Görüş Bildir
Haberler
Siyanürlü Cinayet: 'Kırmızı Gözlü Süper Kahraman' İstemiş

Siyanürlü Cinayet: 'Kırmızı Gözlü Süper Kahraman' İstemiş

FreiGeist
17.05.2019 - 17:00

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, 'şerbet' diye içirdiği siyanürlü sıvıyla anne ve babasını öldüren üniversite öğrencisi Mahmut Can Kalkan ile kardeşi Emir Can Kalkan'ın ifadeleri ortaya çıktı. Zanlı Kalkan, üniversitenin laboratuvarında sadece kendisinin görebildiği 'kırmızı gözleri olan ve uzun siyah pelerin takan bir süper kahramanla' tanıştığını, cinayeti onun isteği üzerine gerçekleştirdiğini söyledi. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 1. sınıf öğrencisi Kalkan'ın, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde verdiği ifadesinde, anne ve babasını nasıl öldürdüğü ve siyanürü nasıl temin ettiğine ilişkin itiraflar yer aldı: 

'Bir süre internet üzerinden ticaret yaptım. Kız arkadaşımdan ayrıldıktan bir hafta sonra üniversitenin laboratuvarında sadece benim görebildiğim bir şahısla tanıştım. Bu şahıs sanki beynimin içine girdi. Kırmızı gözlü, siyah pelerinli ve mekanik sesli bir şahıstı. İsmini sorduğumda bana 'isim yok' diyordu. Bu şahıs sadece laboratuvarda ve uyuduğumda geliyordu. Bana sürekli 'gel beraber deney yapalım, beni baban gönderdi' diyordu. 'Seninle uyku deneyi yapacağız' diyordu. Daha sonraki süreçte bu gizemli kişi benden siyanür bulmamı istedi. Siyanür bulmak için sıkça uğradığım Karşıyaka'daki bir kahvehanede daha önce uyuşturucu temin ettiğim kişiden 1 kilogram siyanürü 220 lira karşılığında satın aldım.'

Zanlı Kalkan, siyanürü alıp akşama doğru eve gittiğinde "siyah pelerinli şahsı" babasıyla evin terasında gördüğünü anlattı.

Zanlı Kalkan, siyanürü alıp akşama doğru eve gittiğinde "siyah pelerinli şahsı" babasıyla evin terasında gördüğünü anlattı.

Terasta babasıyla bir müddet ders çalıştıklarını söyleyen Kalkan, şöyle devam etti:

'Siyanürü 3 ayrı bardağa ikişer çay kaşığı koyarak karıştırdım. Yapmış olduğum karışımı babamların olduğu odaya götürdüm. Burada masaya bıraktım. Karışımı önce annem ve kardeşim Emir Can içti. Onlar içerken babam bir müddet seyretti ve ardından o da içti. Ben bu esnada küçük kardeşimi 'korkmasın' diye tuvalete götürdüm. Kardeşimle tuvalette olduğum sırada annem ve babam, 'Sen ne yaptın' diye bağırmaya başladı. Annemin bağırması üzerine komşular bize geldi. Siyanürü kırmızı göz ve babam istediği için hazırladım. Hatta dün gece nezarette yanıma geldi babamın iyi olduğunu söyledi. Annem ve babamla aram iyiydi. Hatta geçen Anneler Günü'nde anneme gül aldım.'

Siyanürü '1, 2, 3 fondip' diyerek içirmiş...

Siyanürü '1, 2, 3 fondip' diyerek içirmiş...

Tedavisinin ardından psikolog eşliğinde Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade veren Emir Can Kalkan ise 14 Mayıs'ta saat 21.30 sularında ağabeyi Mahmut Can Kalkan'ın 'Bir ödevim var' diyerek yanlarından ayrıldığını dile getirdi.

Emir Can Kalkan, şöyle devam etti:

'Bir süre sonra salona geldim. Ağabeyim masa saatini eline aldı bize, '1,2,3 fondip' deyince bardaktakileri hızlı bir şekilde içeceksiniz.' dedi. Bardaklar tepside duruyordu. Annem ağabeyime, 'Sen neden içmiyorsun?' diye sorunca 'Ben zaman tutucuyum.' diye cevap verdi.'

'15 dakika sonra ebedi uykuya dalacaksınız' diyip duruyordu.

'15 dakika sonra ebedi uykuya dalacaksınız' diyip duruyordu.

Babasının şaka ile karışık, 'Bize ne içirdin' diye sorduğunu vurgulayan Emir Can Kalkan şöyle devam etti:

Ağabeyim '1,2,3' diye saydı annem ve babam bardaktakileri hızlı bir şekilde içti. Ben içmedim, tükürdüm. O da bana zorla içirmeye çalıştı. Bardaktaki sıvı üzerime döküldü, bir kısmı sol gözüme geldi. Annem, ağabeyimin bana karşı bu davranışına hayretle bakıyordu. 

'15 dakika sonra ebedi uykuya dalacaksınız' diyip duruyordu. Ben ambulansı aradım ve evden çıkıp komşulara bağırdım. Babam anneme hemen yoğurt yemeleri gerektiğini söyledi. Komşumuzun kapısını çaldım ve hemen eve dönerek elimi yüzümü yıkadım. Banyodan çıktığımda annem ve babam yerde yatıyordu'

Emir Can Kalkan, ağabeyinden şikayetçi olduğunu sözlerine ekledi.

Baba Kalkan'ın İngilizce öğrenip, doktoraya başladığı belirtildi.

Baba Kalkan'ın İngilizce öğrenip, doktoraya başladığı belirtildi.

Kalkan çiftinin oğulları Mahmut Can Kalkan tarafından siyanürlü şerbet ile öldürülmesi, ailenin yakınları ve arkadaşları üzerinde şok etkisi yarattı. 

Büyük bir elektronik eşya şirketinde, yetkili servisler Ege bölge müdürü olarak çalışan Mehmet Kalkan’ın arkadaşları, kendisinin başarılı bir kariyere sahip olduğunu ve hem kişisel gelişimi adına, hem de çocuklarına örnek olmak için sürekli bir çaba içerisinde olduğunu söyledi. 

40 yaşına bastığında İngilizce öğrenen baba Kalkan’ın, 2017 yılında özel bir üniversitede İşletme, Yönetim, Pazarlama ve Destek Hizmetleri üzerine doktora eğitimine başladığı aktarıldı.

Ne olmuştu?

Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Mahmut Can Kalkan'ın 'Yeni bir şerbet yaptım bir tadın' diyerek zehirli içecekle ailesini zehirlediği ortaya çıkmıştı. 

Hastaneye kaldırılan anne ve baba hayatını kaybetmiş, Emir Can ve Mehmet Taha Kalkan ise tedavi altına alınmıştı.

Anne ve baba Kalkan'ın cenazesi Yozgat'ta toprağa verilmişti.

Anne ve baba Kalkan'ın cenazesi Yozgat'ta toprağa verilmişti.

'Şizofreni' tanısı konulan zanlı, 'kasten öldürme ve kasten öldürmeye teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Gene başlamış ''Bence şizofreni değil'' diyenler. Kardeşim siz kimsiniz ki ? Ne tür bir ediniminiz var da fikir beyan ediyorsunuz ? Hangi eğitimi aldınız ? K... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

İlk okulda bir arkadaşım vardı DAMND inanır mısın ? aynı sen. Ne durdan laf anlar, ne sustan okuduğundan da bir şey anlamazdı, sırf inatçılık, çıkıntılık İsm... Devamını Gör

ezgibaqci

çok korkunç gerçekten başka yorum yapamıyorum sadece çok korkunç