Görüş Bildir
Haberler
Film Kültürünü Geliştirmek İsteyenler Buraya: Netflix'te Bulunan ve Herkesin İzlemesi Gereken Klasik Filmler

Film Kültürünü Geliştirmek İsteyenler Buraya: Netflix'te Bulunan ve Herkesin İzlemesi Gereken Klasik Filmler

26.03.2022 - 07:15

Filmler bizim için yeni dünyalara açılan kapılar oluyor. Her izlediğimiz yapımla farklı insanların hayatlarına eşlik ediyor ve dünyayı onların gözünden görebilme şansını elde ediyoruz. Bu nedenle film izlemeyi çoğumuz seviyoruz ama hangi filmi izleyeceğimize karar vermekte zorlanabiliyoruz. İşte bu zorluğun önüne geçebilmek için izleyenlerin oldukça beğendiği ve gerek senaryosu gerek oyunculukları gerek görselleriyle etkileyici olan filmleri derledik. İşte her izleyenin 'iyi ki izlemişim' diyeceği Netflix'te bulunan klasik filmler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Seven Years in Tibet/Tibet'te 7 Yıl (1997)-IMDb: 7.1

15. Seven Years in Tibet/Tibet'te 7 Yıl (1997)-IMDb: 7.1

Heinrich Harrer, Himalayalara tırmanma amacıyla yola çıkan Avustralyalı bir dağcı olarak karşımıza çıkıyor. Yaşadığı dönemin yönetimi tarafından da desteklenen dağcı, savaş sırasında İngilizler tarafından esir alınıyor. İngilizlerin esaretinden kurtulan Harrer, çıktığı yolda Dalai Lama ile karşılaşıyor ve onunla arkadaş oluyor. Lama'dan ve Budizm felsefesinden öğrendikleri Harrer'ın hayatını değiştiriyor. Acaba ünlü dağcı Heinrich Harrer'ın hayatında neler değişecek?

14. The Karate Kid/Karateci Çocuk (1984)-IMDb: 7.3

14. The Karate Kid/Karateci Çocuk (1984)-IMDb: 7.3

Babası öldükten sonra Daniel'ın annesi yeni bir iş buluyor ve birlikte yaşadıkları şehirden taşınıyorlar. Yeni geldikleri şehirdeki en yakın arkadaşı okulun popüler kızlarından Ali oluyor. Bu yakın ilişki Ali'nin eski erkek arkadaşı Johnny'nin canını sıkmaya başlıyor. Johnny, karate okulunun en yetenekli öğrencilerinden ve bu yeteneğini Daniel'ı dövmek için kullanıyor. Daniel'ın ilk kavgayı kaybetmesinden sonra her gördükleri yerde Daniel'ı dövmeye başlıyorlar. Bu durum Daniel'ın Mr. Miagi ile tanışmasına kadar devam ediyor. Dövüş sanatları ustası olan Miagi, Daniel'a nasıl yardım edecek?

13. The Terminal/Terminal (2004)-IMDb: 7.4

13. The Terminal/Terminal (2004)-IMDb: 7.4

Ülkesinden Amerika'ya doğru yola çıkan Viktor Navorski uçakta seyahat hâlindeyken ülkesinde darbe olduğunu öğreniyor. Bu darbe sonucunda hükümet değişiyor ancak ABD henüz bu yeni hükümeti tanımıyor. Bu nedenle de Navorski'nin vizesi iptal oluyor. Ne ülkesine dönebilen ne de ABD'ye giriş yapabilen Navorski, havaalanında yaşamaya başlıyor. 18 yıl boyunca havaalanında yaşayan Navorski, bu süre içinde farklı işlerde de çalışıyor, âşık da oluyor... Peki, Navorski ABD'ye neden gelmişti ve amacına ulaşabilecek mi?

12. The Pursuit of Happyness/Umudunu Kaybetme (2006)-IMDb: 8.0

12. The Pursuit of Happyness/Umudunu Kaybetme (2006)-IMDb: 8.0

Chris Gardner, oldukça iyi bir eş ve baba olsa da maddi sıkıntılar bu hayatını zora sokmaya başlıyor. Eşi maddi problemlere daha fazla katlanamayacağını söyleyerek Chris'i terk ediyor. Chris ve oğlu Christopher tek başlarına kalıyor. Baba ve oğul hayata tutunmaya çalışırken ev sahibi de onların evden çıkmalarını istiyor. Oğluna olan sevgisiyle hayat mücadelesini sürdüren Chris, sokaklarda kalıp farklı yerlerde çalışarak kendine ve oğluna bakmaya çalışıyor. Bakalım bu sevgi ve mücadele hırsı Chris için yeni kapılar açacak mı?

11. Jaws/Denizin Dişleri (1975)-IMDb: 8.1

11. Jaws/Denizin Dişleri (1975)-IMDb: 8.1

Küçük ve tatlı bir sahil kasabası olan Amity Adası tatilcilerin uğrak yerlerinden biri olarak biliniyor. Ancak son zamanlarda bu adanın bir ziyaretçisi ortaya çıkıyor: aç ve beyaz bir köpekbalığı. Köpekbalığı dolayısıyla birkaç ölüm gerçekleşse de turizmi baltalamamak ve ekonomik zarara uğramamak için olayın üstü kapalı tutuluyor. İlgililer konu hakkında konuşmasa ve başkan plajın kapatılmasına karşı çıksa da bir çocuk ölümü gerçekleştiğinde olaylar başlıyor ve bir ekip kuruluyor. Acaba bu ekip beyaz köpekbalığıyla baş edebilecek mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Truman Show (1998)-IMDb: 8.2

10. The Truman Show (1998)-IMDb: 8.2

30 yaşında, herkes tarafından sevilen ve mutluluk dolu bir adam: Truman Burbank. Rutin bir hayata sahip olan bu adam, bir gün işe giderken yıllar önce ölmüş olan babasını görüyor. Tam onunla konuşacağı sırada ise babası iki adam tarafından götürülüyor. Bu olay onun için yeni bir dünyanın kapısını açıyor ve yaşadığı hayatın gerçekliğini sorgulamaya başlıyor. Truman aradığı gerçeğe ulaşabilecek mi yoksa onun için her ayrıntısı düşünülmüş gerçeklikte yaşamaya mı devam edecek?

9. A Beautiful Mind/Akıl Oyunları (2001)-IMDb: 8.2

9. A Beautiful Mind/Akıl Oyunları (2001)-IMDb: 8.2

Nash, çok zeki ve bir o kadar da asosyal bir matematikçi olarak tanınıyor. İktisat alanında bir oyun teorisi geliştirmeye kendini adayan Nash, aynı zamanda ortaya çıkan şizofreni belirtileriyle de baş etmeye çalışıyor. Bir süre sonra oluşturduğu kurguyla gerçek hayatı arasındaki dengeyi kaybediyor. Nobel ödülü de kazanan Nash, alanının en önemli isimlerinden biri hâline geliyor. Acaba Nash'in sosyal hayatındaki zorluklar onu nasıl etkileyecek?

8. Intouchables/Can Dostum (2011)-IMDb: 8.5

8. Intouchables/Can Dostum (2011)-IMDb: 8.5

Zengin bir adam olan Philippe, yamaç paraşütü yaparken bir kaza sonucu felç kalıyor ve kendisine bakıcılık yapacak birini aramaya başlıyor. Hapisten yeni çıkmış ve işsiz bir genç olan Driss'i işe almasıyla ikisinin de hayatlarında büyük değişiklikler oluyor. Normalde yan yana gelmesi mümkün bile olmayan bu ikili çılgınca hayatın keyfini çıkarıyor. Driss ve Philippe'in hayatları hangi yöne doğru gidecek?

7. Back to the Future/Geleceğe Dönüş (1985)-IMDb. 8.6

7. Back to the Future/Geleceğe Dönüş (1985)-IMDb. 8.6

DeLoran dönemin en ilgi çeken arabalarından biri olarak öne çıkıyor. Bu arabalardan birinin içine saklanmış olan bir makine 17 yaşındaki lise öğrencisi Marty'yi 50'li yıllara gönderiyor. Marty, gittiği yıllarda bir kazaya sebep olarak anne ve babasının tanışmasını engelliyor. Bu durumun sonuçları kendisini etkileyeceğinden yarattığı problemi çözmeye çalışıyor. Peki, Marty yaptıklarının sorumluluğunu üstlenmeye hazır mı?

6. Terminator 2: Judgement Day/Terminatör 2: Mahşer Günü (1991)-IMDb: 8.6

6. Terminator 2: Judgement Day/Terminatör 2: Mahşer Günü (1991)-IMDb: 8.6

Synet robotları Connor'ı öldürme konusunda başarısızlığa uğruyorlar. Bunun sonucunda T-1000 isimli yeni bir robot üretiliyor. Yeni üretilen 'Terminatör' Connor'ın oğlu John'u öldürmek için programlanıyor çünkü John'un direnişin yeni ismi olacağı tahmin ediliyor. Ancak tahmin edilemeyen bir şekilde T-800 isimli bir başka robot John'u korumak için geçmişe gönderiliyor. Acaba robotlardan hangisi John'u önce bulup amacına ulaşabilecek?

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Green Mile/Yeşil Yol (1999)-IMDb: 8.6

5. The Green Mile/Yeşil Yol (1999)-IMDb: 8.6

Edgecomb'un görevi, idam mahkûmlarına elektrikli sandalyeye kadar olan bir millik yeşil yolda eşlik etmek. Yüzlerce mahkûmu sandalyeye götüren Edgecomb, Coffey isimli bir mahkûmla ilginç bir ilişki kuruyor. İriyarı bir adam olan Coffey, bazı doğaüstü güçlere sahip olmakla birlikte iki küçük kızı öldürmekle suçlanıyor. Edgecomb'un hastalığını da güçleriyle düzeltiyor ve gardiyan bu gücün yaşamasının devam etmesini istiyor. Peki, bu nasıl mümkün olacak?

4. Forrest Gump (1994)-IMDb: 8.8

4. Forrest Gump (1994)-IMDb: 8.8

Çok da zeki olmayan Forrest Gump, tanıştığı Jenny'ye âşık oluyor. Şans eseri sonucu Elvis Presley, Nixon ve Kennedy gibi tarihte adı geçen isimlerle tanışan Gump, 70'lere kadar birçok olay yaşıyor. Tesadüf olarak Vietnam Savaşı'na ve Amerika tarihi için önemli olaylara şahitlik edip bazılarının içerisinde yer alıyor. Haberi olmadan yaptığı şeyler acaba nasıl sonuçlar doğuracak?

3. Fight Club/Dövüş Kulübü (1999)-IMDb: 8.8

3. Fight Club/Dövüş Kulübü (1999)-IMDb: 8.8

Bazı sorunlar yaşayan ve terapi gruplarında huzur bulan Jack, önce Marla sonra da Tyler Durden'la karşılaşınca hayatı iyice değişmeye başlıyor. Durden, Jack'in hayal ettiklerine ulaşan bir rol model olarak onu asla hakkında konuşulmaması gereken Dövüş Kulübü ile tanıştırıyor. Tyler ve Jack'in hikâyesinde ne gibi olaylar yaşanacak?

2. Schindler's List/Schindler'in Listesi (1993)-IMDb: 9.0

2. Schindler's List/Schindler'in Listesi (1993)-IMDb: 9.0

Schindler, Nazi Almanya'sında bir girişimci olarak tanınıyor. II. Dünya Savaşı sırasında askeriye için ekipman üreten bir fabrika açıyor. Bu işi yapmak için gereken sermaye ve çalışan ihtiyacını ise Yahudiler üzerinden elde ediyor. Bir süre sonra Yahudilerin üzerindeki baskıya dayanamayan Schindler, onları kurtarabilmek için uzun bir liste oluşturuyor. Acaba bu listede neler var?

1. The Shawshank Redemption/Esaretin Bedeli (1994)-IMDb: 9.3

1. The Shawshank Redemption/Esaretin Bedeli (1994)-IMDb: 9.3

Andy, karısı ve onun sevgilisini öldürmekle suçlanarak hapishaneye girdiğinde olaylar şekillenmeye başlıyor. Shawshank hapishanesi, her türlü işkence ve pisliğin yapıldığı bir yer olsa da Andy hiçbir zaman hayatı sevmekten vazgeçmiyor. Herkes Andy'den etkilenerek parmaklıkların ardında bile özgür bir yaşam olabileceğine inanmaya başlıyor. Andy, Red ile kurduğu arkadaşlık sayesinde bir gün hücresinden yok oluyor. Acaba Red ve Andy'nin esaretinin bedeli ne olacak?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
5
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Güzel filmler hepsini izledim beğendim.