ve oğlu her şeyden ve herkesten amansız bir kaçış içerisindedir; zira baba oğlunun bir takım doğaüstü güçlere haiz olduğunu keşfeder…

Yönetmen: Jeff Nichols

Oyuncular: Michael Shannon, Jaeden Martell, Joel Edgerton

16. Saturday Night Fever (1977)

16. Saturday Night Fever (1977)

IMDb: 6,8

Özet: Tony’nin hayatındaki en büyük zevki dans etmektir. Hatta bundan başka bir şeyi düşünmez bile. Her cumartesi gecesi takıldıkları diskoda dans eden Tony, bu hobisinin üzerine gider ve dans pistlerinin kralı olma hayalini gerçekleştirmek ister. 

Gittiği diskoda Stephanie adlı kızla tanıştıktan sonra ise hayatı değişmeye başlar. Kendisi gibi dansı bir tutku haline getirmiş olan Stephanie ile dans partneri olan Tony, şehirde düzenlenen büyük bir dans yarışmasına katılırlar ve hayalleri gerçek olmak üzeredir.

Yönetmen: John Badham

Oyuncular: John Travolta, Karen-Lynn Gorney, Joseph Cali

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Last Night in Soho (2021)

15. Last Night in Soho (2021)

IMDb: 7

Özet: Dün Gece Soho'da, gizemli bir şekilde 1960’lara giden ve kendisini beklenmedik olayların içinde bulan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Londra'da yaşayan genç bir kadın olan Sandy'nin en büyük tutkusu modadır. Tasarımcı olarak yeteneklerinin dışında Sandy, zamanda yolculuk edebilmektedir. Bir gün kendisini 1960'ların Londra'sında bulan Sandy, burada hayranı olduğu şarkıcı Jack ile tanışır. Ancak Sandy çok geçmeden 1960’ların Londrası'nın hiç de göründüğü gibi olmadığını fark eder.

Yönetmen: Edgar Wright

Oyuncular: Thomasin McKenzie, Anya Taylor-Joy, Matt Smith

14. Booksmart (2019)

14. Booksmart (2019)

IMDb: 7,1

Özet: İki yakın kız arkadaş (Kaitlyn Dever ve Beanie Feldstein), liseden mezun olmanın arifesinde, ansızın daha az çalışmaları ve daha fazla eğlenmeleri gerektiğinin farkına varır. Akranlarının gerisinde kalmamak için hala vakti olan kızlar, dört yıllık eğlenceyi tek bir geceye sığdırmaya çalışır.

Yönetmen: Olivia Wilde

Oyuncular: Kaitlyn Dever, Beanie Feldstein, Skyler Gisondo

13. Collateral (2004)

13. Collateral (2004)

IMDb: 7,5

Özet: Vincent bir kiralık katildir. Halletmesi gereken bazı işlerden ötürü Los Angeles’da bir taksi tutar. Hiçbir şeyden yana fikri olmayan taksi sahibi, Vincent’ın kendisine getirdiği teklifi kabul ederek, tüm gece boyunca devam edecek bir maceraya dahil olur. Vakit geçtikçe ve olaylar gelişmeye başladıkça, başta verdiği karardan dönmek ister ama artık çok geçtir. Vincent, elindeki soğuk metali yani silahını, taksi şoförünün başına dayamıştır. Bu esnada değer verdiği bir kadının aslında Vincent’ın bir kurbanı olduğunu anlar. Artık içine dahil olduğu bu cinayetler bir şekilde hayatının orta yerindedir.

Yönetmen: Michael Mann

Oyuncular: Tom Cruise, Jamie Foxx, Jada Pinkett Smith

12. After Hours (1985)

12. After Hours (1985)

IMDb: 7,6

Özet: New York’ta keyifli ve lüks bir yaşam süren bilgisayar programcısı Paul Hackett, bir kafede tanıştığı Marcy’yle akşam için randevulaştığında Manhattan’ın varoşlarında onu bekleyen gece macerasından henüz habersizdir. 

Güzel kadının Soho’daki dairesine geldiğinde önce rahatsızlık verici bir ressam olan, ev arkadaşı Kiki’yle tanışacak; bir süre sonra maruz kalacağı sarkazm işlerin hiç de yolunda gitmeyeceğini belli ettiğinde ise Doğu yakasındaki fiyakalı evine dönmek isteyecektir. Elbette zaman zaman çok komik ve gerilim dolu bir kabusa dönüşecektir gecesi. Tanışacağı renkli tipler ve dahil olacağı absürd olaylar serisi, büyük şehrin hiç bilmediği bir yüzünü tanıştıracaktır Paul’e.

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Griffin Dunne, Rosanna Arquette, Verna Bloom

11. Midnight in Paris (2011)

11. Midnight in Paris (2011)

IMDb: 7,6

Özet: Sonbaharda evlenecek olan Amerikalı nişanlı çift Gil ve Inez, Inez'in babasının iş gereği Paris'e gelmesini fırsat bilip, küçük bir tatil için bu gözde Avrupa şehrinin yolunu tutarlar. Başta her şey eğlence dolu bir Avrupa kentini gezmekten ibaretken, özellikle damat adayın Gil'in Paris caddelerinde gece yarısı yaşadığı gerçek üstü maceralar sadece onun değil tüm ailenin hayatını değiştirecektir...

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Owen Wilson, Rachel McAdams, Michael Sheen

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Dazed and Confused (1993)

10. Dazed and Confused (1993)

IMDb: 7,6

Özet: 'Genç ve Heyecanlı', 1976 yılına ait bir sabun köpüğü prodüksiyon. Amerika'nın en geri kafalı ve tutucu eyaletlerinden bri olan Texas’ta ufak bir kasabada geçen filmde, Robert E. Lee Lisesi’nin çılgın öğrencilerinin eğlenceli hayatlarına odaklanılıyor. Gelecek sene son sınıf olacak gençler okulun son gününü büyük bir eğlenceyle kutlamak ister. Bu nedenle çılgın bir parti yapmaya karar veren öğrencilerim evde yaptıkları hesap çarşıya uymaz.

Yönetmen: Richard Linklater

Oyuncular: Milla Jovovich, Ben Affleck, Matthew McConaughey

9. The Hangover (2009)

9. The Hangover (2009)

IMDb: 7,7

Özet: Sıradışı bir mizah anlayışına sahip Hangover, bilindik Hollywood mizah klişelerine yaslanmayan, gayet eğlenceli bir yapım. Filmde arkadaşlarının düğününden iki gün önce bekârlığa veda partisi vermek için Las Vegas’a giden dört tuhaf arkadaşın, sarhoş oldukları parti gecesinin sabahında odalarında bir kaplan, tavuklar ve dolapta ağlayan altı aylık bir bebek ile uyanmaları üzerine gelişen olağanüstü maceralar aktarılmaktadır. Damadın ortalıkta olmaması da ayrı bir meseledir! Kafaları hala kıyak olan bu kafadarlar, bir gece öncesine dair hiçbirşeyi hatırlayamazlar. Birbirinden şapşal ama sevimli bu üç hergele, ipuçlarını takip ederek işlerin nerede kontrolden çıktığını bulmak zorundadırlar. En önemlisi de damadı bularak zamanında Los Angeles’a düğününe yetiştirmeleri gerekmektedir.

Yönetmen: Todd Phillips

Oyuncular: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis

8. Lost in Translation (2003)

8. Lost in Translation (2003)

IMDb: 7,7

Özet: Orta yaşı çoktan geçmiş, evli ve çocuklu Amerikalı aktör Bob bir reklam çekimi için Japonya’ya gelir. Tokyo’da kaldığı otelde bir başka Amerikalı ile, fotoğrafçı kocasının peşinden buraya gelmiş olan sevimli ama ciddi Charlotte ile tanışır. Dillerine ve kültürlerine uzak oldukları bu insanların ülkesinde fazlasıyla yabancı olan ve iletişimsizlik denizinde boğulan bu iki yabancı, bir Tokyo haftasonunda birdenbire yakınlaşacaktırlar.

Yönetmen: Sofia Coppola

Oyuncular: Bill Murray, Scarlett Johansson, Giovanni Ribisi

7. Nightcrawler (2014)

7. Nightcrawler (2014)

IMDb: 7,8

Özet: Lou Bloom kariyer peşinde, genç ve hırslı bir adamdır. Hayatta 'amaca giden her yol mübahtır' düsturunu benimseyen bu hırslı adam, geceleri şehirde yaşanan suç olaylarını tüm açıklığı ile kamerasına kaydetmeye başlar. Şehrin önde gelen televizyon kanallarından birinde gece muhabiri olarak işe girmesi de uzun sürmez. Fakat ne var ki, kariyerinde benimsediği yolun da bir faturası elbet olacaktır... 

Yönetmen: Dan Gilroy

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Riz Ahmed

6. The Batman (2022)

6. The Batman (2022)

IMDb: 7,8

Özet: Batman olarak iki yıl sokaklarda dolaşmak ve suçlulara korku salmak Bruce Wayne'i Gotham City'nin karanlığının kalbine sürükledi. Gizemli bir seri katil Riddler, şehrin seçkinlerini hedef alıp bir dizi sadist ve hain saldırı gerçekleştirdiğinde Batman, Riddler'in izini sürmeye başlar. İpuçlarınını peşinden giden Batman'in yolu bu süreçte Catwoman olarak bilinen Selina Kyle, Penguen olarak da bilinen Oswald Cobblepot ve Carmine Falcone gibi karakterlerle kesişir. Batman kurduğu yeni ilişkilerin de yardımıyla suçluların maskesini düşürmek ve Gotham Şehri’ni eski huzuruna kavuşturmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

Yönetmen: Matt Reeves

Oyuncular: Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. La La Land (2016)

5. La La Land (2016)

IMDb: 8

Özet: Aşıklar Şehri, yolları kesişen iki insanın hikayesini anlatıyor. Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir. 

Yönetmen: Damien Chazelle

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, John Legend

4. Blade Runner (1982)

4. Blade Runner (1982)

IMDb: 8,1

Özet: Tyrell gibi devasa üretici firmalar Replikant isimli, dış görünüm olarak insan türünden ayırt edilemeyen robotlar üretmektedirler. Dünya dışı kolonilerin tehlikeli ve illegal işlerinin halledilmesi için kullanılan bu robotlar, Blade Runners isimli özel polisler tarafından yakalanmaktadır. Uzman bir Blade Runner olan Rick Deckard, görevini bıraktığı bir esnada, Los Angeles’a gelen bir grup replikantı yakalamak için verilen son bir görevi kabul eder. Ancak iki milyon insanın yaşadığı bu şehirde görünüm olarak insandan hiçbir farkı bulunmayan bu robotları teşhis etmek hiç kolay olmayacaktır.

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young

3. Before Sunrise (1995)

3. Before Sunrise (1995)

IMDb: 8,1

Özet: Gün Doğmadan Önce, yolları kesişen bir kadın ve bir erkeğin hikayesini anlatıyor. Sıradan bir Avrupa yolculuğu sırasında trende karşılaşıp tanışan iki farklı insan, Jesse ve Celine bu yolculuğa sıradışı bir şekilde sürdürürler. Viyana şehrindeyken trenden inmeye ve birlikte bir günlüğüne bu şehirde kalmaya karar veren ikili, Viyana sokaklarının sonsuzluğunda ilginç bir gün yaratma fırsatını yakalarlar. Bu süreçte birbirlerine karşı bir şeyler hissetseler de asla sözlere dökemezler. Çok emin oldukları tek şey ise bu gecenin birlikte geçirecekleri ilk ve son gece olacağıdır.

Yönetmen: Richard Linklater

Oyuncular: Ethan Hawke, Julie Delpy, Andrea Eckert

2. Taxi Driver (1976)

2. Taxi Driver (1976)

IMDb: 8,2

Özet: Taksi şoförü Travis, sosyal hayatındaki başarısızlığını, saplantılı bir tutku beslediği Bickle’la tersine döndürmeye çalışsa da beklediği karşılığı bulamıyor. Bu kırılma anından sonra bir silah alıp harekete geçmeyi, sokakların pisliğini temizlemeye karar veriyor; bu esnada kendini bir fahişeyi kurtarmaya adıyor. Çürümeye yüz tutmuş bir topluma karşı tutulan bir ayna niteliğindeki film, yönetmen Martin Scorsese’nin kariyerinin en önemli filmlerinden biri olarak kabul görür.

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Robert De Niro, Jodie Foster, Harvey Keitel

1. Die Hard (1988)

1. Die Hard (1988)

IMDb: 8,2

Özet: Zor Ölüm'de Noel gecesi New York polis departmanı dedektifi John McClane günden güne uzaklaştığı karısı Holly’le arasını düzeltmek ve tekrar barışmak için Los Angeles’a gelir. Holly şirketinin yılbaşı partisi için Nakatomi Plaza’dadır ve McClane bu binaya doğru yola çıkar. McClane plazaya vardığında kıyafetlerini değiştirmek için bir odaya girer. Bu esnada bir grup Alman terörist binayı kuşatarakk içindeki insanları rehin alır. Ellerinden kurtulabilen tek kişii McClane’dir. Şimdi McClane’e düşen görev içerisinde eşinin de bulunduğu bu kalabalığı kurtarmak olacaktır.

Yönetmen: John McTiernan

Oyuncular: Bruce Willis, Alan Rickman, Alexander Godunov

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın