Görüş Bildir
Haberler
Silvio Berlusconi Kimdir? Eski İtalya Başbakanı Berlusconi Öldü mü, Neden Öldü?

Silvio Berlusconi Kimdir? Eski İtalya Başbakanı Berlusconi Öldü mü, Neden Öldü?

Eski İtalya Başbakanı ve Forza Italia (FI) partisinin lideri Silvio Berlusconi geçtiğimiz günlerde yeniden hastaneye kaldırılmıştı. İtalyan basını, gündemden düşmeyen liderin hayatını kaybettiğini açıkladı. Gündemde yer alan Berlusconi ismini görenler arama motorlarına yöneldi. Peki, Berlusconi kimdir? Silvio Berlusconi öldü mü, neden öldü?

Detaylar içeriğimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Silvio Berlusconi Kimdir?

Silvio Berlusconi Kimdir?

29 Eylül 1936 tarihinde Milano'da doğup büyüyen Silvio Berlusconi, 1994 yılında yapılan İtalya genel seçimlerinden önce kurulan Forza İtalya politik hareketinin başkanlığını üstlendi.

Aynı yıl 9 ay gibi kısa bir süreliğine başbakanlık koltuğunda oturan İtalyan siyasetçi 2001 senesinde göreve yeniden geldi. Kurduğu ikinci Berlusconi hükûmeti, İtalyan cumhuriyetinin tarihine geçti. Çünkü tarihlerindeki en uzun süreli hükümet olmuş oldu.

20 Nisan 2005 tarihinde yapılan yerel seçimlerde baş gösteren başarısızlıklar ve kabine içi yaşanan anlaşmazlıklar yüzünden istifa edeceğini açıklasa da 23 Nisan'da bir öncekinden pek de farklı olmayan bir kabine ile yeniden başbakanlığa geçti.

2006 yılının Mayıs ayında rakibi Romano Prodi ile girdiği seçimlerde çok az oy farkıyla seçimi kaybederek başbakanlığı sona erdi.

Silvio Berlusconi'nin Serveti Ne Kadar?

Silvio Berlusconi'nin Serveti Ne Kadar?

Forbes dergisi 2012 yılında, Silvio Berlusconi'nin 5.9 Milyar Dolar'lık bir servete sahip olduğunu açıkladı. Berlusconi bu servetle, İtalya'nın en zengin 6. insanı olduğu ortaya çıktı. Ünlü siyasetçinin aynı zamanda TV, gazete, yayın, sinema, bankacılık, sigortacılık ve sportif taraflarda da oldukça önemli varlıkları var.

Silvio Berlusconi Milan'ın eski başkanıydı.

Berlusconi, Bilal Erdoğan'ın düğününde şahitlik yapmıştı...

Berlusconi, Bilal Erdoğan'ın düğününde şahitlik yapmıştı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan yakın ilişkileriyle tanınan Berlusconi, Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'nın nikah şahitliğini yapmıştı. Düğününde şahitlik yapan İtalyan lider, gelin Reyyan Uzuner'in elini öpmüştü.

Berlusconi Öldü mü?

Berlusconi Öldü mü?

2 Eylül 2020 tarihinde COVID-19 salgınına yakalandığını duyuran İtalyan siyasetçi hastalıkları nedeniyle güdeme gelmişti. İlk kez 28-30 Mart’ta kontrol amaçlı hastaneye yatırılan Silvio Berlusconi'nin kalp pili olduğu biliniyordu. 

Prostat kanserini yendiği ve kalp kapakçığının değiştirildiği öğrenilen Berlusconi, 5 Nisan günü kardiyovasküler sorunlar nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve  kronik lösemi teşhisi konulmuştu. 6 Nisan gününe kadar yoğun bakımda tutulan Berlusconi 45 gün boyunca tedavi görmesinin ardından 19 Mayıs’ta taburcu edilmişti.

9 Haziran'da yeniden hastaneye yatırılan eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi 86 yaşında hayatını kaybetti.

Berlusconi Neden Öldü?

Berlusconi Neden Öldü?

İtalya'nın en uzun süre başbakanlığını yapan Berlusconi 2 gün önce kaldırıldığı hastanede 86 yaşında vefat etti.San Raffaele hastanesinde yaşamını yitiren Berlusconi akciğer enfeksiyonu nedeniyle öldüğü tahmin ediliyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın