Görüş Bildir
Haberler
Siğillerle Başı Dertte Olanların Evde Uygulayabilecekleri 8 Doğal Çözümü Açıklıyoruz

Siğillerle Başı Dertte Olanların Evde Uygulayabilecekleri 8 Doğal Çözümü Açıklıyoruz

luna
15.08.2021 - 07:00

Vücudunuzda çıkan siğillerden mi şikayetçisiniz? Birçok insan cilt sorunlarıyla hayatının bir noktasında uğraşmak durumunda kalıyor ve siğilde bu sorunlardan biri. İnsan papilloma virüsünün (human papilloma virus (HPV)) neden olduğu siğiller sıklıkla parmaklarda veya ellerde görülür, vücudun başka yerlerinde de görülmesi mümkündür. Rahatsız edici olabilen siğillerden kurtulmak için evde uygulayabileceğiniz doğal çözümler için okumaya devam...👇

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-hea...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle siğilleriniz için doktora danışmalısınız.

Öncelikle siğilleriniz için doktora danışmalısınız.

Siğil sorununuz için doğal çözümleri uygulamadan önce doktora gitmeli ve görüşlerini almalısınız. Siğil sandığınız şey başka bir cilt sorunu da olabilir. Doktorunuza danışmadan başka çözümlere başvurmamalısınız. Siğil sorununuz devam ederse, vücudun diğer bölgelerine yayılırsa veya tekrarlarsa doktora gitmelisiniz. Doktorunuza danıştıktan sonra siğilinize evde çözüm bulma konusunda yapabileceklerinize bir bakalım:

1. Bal:

1. Bal:

Bal, yararlı bir besin olmasının yanında siğiller için de bir çözüm olarak kullanılabilir. Bal, iltihap sökücü ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Bir siğilin üzerini balla kapladığınızda havayla temasını kestiğiniz için siğil kaybolur.

Uygulama:

Uygulama:

Siğillere doğal bir çözüm olarak bal uygulanırken manuka balı gibi tıbbi kullanıma uygun bir kullanılması tavsiye ediliyor. Öncelikle, siğilin üzerine kalın bir tabaka bal sürüp kenardaki fazlalıkları silmelisiniz. Sonrasında, balın akmasını önlemek ve siğilin havayla temasını tamamen kesmek için bir yara bandı veya bandajla siğilin üzerini kapatmalısınız. Bir gece boyunca bandaj kalmalı. Sabah bandajı açıp balı sildikten sonra aynı işlemi gerektiği kadar tekrarlayabilirsiniz.

2. Sıcak su ve deniz tuzu:

2. Sıcak su ve deniz tuzu:

Bu yöntem siğillerden kurtulmanın en kolay yolu olabilir. Ancak, sıcak su ve deniz suyunu kullanarak siğillerden kurtulmak uzun zaman alacağından kararlılık ve süreklilik gerektiren bir yöntem olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Uygulama:

Uygulama:

Suyu bir miktar ısıttıktan sonra bir kabın içerisine koyun. Suyun 45 ila 48 derece olduğundan emin olmalısınız. Suyun sıcaklığını bir termometre yardımıyla ölçebilirsiniz. Suyun içine biraz deniz tuzu atıp bunu çözdürebilirsiniz. Siğilinizin bulunduğu bölgeyi 10-15 dakika boyunca suyun içinde tutmalısınız. Bu siğilin yumuşamasını sağlayacaktır. Sonrasında, ölü deri katmanlarını almak için bir ponza taşı veya yumuşak zımpara kağıdı kullanabilirsiniz. Siğilin tamamen yok olması 2-3 ayı bulabileceğinden sabırlı olmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Ananas suyu:

3. Ananas suyu:

Ananas suyu oldukça asidik olduğu ve siğilleri yok etmeye yardımcı olan protein sindirici bir enzim olan bromelain içerdiği için siğillerden kurtulmaya yardımcı olabilir.

Uygulama:

Uygulama:

Bir parça pamuğu ananas suyuna batırmalı ve fazlasından pamuğu sıkarak kurtulmalısınız. Daha sonra, fazla bastırmadan pamuğu siğilinizin üzerinde 3-5 dakika bekletmelisiniz. Bunu daha hızlı sonuç almak için günde 2-3 kez tekrarlayabilirsiniz.

4. Karahindiba:

4. Karahindiba:

Karahindiba, ilkbaharda filizlenen yaygın bir ottur ve birçok faydası olduğu bilinmektedir. Siğillerden kurtulmak için karahindiba sütü veya saplarında bulunan öz su kullanılabilir.

Uygulama:

Uygulama:

Bu işlem için tarlalarda doğal olarak yetişen karahindibaları kullanmanız öneriliyor. Çiçekle sapını ayırın ve içerisinden çıkan öz suyu siğilin üzerine sürün. Bu işlemi yaklaşık 2 hafta boyunca günde 2-3 kez sonuç görene kadar tekrarlayabilirsiniz.

5. Aloe vera:

5. Aloe vera:

Aloe vera, antiviral ve antiseptik etkilerin yanı sıra iltihap sökücü etkilere sahip birçok aktif bileşene sahiptir. Bu bileşenler, bağışıklık sistemimizin enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olur. Bu nedenlerden dolayı aloe vera siğiller için doğal bir çözüm olarak kullanılabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uygulama:

Uygulama:

Bir aloe vera yaprağını alıp ikiye bölün. Aloe veranın jelini siğilin üzerine uygulayın. Siğilin üzerine bir yara bandı veya bandaj yapıştırın ve 5-10 dakika bekletin. Bu yöntemi yaklaşık 2 hafta boyunca uygulayabilirsiniz.

6. C vitamini:

6. C vitamini:

C vitamininin bağışlıklık sistemini güçlendirmek gibi birçok faydası vardır. Vücudumuz C vitaminini kendiliğinden üretemediği için bu vitamini içeren besinler yememiz gerekir.

Uygulama:

Uygulama:

Bir C vitaminini kaşık yardımıyla ezin ve toz haline getirin. Bu tozu bir bardağa koyun ve üzerine yavaşça su dökün ve macun haline getirin. Bir parça pamukla bu macunu alın ve siğilin üzerine uygulayın. Siğilin üzerini bir yara bandı veya bandajla kapatın ve bir gece bu şekilde bekletin. Siğil yok olana kadar bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.

7. Reyhan:

7. Reyhan:

Reyhan, kendine has bir tadı olduğundan yemeklerde kullanılan bir bitkidir. Ayrıca, reyhanda bulunan iltihabı azaltma ve bağışıklık sistemini enfeksiyonlardan koruma gibi birçok fayda sağlayan güçlü antioksidanlar ve esansiyel yağlar içerir.

Uygulama:

Uygulama:

Bir fincanın 3'te 1'i kadar fesleğen yaprağını macun kıvamına gelene kadar ezin. Bu macunu parmaklarınızla siğilin olduğu bölgeye sürün. Sonrasında üzerini bir yara bandı veya bandajla kapatın. 1 gece bu şekilde bekletin. Bu işlemi 1 veya 2 hafta boyunca her gün uygulayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Selvi ve limon esansiyel yağları:

8. Selvi ve limon esansiyel yağları:

Bazı esansiyel yağlar, siğillerden kurtulmaya çok yardımcı olan antimikrobik, antibakteriyel ve antifungal özellikler içerir. Ancak, esansiyel yağların doğrudan cilde uygulanmaması ve bu yağları seyretmek için kullanılan bitkisel yağlarla seyreltilmesi gerektiğini unutmamalısınız.

Uygulama:

Uygulama:

28 gram kadar esansiyel yağları seyretmek için kullanılan bitkisel yağın içine birkaç damla esansiyel yağ damlatın. Bu karışımı siğilinizin üzerine uygulamadan önce cildinizin yara veya kızarıklık olmayan bir bölgesine az miktarda uygulayıp 24 ila 48 saat arasında bekleterek bir alerji testi yapın. Eğer bu sürede cildiniz alerjik bir reaksiyon göstermezse karışımı bir pamuk yardımıyla alın. Fazlasını sıkın ve dikkatli bir şekilde siğilinizi pamukla silin. Bu işlemi siğil küçülene kadar günde 2 kez tekrarlayabilirsiniz. Bu işlemi uyguladığınız süreçte limon yağı ışığa duyarlı olduğu için güneşe maruz kalındığında siğilin olduğu bölgede kararma oluşabileceğinden karışımı sürdüğünüz bölgenin güneş görmemesine özen göstermelisiniz.

Bu doğal çözümler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın