Görüş Bildir
Haberler
The Walking Dead Hayranları Buraya: Final Sezonu Hakkında Bildiklerimizi Açıklıyoruz

The Walking Dead Hayranları Buraya: Final Sezonu Hakkında Bildiklerimizi Açıklıyoruz

24.03.2022 - 09:45

Dizi dünyasının farklı ve gerilim dolu efsane işlerinden biri olan The Walking Dead dizisi, 11. sezonu ile ekranlara veda ediyor. İlk sezonlarındaki yüksek reytingleri son sezonlarında pek de elde edemeyen yapımı yine de merakla bekleyen ve bu işin sonunda ne olacak artık diyen bir kitle var. Sezonun ilk başlarında geriliminden yenmeyen dizinin sonraları insani ilişkileri daha çok barındırmasından dolayı izleyici kaybettiği söyleniyor. Gelin The Walking Dead final sezonunda sizleri neler bekliyor birlikte göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. sezon ne zaman yayınlanacak?

11. sezon ne zaman yayınlanacak?

Uzun soluklu diziler sınıfına dâhil olan The Walking Dead, ilk olarak 11 Ekim 2010 tarihinde vizyona girdi. 12 yıldır yayınlanan dizi şimdiye kadar 10 sezon ve 146 bölüm ile ekranlara geldi. 11. sezonunda toplam 24 bölüm olacak ve bu bölümlerin 13 tanesi yayında. Serinin son sezonu olan 11. sezon, üç parça şeklinde yayınlanacak. İlk sekiz parçalık bölümü 22 Ağustos 2021 yayınlanan dizinin, ikinci sekiz parçalık bölümü iste 20 Şubat 2022'de yayınlanmaya başladı. Dizinin son sekiz parçalık bölümü ise 2022'nin ikinci yarısında yayınlanacak. Böylece dizi evreninden bir zombi dalgası bitmiş olacak.

Spoiler alarmı!

Spoiler alarmı!

Oldukça uzun süren bir bekleyişin ardından The Walking Dead 11. sezonuyla sonunda Commonwealth hikâyesinin başlangıcından bu yana hayranlarına istediklerini veriyor. İkinci bölüm Maggie'nin Biçicilerle (The Reapers) olan kavgasıyla açılış yaptı ve Alexandria halkı için yeni bir meydan okuma başladı.

Maggie ve Negan cephesinde durumlar nasıl?

Maggie ve Negan cephesinde durumlar nasıl?

The Walking Dead 11. sezonda yayınlanan bölümlerde dizinin dikkatinin çoğu Maggie, Negan, Gabriel ve Daryl gibi The Reapers (tamamen yeni bir kötü karakter) grubuyla acımasız bir savaşa giren karakterler üzerindeydi. Commonwealth'e gelince, ekran süreleri Eugene'in grubuyla geçen hikâyeyle sınırlıydı. The Walking Dead 11. sezon 2. bölümde, Azrail tehdidi Maggie tarafından sonlandırıldığında işler tersine döndü. Negan dışında dizinin tüm ana karakterleri artık hayatlarını tamamen değiştiren bu devasa organizasyonla başa çıkmaya odaklandı. Negan ve Maggie arasındaki geçmiş davaları da hâlâ sıcaklığını koruyor.

Hayranların pek de hoşuna gitmeyen The Reaper konusu

Hayranların pek de hoşuna gitmeyen The Reaper konusu

The Walking Dead'in şu anda yaptığı şey tam olarak hayran kitlesinin sezon başından beri istediği şey. Dizinin Reaper grubunu ele alışı, birçok izleyici tarafından dizinin ana konularının yetişmeyeceği konusunda eleştiri yağmuruna tutuldu. Birçok kişi bunun Commonwealth'ten ilgisiz ve gereksiz bir dikkat dağıtıcı olduğunu hissetti. 10 bölüm sonra Alexandria'nın Commonwealth'e girişi için yapılan baskı sonunda sona erdi. The Walking Dead 11. sezon 10. bölüm 'New Haunts' başlığına verilen yanıt, 2. bölümün hayal kırıklığına uğratmadığını gösteriyor. Ana karakterlerin Commonwealth'teki yeni hayatlarına uyum sağladığını görmek hoş ve ilgi çekici bir deneyim oldu.

Commonwealth nereden çıktı?

Commonwealth nereden çıktı?

Mutlu insanlarla dolu yoğun sokaklar, birinci sınıf partiler ve Cadılar Bayramı festivali... The Walking Dead gibi bir şov için kesinlikle garip yeni manzaralar ancak sadece çizgi romanlarında bahsedilen Commonwealth'in, hayranların isteği ile yapımın sonunda diziye eklenmesine karar verildi. Mükemmel bir şov potansiyeli olan Commonwealth topluluğunun hikâyeye eklenmesi hayranlarını oldukça sevindirdi. The Walking Dead'de Alexandria'nın tanıtılması bile oldukça büyük bir hayal kırıklığıydı ve Commonwealth'in büyüklüğü, gelişmişliği ve ihtişamı ve inşa ettikleri şeyle karşılaştırılamaz. Tüm farklılıklara rağmen dizinin bu organizasyonu keşfetmesi, karakterler ve bu noktaya gelmek için yaşadıkları her şey için hâlâ doğal bir ilerleme gibi hissettiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zombi virüsü nasıl ortaya çıktı?

Zombi virüsü nasıl ortaya çıktı?

Dizinin şu ana kadar merak edilen en büyük konusu bu aslında. Bir diğeri de Rick Grimes'a ne olduğu. Henüz yayınlanan bölümler arasında virüsün nasıl oluştuğunun çözüldüğüne ya da bir tedavi geliştirildiğine dair olay gelişmedi. Dizinin son sezonundaki Commonwealth organizasyonunun virüsle alakası olup olmadığı da kafaları kurcalayan başka bir soru. Dizinin hayranları ve sıkı takipçileri için çözülmesi gereken düğümler var.

Bu sezon Rick Grimes dönecek mi?

Bu sezon Rick Grimes dönecek mi?

Söylentiler arasında Rick Grimes'ın diziye veda etmek için döneceği de var. Aynı zamanda kendi karakterinin çekilecek filmler için tanıtımını yapacağı söyleniyor. Şimdilik bu konuyla alakalı kesin bir bilgi yok. Dönerse hayranları açısından doyurucu bir final olabilir.

Dizinin düşünülen birden fazla yan dizisi olacak

Dizinin düşünülen birden fazla yan dizisi olacak

Bu dizinin genel temasının, içindeki muhteşem karakterlerinin ve bunlara bağlı olarak da karakter hikâyelerinin spin-off dizileri şimdiden dizi dünyasına katılmaya başladı bile. İlk olarak Fear The Walking Dead spin-off dizisi başlamıştı. Hatta FTWD dizisi şimdiden 7 sezon yayınlandı. The Walking Dead World Beyond dizisi de 2. sezonun sonunda final yapacak ancak bunlardan sonra düşünülen Negan karakterini anlatan bir yapım, sonrasında Darly ve Carol karakterlerini içeren bir dizi olacağı konuşuluyor. Negan karakterini konu alacak dizide Maggie de olacağı söyleniyor. Yan dizilerden farklı olarak Rick Grimes'a odaklanılacak üç filmlik bir seri olacağı da söylentiler arasında.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
7
4
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın