Görüş Bildir
Haberler
Sinemanın Altın Çocuğu Steven Spielberg'ün Yere Göğe Sığdıramadığı 15 Favori Filmi

Sinemanın Altın Çocuğu Steven Spielberg'ün Yere Göğe Sığdıramadığı 15 Favori Filmi

Gökhan A.
23.10.2016 - 11:35

Jaws, E.T., Jurassic Park, Schindler'in Listesi ve Indiana Jones serileri gibi çok değerli yapımları bizlere ulaştırmış Steven Spielberg'ün favori filmlerini bilmek her sinemaseverin merak edeceği konulardandır. Yönettiği veya yapımcılığını üstlendiği her filmde gişe rekorları kırmasına kesin gözüyle bakılan ve Hollywood'un en çok kazanan yönetmenlerinden olan Steven Spielberg'ün etkilendiği 15 film karşınızda.

IMDb puanları baz alınarak sıralanmış ve film bilgileri Beyazperde'den derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Kahraman Gölge (1943) | IMDb 7.0

15. Kahraman Gölge (1943)  | IMDb  7.0

A Guy Named Joe

http://www.imdb.com/title/tt0035959

2. Dünya Savaşı bombardıman pilotu olan Binbaşı Pete, arkadaşını kurtarmak isterken hayatını kaybeder. Öldükten sonra dünyaya hayalet olarak gelen Pete'in şimdiki görevi ise ardında bıraktığı nişanlısı Dorinda'ya hayatını devam ettirebilmesi için gereken desteği vermektir.

14. Dünyalar Savaşı (1953) | IMDb 7.2

14. Dünyalar Savaşı (1953)  | IMDb  7.2

The War of the Worlds

http://www.imdb.com/title/tt0046534

Güney Kaliforniya’da küçük bir kasabanın yakınlarına bir göktaşı düşer. Kasaba sakinlerinin göktaşı sandıkları cismin, Mars’tan gelen istilacılara ait bir uzay gemisi olduğunu anlamaları uzun sürmez. Marslıların, Dünya’yı ele geçirmek üzere başlattıkları doğrudan saldırının karşısında hiç bir güç duramaz. Atom bombası bile, mantarımsı uzay gemileriyle şehirleri yakıp yıkarak geçen istilacılara karşı etkisizdir.

13. Tootsie (1982) | IMDb 7.4

13. Tootsie (1982) | IMDb  7.4

Tootsie

http://www.imdb.com/title/tt0084805

Michael Dorsey, yetenekli bir oyuncu olduğunu düşünmesine rağmen bir türlü iş bulamamaktadır. En sonunda kadın kılığına girerek Dorothy Michaels adıyla bir televizyon dizisinin seçmelerine katılır. Kendisinin de hiç beklemediği bir şekilde seçmeleri kazanınca aslında olmadığı bir karakteri yaşamak zorunda kalır. Üstelik kısa bir süre içinde büyük bir başarı kazanarak çok da meşhur olur. Artık geri dönüş yapabilmek için çok da fazla şansı kalmamıştır. Aşık olduğu Julie Nichols dahil kimse asıl kişiliğini bilmemektedir.

12. Fantasia (1940) | IMDb 7.8

12. Fantasia (1940)  | IMDb 7.8

Fantasia

http://www.imdb.com/title/tt0032455

Walt Disney'in başyapıtı olarak sunulan Fantasia'da pek çok Disney kahramanı, klasik müzik eşliğinde izleyiciyi büyüleyici bir yolculuğa çıkarıyor. Sekiz bölümden oluşan bu fantastik animasyon Fındıkkıran ve Shirbazın Çırağı eserleriyle, gözlere olduğu kadar kulaklara da hitap ediyor.

11. Captains Courageous (1937) | IMDb 8.0

11. Captains Courageous (1937)  | IMDb   8.0

Captains Courageous

http://www.imdb.com/title/tt0028691

Son derece kibirli ve yaramaz bir öğrenci olan Harvey Cheyne'nin başı dersleriyle derttedir. Harvey'nin yalnızca notları kötü değildir, aynı zamanda okulda her türden disiplin cezasını tatmıştır. Kötü gidişatı babasının kulağına gittiğinde babası birlikte deniz yolculuğuna çıkmaya karar verir. Denizde ilerledikleri esnada ise talihsiz bir kazanın kurbanı olurlar. Harvey bir şekilde kurtulmayı başardığında ise hayatın gerçek yüzünü keşfedecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Çöl Aslanı (1956) | IMDb 8.0

10. Çöl Aslanı (1956)  | IMDb    8.0

The Searchers

http://www.imdb.com/title/tt0049730

Filmde ırkçı bir savaş gazisinin kızılderililerin kaçırdığı yeğenini aramak için yollara düşmesi, yıllar süren bu arayış sırasında onu harekete geçiren amacın gittikçe daha tartışmalı bir hale gelişi konu ediliyor.

9. Hayatımızın En Güzel Yılları (1946) | IMDb 8.0

9. Hayatımızın En Güzel Yılları (1946)   | IMDb   8.0

The Best Years of Our Lives

http://www.imdb.com/title/tt0036868

İkinci Dünya Savaşı'nın sıcak etkileri henüz bitmemiştir. Cephede savaşan birbirinden farklı üç Amerikan askeri diğer askerler gibi evlerine dönmek üzere yola çıkmışlardır. Al, Homer ve Fred her şeyin eskisi gibi olacağını umarak sivil hayatlarına geri dönmek için havaalanına giderler, ancak savaşın izleri anbean peşlerinde devam etmektedir. Kimi kollarını kaybetmiştir savaşta, geri döndüğünde onu bekleyen sevgilisinin vereceği tepkiyi merak etmektedir. Kimi ise sivil ruhunu bırakıp dönmüştür cepheden, bu yeni hayata ayak uydurmak eskisi gibi kolay değildir.

8. Amerikan Gecesi (1973) | IMDb 8.1

8. Amerikan Gecesi (1973)  | IMDb  8.1

La nuit américaine

http://www.imdb.com/title/tt0070460

’Pamela’yı Takdim Edebilir miyim?’ adlı filmin çekimleri sırasında yaşanan acı-tatlı olayları beyazperdeye taşıyan öykü, sinema sanatının tüm zorluklarıyla boğuşarak hedefine ulaşmayı seçen yönetmen François Truffaut’nun, sinemaya ve sinemacılara bir saygı duruşu adeta. Film içindeki filmin yönetmenini Truffaut’nun bizzat kendisinin canlandırdığı yapım; makyözünden dublörüne, yapımcısından sahne amirine, yönetmen asistanından klaketçisine kadar bir filmin her alanında çalışan emekçilere adanmış izlenimi veriyor.

7. Arabistanlı Lawrence (1962) | IMDb 8.3

7. Arabistanlı Lawrence (1962)  | IMDb  8.3

Lawrence of Arabia

http://www.imdb.com/title/tt0056172

David Lean filmografisinin en ünlü yapıtı olan film Arap İsyanı’nın başlamasında önemli bir rol oynayan İngiliz bilim adamı ve ordu casusu Thomas Edward Lawrence’ın Arabistan’daki görev sürecinde yaşananları konu alıyor. Kuzey Afrika’da genç bir teğmen olan Lawrence’ın bir teklif üzerine Arabistan’a gözlemci olarak gitmesi ve zamanla bölgede isyan çıkaran Araplara yardım etmesiyle artık, Arabistan topraklarına İngilizlerin de eli değmiş olur. Osmanlı Devleti’ne karşı kışkırtılan Arap halkı, İngilizlerle işbirliği içerisine girerek Osmanlı Devleti’yle çatışacağı bir savaşa sürüklenir.

6. 2001: Uzay Yolu Macerası (1968) | IMDb 8.3

6. 2001: Uzay Yolu Macerası (1968) | IMDb   8.3
nonamemovieblog.files.wordpress.com

2001: A Space Odyssey

http://www.imdb.com/title/tt0062622

Issız bir yerde, bir grup primat yemek için kavga etmektedirler. Kavgaları, aniden yanı başlarında beliren esrarengiz siyah bir taş sebebiyle bölünür. Aniden beliren bu taş, primatların ilk defa alet kullanmasını sağlayacak bir güce sahiptir. Ve böylece evrimin en önemli adımlarından biri olan akıl kullanımı başlamış, insanların şafağı gelmiştir. 2001’de, bir önceki sahneden 4 milyon yıl sonra, bir uzay gemisi aydan gelen esrarengiz sinyallerin ardında aynı siyah taşı keşfeder. Hem de ay yüzeyinde. Sinyaller Jüpiter’e gitmektedir. On sekiz ay sonra Discovery’nin güvertesinde, astronotlar David Bowman ve Frank Poole Jüpiter’in gölgesine doğru yola çıkmışlardır. Uzay gemisinde HAL 9000 adında, yapay zekaya sahip, dünyanın en gelişmiş bilgisayarı bulunmaktadır. Ve hiç kuşkusuz, bu sonuncunun, kendi planları vardır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Dr. Garipaşk (1964) | IMDb 8.4

5. Dr. Garipaşk (1964)  | IMDb  8.4

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb

http://www.imdb.com/title/tt0057012

İki kutuplu bir dünyada, çok hassas dengeler üzerine kurulmuş olan uluslararası ilişkiler sistemi, Amerikalı bir Generalin tamamen subjektif değerlendirmeleri sonucu nükleer bombaların kullanılmasını da içeren vahim bir sonuca doğru ilerlemektedir.

4. Yurttaş Kane (1941) | IMDb 8.4

4. Yurttaş Kane (1941)  | IMDb  8.4

Citizen Kane

http://www.imdb.com/title/tt0033467

Tanınmış iş adamı Charles Foster Kane gösterişli bir hayatın barındırdığı her şeye sahiptir; bolca para, şöhret, prestij ve kadınlar... Fakat ani ölümünün ardından, ölmeden önce söylediği son söz olan “Rosebud” bir giz perdesini doğurur. Yakın çevresindeki kimsenin anlamanı bilmediği bu sözcük Kane’in ölümüne ve yaşamına dair bazı sırların varlığını işaret eder. Bu kelimenin anlamını açığa çıkarmaya çalışan gazeteci Jerry Thompson Foster’ın arkadaşları, ailesi ve iş arkadaşlarıyla röportajlar yapmaya başlar. Bu kişiler Kane hakkında hikayeler anlattıkça gazeteci puzzle’ın parçalarını birleştirmeye başlar.

3. Sapık (1960) | IMDb 8.5

3. Sapık (1960)  | IMDb  8.5

Psycho

http://www.imdb.com/title/tt0054215

Marion Crane’e patronuyla iş yapan zengin bir adam para emanet eder ve ardından Marion yola koyulur. Polisler Marion’un şüpheli davranışları üzerine peşine takılır. Ancak Marion’un peşine takılan sadece polisler değil, aynı zamanda tanıdıkları da Marion’un peşindedir. Sevgilisi ile buluşmayı planlayan Marion geceyi bir otelde geçirmeye karar verir.

2. Şahane Hayat (1946) | IMDb 8.6

2. Şahane Hayat (1946)  | IMDb  8.6

It's a Wonderful Life

http://www.imdb.com/title/tt0038650

Üst üste gelen olaylar yüzünden işa adamı George Bailey intiharın eşiğine gelmiştir ve köprünün kenarında sallanmaktadır. Tam o sırada Clarence adlı ‘koruyucu melek’ belirir ve George’u intihar düşüncesinden vazgeçirmek için George’a küçük bir oyun oynamaya karar verir. Bu oyunda George eski hayatına geri dönecektir ve George, hayatındaki insanların George’la hiç tanışmamış olsalardı ne şekilde bir hayat süreceklerini görecektir. Bu sıradışı deneyim sonucunda George iyi niyetinden dolayı ne kadar çok insana yardım ettiğini anlar ve hayatının değerinin farkına varır.

1. Baba (1972) The Godfather | IMDb 9.2

1. Baba (1972)  The Godfather  | IMDb  9.2

The Godfather

http://www.imdb.com/title/tt0068646/

Don Corleone’nin kızı Connie’nin düğününde, ailenin en küçük oğlu ve bir savaş gazisi olan Michael babasıyla barışır. Bir suikast girişimi, Don’u artık işleri yönetemeyecek duruma düşürünce, ailenin başına Michael ve ağabeyi Sonny geçerler. Danışmanları Tom Hagen’in de yardımlarıyla diğer ailelere savaş açan Corleone ailesi, eski moda yöntemleri de değiştirmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
25
12
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ken takabayashi

#2' yi tek gecerim ve herkese tavsiye ederim.

Faruk Taner

Amerika dışına çıkmamış, yoksa şaşırırdım. Yeni dalgadan, İtalyan gerçekçiliğinden falan kime ne zaten.

Pasif Kullanıcı

Truffaut'un Amerikan Gecesi hariç tüm filmler Amerikan filmi, şaşırdık mı? hayır. Spielberg'e döşemeyi ne kadar sevsem de burada kesiyorum, Amerika hariç bu ... Devamını Gör