Görüş Bildir
Haberler
Sırrı Süreyya Önder: 'Ankara'dan Aday Olmak İsterim'

Sırrı Süreyya Önder: 'Ankara'dan Aday Olmak İsterim'

Demokrat Haber
22.03.2015 - 22:44 Son Güncelleme: 22.03.2015 - 23:15

İMC TV’de Gündem Müzakere programında Ayşegül Doğan’ın sorularını yanıtlayan Sırrı Süreyya Önder İzmir’den aday olacağı yönündeki iddiaları yanıtladı.

Sırrı Süreyya Önder kendisini aday olmak istemediğini ancak bu konuda ısrar olduğunu belirtti. Önder, çoğalan bileşenlere yer açmak gerektiğini, kendisinin daha önce vekil kazanamadıkları bir yerden aday olmayı tercih ettiğini belirtti.

Ankara bizim de ihmal ettiğimiz bir yer. Kendim de Ankara'nın 3 hapishanesinde yattım” diyen Sırrı Süreyya Önder şöyle devam etti:

“Ankara 1. Bölge'den aday olmak isterim. Bu bölgede çok sayıda Kürt var, emekçi var, endişeli sosyal demokrat var. Bir de başkent. Biz bütün toplumsal muhalefeti biraraya getirmek istiyoruz. Böyle bir iddiayı halkımız yakıştırdı. O nedenle başkentten de bir vekilimiz olmalı. Fikrim sorulursa 1.'ye Ankara’yı yazarım. Oradan çalışmak, başkenti temsilen parlamentoya girmek isterim.”

GRUP YORUM’U LİNÇ ETMEYELİM”

Sırrı Süreyya Önder bir Grup Yorum üyesinin “Rojava devrim değildir” sözü üzerine sosyal medyada Grup Yorum’a yönelik eleştirilere de değindi.

Önder, “Önermelerini tartışabiliriz ama Grup Yorum’un emeklerini ve tarihlerini yok sayarsak haksızlık etmiş oluruz” dedi.

Sırrı Süreyya Önder, “Grup Yorum’un değerlendirmeleri tartışılabilir ama bir lince ya da itibarsızlaştırmaya dönüştürmek doğru değil” diyerek, Grup Yorum’a ve geleneğine saygısızlık etmemek gerektiğini söyledi. 

Demokrat Haber

Kaynak: http://www.demokrathaber.net/siyaset/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0