Görüş Bildir
Haberler
Sinemaseverler Buraya: Filmlerde Kullandıkları Silahlar Konusunda Ustalaşan Aktörler

Sinemaseverler Buraya: Filmlerde Kullandıkları Silahlar Konusunda Ustalaşan Aktörler

01.04.2022 - 07:00 Son Güncelleme: 30.04.2022 - 13:13

Sinemada yer alan aksiyon yapımlarının sayısı gün geçtikçe artıyor. Daha hızlı, daha heyecanlı ve daha dikkat çekici sahneler ortaya koyabilmek için sektöre emek veren birçok çalışan ellerinden gelenin en iyisini ortaya koymaya çalışıyor. Bahsi geçen sektör çalışanlarının en öne çıkan isimleri de tabii ki sinema oyuncuları oluyor. Dünyanın her bir tarafındaki aksiyon oyuncuları, gerçekçi bir görüntü ortaya koyabilmek için kendilerini geliştirmeye devam ediyor. Bu oyunculardan bazıları işlerini o kadar ciddiye alıyorlar ki filmlerde kullandıkları silahlar üzerindeki hâkimiyetleri herkesin ağzını açık bırakıyor. Gelin, film silahlarıyla arası çok iyi olan aktörlere birlikte göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Keanu Reeves

Keanu Reeves

Keanu Reeves, belki de listede yer almasına hiçbir şekilde şaşırmayacağımız isimlerin başında geliyor. Kendisini birçok başarılı filmde ikonik karakterlere hayat veren oyuncu olarak tanıyoruz. Matrix’in Neo’su, Constantine’in Constantine’i, John Wick’in John Wick’i...Genel olarak aksiyon filmlerinde boy gösteren Keanu Reeves, canlandırdığı karakterlerin hakkını verebilmek için ciddi bir eğitimden geçti. Bu eğitim sonucunda silah hâkimiyetini ciddi miktarda arttıran oyuncu şu anda profesyonel derecede atışlar gerçekleştirebiliyor.

Cary Elwes

Cary Elwes

Bir başka yetenekli oyuncu olan Cary Elwes de tıpkı Keanu Reeves gibi kullandığı silahta oldukça başarılıydı. Aralarındaki tek fark Elwes’in ateşli silahlar yerine daha geleneksel bir alet kullanmasıydı. Westley karakterini canlandırdığı Prenses Gelin (The Princess Bride/1987) filmi için tek elli kılıç kullanması gereken Cary Elwes, sette kendine ihtiyaç duyulmadığı zamanlarda silah becerisini geliştirmek için çalıştı. Bunun sonucunda tek elli kılıç kullanmada o kadar başarılı hâle geldi ki filmde Inigo Montoya ile gerçekleştirdiği kılıç düellosu, eskrim akademilerinde çalışılması için öğrencilere izletilmeye başlandı.

Hailee Steinfeld

Hailee Steinfeld

Rolünün hakkını vermek için canını dişine takan oyunculardan bir başkası olan Hailee Steinfeld, Marvel’in Hawkeye dizisindeki Kate Bishop rolü için profesyonel bir şekilde ok ve yay kullanmayı öğrendi. Sarf ettiği çabanın sergilediği oyunculuğa ciddi bir katkı sağladığını bilse de aldığı eğitimlerin boş yere olduğunu öğrenmek yetenekli oyuncuyu üzmüştü. Ne yazık ki Marvel yapımlarında kullanılan yayların okları olmuyor. Belki bir gün kendisinin okçuluk yeteneklerini başka bir yapımda daha yakından izleme fırsatı elde ederiz.

Michelle Pfeiffer

Michelle Pfeiffer

Tim Burton’ın çektiği Batman Dönüyor (Batman Returns/1992) filminde Catwoman karakterine hayat veren Michelle Pfeiffer, karakterin gerekliliklerini oldukça başarılı bir şekilde yerine getirebilen bir aktördü. Öyle ki görünüşü ve oyunculuğu dışında Catwoman’ın ana silahı olan kırbacı kullanmaktaki başarısıyla da gözleri üzerine çekmişti. Oyuncunun kırbaç kullanmaktaki yeteneği o kadar iyiydi ki bu işi asıl yapması gereken kişi olan dublörden daha iyi bir performans sergiliyordu.

Tom Cruise

Tom Cruise
www.range365.com

Bir oyuncunun ateşli silahlar kullanmakta çok iyi olduğunu düşünün ve bu oyuncunun oynadığı filmlerde silah kullandığı bazı sahneler, ateşli silah eğitim kurslarında örnek olarak öğrencilere gösterilsin. Bahsettiğimiz isim Tom Cruise ve bahsettiğimiz film ise Tetikçinin Gecesi (Collateral/2004). Oyuncunun bu filmdeki silah hâkimiyeti o kadar iyi ki bu işi profesyonel olarak öğrenmek isteyenlere örnek oluyor. Bu sebepten dolayı Tom Cruise’un bir ateşli silahlar öğretmeni olduğunu söyleyebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Viggo Mortensen

Viggo Mortensen

Yüzüklerin Efendisi serisinin en gözde karakterlerinden, Gondor’un gerçek kralı Aragorn’a hayat veren Viggo Mortensen, kılıç kullanmadaki becerileriyle öyle öne çıktı ki kendi hocasından bile ciddi övgüler aldı. Star Wars serisindeki ışın kılıcı düellolarında Darth Vader’ın dublörlüğünü yapan eğitmen Bob Anderson, Viggo Mortensen’in şu ana kadar eğittiği en başarılı öğrencisi olduğunu söylüyor.

Mandy Patinkin

Mandy Patinkin

Listenin başlarında Prenses Gelin’deki performansı ile takdir toplayan Cary Elwes’e yer vermiştik. Kendisinin rol arkadaşı olan ve aynı yapımda Inigo Montoya’ya hayat veren Mandy Patinkin, The Juiliard School’daki eskrim eğitimi sayesinde hâlihazırda kılıç kullanmayı biliyordu. Çekimlerden önce 2 ay boyunca günde 8 saat çalışarak kas hafızasını yerine koyduktan sonra canlandırdığı karakter ile birlikte unutulmaz bir performans sergilemeyi başardı.

Angelina Jolie

Angelina Jolie

Güzelliğiyle öne çıkan oyuncu sadece dış görünüşüyle değil bıçak kullanmadaki kabiliyeti ile de kendinden söz ettirmeyi başarıyor. Sırf stres atmak için bıçak fırlatan Jolie, bir oyun uyarlaması olan Tomb Raider (2018) filminde de bu yeteneğinin faydasını fazlasıyla gördü. Büyüleyici bir performans sergiledi. Biraz ürkütücü bir özellik ama yine de büyüleyici!

Kit Harrington

Kit Harrington

Taht Oyunları’nda (Game of Thrones/2011-2019) belki de yapımın en öne çıkan karakteri olan Jon Snow’a hayat veren Kit Harrington da kılıç kullanmadaki yetenekleri ile isminden söz ettiren bir aktör. Taht Oyunları’nda gerçekleşen savaşların ve aksiyon sahnelerindeki çekimlerin çoğunda dublör kullanmayan yetenekli oyuncu bunun yerine ipleri eline alıp kendi işini kendi yapmayı tercih etti.

Adrian Paul

Adrian Paul

Bir başka yetenekli oyuncu olan Adrian Paul, zamanın popüler dizilerinden birisi olan Highlander’da (1992-1998) Duncan MacLeod karakterini canlandırırken kılıç eğitimi almaya devam etti. Dizi boyunca kılıç kullanmada kendini geliştiren Adrian Paul, sonunda ustalık derecesine kadar ulaştı. Yeteneği ile kendini izleyicilere hayran bırakan oyuncu şimdi The Sword Experience isimli kılıç ve kılıç kullanma teknikleri üzerine yoğunlaşan bir oluşumu finanse ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

William Zabka

William Zabka

Bu sefer öveceğimiz kişi bir ana karakter değil. Karateci Çocuk (Karate Kid/1984) filmini bilir misiniz? Eski olanından bahsediyoruz. Oradaki Johnny Lawrance isimli “kötü karateci çocuğa” hayat veren William Zabka, yapım sona erdikten sonra da karate eğitimine devam etti. Hatta kendisi bu savunma sanatında öyle bir ilerleme kaydetti ki yeşil kuşak almaya bile hak kazandı.

Danai Gurira

Danai Gurira

Oldukça ünlü bir dizi olan Yürüyen Ölüler’deki (The Walking Deads/2010-…) Michonne’u canlandıran Danai Gurira, karakteri kadar olmasa da kılıç kullanmaya oldukça hâkim bir isim. Henüz Yürüyen Ölüler’de yer almaya başlamadan önce kılıç eğitimi alan oyuncu, üniversitede de bu silah üzerindeki hâkimiyetini ilerletmeye devam etti. Danai Gurira’nın hâlen daha günlük olarak kılıç pratiği yaptığı biliniyor.

Basil Rothbone

Basil Rothbone

Siyah beyaz filmlerin yıldızlarından biri ve 14 farklı yapımda Sherlock Holmes’e hayat vermiş olan Basil Rohtbone, kılıç kullanmak konusunda oldukça usta bir isimdi. Öyle ki kendisinin eskrim turnuvalarında elde ettiği şampiyonluklar mevcut. Savaşa gitmek için eğitim alan Basil Rothbone bu sayede birçok ünlü kılıç ustasına da öğretmenlik yapma fırsatı elde etti.

Errol Flynn

Errol Flynn

Bir başka siyah beyaz film aktörü olan Errol Flynn de kılıç kullanmak konusunda oldukça başarılıydı. Zamanının ünlü aktörü, yapımlarındaki kılıç dövüşü sahnelerini dublör kullanmadan tek başına yapardı. Kılıç kullanma konusundaki yeteneğini eğitim aldığı ustalara borçlu olan Errol Flynn, elindeki silahla o kadar iyiydi ki dönemin ünlü dansçılarından birisi olan Fred Astaire’nin dans ettiği kadar iyi düello yaptığı söylenirdi.

Chloë Grace Moretz

Chloë Grace Moretz

Listedeki diğer ünlülere göre oldukça genç olan Chloë Grace Moretz, sokak tarzı bir silahta ustalık sahibi. Kelebek bıçak üzerindeki kontrolü ile birçok kişiyi etkileyen ünlü oyuncu bu yeteneğini Conan O’Brien’ın programında seyircilerle paylaşarak bizlere oldukça ilgi çekici bir performans sundu. Diğer oyuncuların geleneksel silahları onlara kalsın. Chloë Grace Moretz, sokak bilgisini konuşturuyor resmen.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sedat Yılmaz

Tom Cruise yerine Viggo Mortensen'in resmini koymuşsunuz. Ayrıca William Zabca için öyle ilerledi ki yeşil kuşak bile aldı demişsiniz ama yeşil kuşak ileri s... Devamını Gör