Görüş Bildir
Haberler
Sinemalarda Bu Hafta: Merakla Beklenen 'The Northman'den Bol Ödüllü 'Kerr'e 9 Film Vizyonda

Sinemalarda Bu Hafta: Merakla Beklenen 'The Northman'den Bol Ödüllü 'Kerr'e 9 Film Vizyonda

claude cahun
22.04.2022 - 13:33

'Sinemalarda bu hafta hangi filmler vizyona girecek?', 'Vizyonda hangi filmler var?' sorularına yanıt arayan sinemaseverler için haftanın sinema filmlerini derledik. Her Cuma yeni filmlerin vizyona girdiği sinema salonları 21 Nisan haftası 4'ü yerli, 5'i yabancı olmak üzere toplamda 9 yeni filmi konuk edecek. Vizyondaki filmler listesinde bu hafta Robert Eggers'in merakla beklenen filmi 'Northman'den Antalya Altın Portakal ve İstanbul film festivallerinden Tayfun Pirselimoğlu'na En İyi Yönetmen ödülünü kazandıran 'Kerr'e sinema filmleri yer alıyor. Hazırsanız detaylara geçelim;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cesur İtfaiyeci (Fireheart)

1. Cesur İtfaiyeci (Fireheart)

Özet: Genç Georgia, çocukluğundan beri babası gibi itfaiyeci olmanın hayalini kurar. Georgia 16 yaşında geldiğinde şehirde enteresan olaylar baş gösterir. Esrarengiz kundakçılar şehri yakmakta, itfaiye ekipleri ise gizemli bir şekilde kaybolmaktadır. Baba Shawn, itfaiyecilerin kaybolmasını araştırmak için görevlendirilirken Georgia da babasına yardım etmek için kolları sıvar.

Oyuncular: Alice Pol, Vincent Cassel, Valérie Lemercier

Yönetmenler: Laurent Zeitoun, Theodore Ty

2. Nuh'un Gemisi Cudi'de 2

2. Nuh'un Gemisi Cudi'de 2
  • IMDb puanı henüz belirsiz. 

Özet: Seçim zamanının yaklaştığı Şırnak'ta belediye başkanı adayı olan Selo'nun vaatleri Cudi'ye kadar uzanır. Tabii rakipleri de aynı taktiği izlemektedir. Ancak Cudi sadece onlar için önemli değildir. Amerikalı profesör Robert,  Nuh’un Gemisi kalıntılarının gerçek olduğunu keşfettiği Cudi'ye geri dönmüştür. Hızlı devam eden seçim kampanyaları iki âşığın hayatını da etkileyecektir.  

Oyuncular: Metin Yıldız, Bülent Durgun, Charles Carroll

Yönetmen: Gürsel Ateş

3. Gün Batımı (Sundown)

3. Gün Batımı (Sundown)

Özet: Maddi durumları oldukça iyi olan Bennett ailesi, Meksika'nın Acapulco kentine tatile giderler. Fakat yaşanan bir trajedi yaz sıcağının verdiği huzuru bozup ailenin tatilini yarıda kesmesine sebep olur. Özellikle ailenin iki çocuğu arasındaki gerilim arşa çıkar.

Oyuncular: Tim Roth, Charlotte Gainsbourg, Iazua Larios

Yönetmen: Michel Franco

4. Hüddam'ın Soyu: Marid Cinleri

4. Hüddam'ın Soyu: Marid Cinleri
  • IMDb puanı henüz belirsiz.

Özet: Dans eğitmeni olan Hakan, babaannesinin vefatı sonrası kendisine miras kalan eşyalar olduğunu öğrenir. Bu eşyalardan biri, hüddam olan büyükbabasının Marid kabilesinden bir cini içine mühürlediği vazodur. Ancak hüddamın kanını taşıyan biri cini serbest bırakabilir. Tüm bu yaşananlardan habersiz olan Hakan, kendisini paranormal olayların içinde bulur.

Oyuncular: Mihca Kılıç, Yeşim Gedik, Tufan Özün

Yönetmen: Mert Uzunmehmet

5. Sihirli Orman: Peri Kraliçesi

5. Sihirli Orman: Peri Kraliçesi
  • IMDb puanı henüz belirsiz.

Özet: Yanlışlıkla girdikleri ormandan çıkmaya çalışan bir arkadaş grubu, ilk önce Kraliçe Peri'yi kurtarmak zorundadır.

Oyuncular: Feyza Temel, Pusat Pirinççi, Rüzgar Yıldız

Yönetmen: Sahavet Ahsen Kaçulu

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kuluçka (Pahanhautoja)

6. Kuluçka (Pahanhautoja)
  • IMDb puanı henüz belirsiz. 

Özet: Talepkâr annesini memnun etmek için umutsuzca çaba sarf edem genç bir jimnastikçi, bir gün ormanda tuhaf bir yumurta bulur. Yumurta sanki kendi yavrusuymuş gibi davranan genç kız, onu sıcak tutar ve çatlayana kadar odasında muhafaza eder. Ancak yumurtanın çatlamasıyla ortaya çıkan şey herkeste şok etkisi yaratır.

Oyuncular: Siiri Solalinna, Sophia Heikkilä, Jani Volanen

Yönetmen: Hanna Bergholm

7. Cehennem Öfkesi: Ave Marie (Hell Hath No Fury)

7. Cehennem Öfkesi: Ave Marie (Hell Hath No Fury)

Özet: Vatandaşları tarafından hain olarak damgalanan Fransız uyruklu Marie DuJardin'e içinde bulunduğu zor durumdan kurtulmak için Amerikan askerlerinden yardım gelir. Ancak askerlerin bir şartı vardır: Altın deposunun yerini öğrenmek.

Oyuncular: Nina Bergman, Daniel Bernhardt, Timothy V. Murphy

Yönetmen: Jesse V. Johnson

8. Kerr

8. Kerr

Özet: Babasının vefatından dolayı geldiği kasabada bir cinayete tanık olan Can, katilin soğukkanlı tavrıyla büyük şaşkınlık yaşar. Adeta katil onu görmezden gelmiştir. Bunun üzerinde polise gidip ifade veren Can'ın kasabadan çıkışına izin verilmez. Fakat tuhaflıklar bunula da sınırlı değildir. Can, babasının enteresan arkadaşlarıyla tanışmaya başlar ve katille bir kez daha yüz yüze gelir. Artık kasabayı terk etmeye karar verse de sokağa çıkma yasağının ilanıyla kapana kısılır.

Oyuncular: Erdem Şenocak, Jale Arıkan, Rıza Akın

Yönetmen: Tayfun Pirselimoğlu

9. Kuzeyli (The Northman)

9. Kuzeyli (The Northman)

Özet: Viking kralının oğlu ve imparatorluğun varisi olan Amleth'in yaşamı, üvey amcasının babasını öldürüp annesini esir almasıyla altüst olur. Bunlar yaşanırken henüz çocuk olan Amleth, bir gün ailesinin intikamını alacağına yemin eder ve aradan geçen 20 yılda kendini geliştirir. Artık bir Viking savaşçısı olan Amleth, bir kahinin kendisine intikam zamanının geldiğini hatırlatmasıyla imparatorluğa doğru yola çıkar.

Oyuncular: Alexander Skarsgård, Claes Bang, Nicole Kidman

Yönetmen: Robert Eggers

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın