Görüş Bildir
Haberler
Sıcak Kumlardan Serin Denize: Didim’in En Güzel Halk Plajları Listesi

Sıcak Kumlardan Serin Denize: Didim’in En Güzel Halk Plajları Listesi

Yeter Şirin
15.07.2023 - 11:02

Aydın’ın hem denizi hem de güzellikleriyle ünlü ilçesi Didim’deyiz sevgili okur. Denize girmenin en tatlı ama bir o kadar yakıcı zamanlarındayken sizin için en güzel halk plajlarını sıraladım. Didim’de mavi bayraklı denizinin güzelim halk plajlarını merak ediyorsanız buyurun yazının devamına… 🏊‍♀️

1. Altınkum Plajı

1. Altınkum Plajı

Adı gibi altın rengi kuma sahip bu plajda duş almak için kabin bulunmuyor. Serinlemek ve bol vakit geçirmek için erkenden gelmeniz gerekiyor.

Adres: Altınkum, 69. Sk. No:15, 09270 Didim/Aydın

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Didim Altınkum plajı denizi dalgasız, sığ ve gerçektende altın rengi gibi bir plajı bulunmaktadır. Yüzmesi çok eğlencelidir, görmeyenlerin ve yolu Didim'e düşenlere tavsiye ediyorum. Ayrıca sahili belediye işlettiği için şezlong kiralama fiyatı çok uygundur. Ülkede çoğu plaj özelleştirildiği için tatilcilerin cebi yanmaktadır.”

2. Huzur Plajı

2. Huzur Plajı

Didim’de keyfile denize girmek istiyorsanız Huzur plajına mutlaka gitmelisiniz. Marketlere yakınlığı, yanında işletmelerin olması denize girmek isteyenler için büyük bir artı.

Adres: Mavişehir, 09270 Didim/Aydın

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Girişi ücretsiz. Yanında işletme var, işletmede denize sıfır okey, tavla oynayabilirsiniz. Fiyatları de uçuk değil.(bira 80, orta patates 50) İşletmenin üst tarafında duş ve tuvalet bulunmakta. Rüzgar ve dalga yok, deniz çok berrak. Otopark sorunu yok. Ailecek gelinebilecek kısmen sakin bir yer. Denizde ara ara yosunlar var, girişinde çok küçük bi bölüm taşlı. Kesinlikle tekrar geleceğiz. Lütfen çöplerinizi ve izmaritlerinizi sahile bırakmayın.'

3. 3 Plaj

3. 3 Plaj

Hem merkezi hem de ihtiyaçların karşılanması bakımında her alana oldukça yakın olan 3 Plaj Didim’de merkezden uzağa gitmek istemeyip denize girmek isteyenlerin tercihi.

Adres: Çamlık, Karadeniz Cd. No:4, 09270 Didim/Aydın

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Deniz temiz, sahilde belediye tarafından kiralanan şezlong ve şemsiye ler var. Ayrıca market, cafe ve restoran.da var. Ulaşım sorunu yok.”

4. Uslu Plajı

4. Uslu Plajı

Her halk plajının kaderini yaşayan Uslu Plajı ne kadar az insan olursa o kadar az kirlenecek bir plaj. Zeytin ve çam ağaçlarının olduğu, tatil ve hafta sonu olmadığı zamanlarda sakinlik bulacağınız bir yer.

Adres: Fevzipaşa, 09270 Didim/Aydın

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Doğal, altın kum, uzun mesafeler sığ deniz ve tertemiz, kıyıda çam ve zeytin ağaçları. Güzel bir plaj.”

5. İncekum Plajı

5. İncekum Plajı

Harika dün batımı manzarasına sahip, kumsalı temiz, sığ bir denize sahip olan İncekum plajı Didimliler için gerçekten büyük bir şans. 

Adres: Mavişehir, 09270 Didim/Aydın

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Didim de gittiğimiz denizi en temiz kumsal, denize girişte ilk 5 10 metre taşlık sonrası kum ve sığ bir deniz. 50 tl ye şezlong ve şemsiye kiralama şansınız var fakat bu şezlongların olduğu tarafta deniz daha bir taşlık. Balıkları ve denizin dibini görebiliyorsunuz, kampçılar da var.”

6. Balpetek Plajı

6. Balpetek Plajı

Didim’de karşısında Saplı Adası bulunan Balpetek Plajı sakin ama taşlık bir kumsala sahip. Denizde yüzen balıkları izleyebilir, sahilde zeytin ağaçları altında dinlenebilirsiniz.

Adres: Akbük, 09270 Didim/Aydın

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Ailecek gelinebilinecek bir yer fazla derin değil çocuklar içinde uygun.”

7. Cennet Akvaryum Plajı

7. Cennet Akvaryum Plajı

Etrafında tesis ya da işletme olmadığı için hazırlıklı gitmelisiniz. Denizi gerçekten çok güzel ve yollar biraz kötü dikkat etmelisiniz.

Adres: Altınkum, Unnamed Road, 09270 Didim/Aydın

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Yolu ve kenarı biraz bakımsız, sakin, suyu temiz, ilk girilince biraz taşlık ama ilerisi ince kum ve daha derin, biz gittiğimizde çok kalabalık değildi beğendik.”

8. Demiryolu İş Plajı

8. Demiryolu İş Plajı

Didim Demiryolu İş Plajı eskiden çok bilinmiyorken şu an erken gelmezseniz asla yer bulamayacağınız bir plaj. Çocuklar için sığ denizin bulunduğu bir bölüm var. Etrafında cafeler ve şezlong kiralayabileceğiniz işletmeler var.

Adres: Altınkum, 09270 Didim/Aydın

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Çok kalabalıktı. Biz kendi şemsiyemizi götürdük fakat oradan şemsiye ve şezlong kiralayabilirsiniz tabii eğer yer bulabilirseniz. Çok rüzgarlı ve dalgalıydı. Deniz temizdi, çok soğuk değildi.”

9. Zırtlan Deliği

9. Zırtlan Deliği

Kampçıların ve sakin bir yerde denize girmek isteyenlerin tercihi olan Zırtlan Deliği yakınlarında işletme yok. Yolları sizi sinir edebilir.

Adres: Hisar, 09270 Didim/Aydın

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Kumsal ve deniz çok güzel, çok doğal! Yol çok kötü ama o kadar uzun değil.”

10. Sarıkum Plajı

10. Sarıkum Plajı

Gittiğinizde çok fazla insan göremeyeceğiniz ama gereken bakımın yapılmadığı Sarıkum Plajı umarım hak ettiği değeri görür. Şezlong ya da şemsiye yok haberiniz olsun. 

Adres: Mavişehir, 09270 Didim/Aydın

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Küçük ama samimi bir plaj.”

11. Akvaryum Koyu

11. Akvaryum Koyu

Polis moral eğitim merkezinin içinde sivil vatandaşların kullandığı, tesis içinde duş, kafeterya, soyunma kabini bulunan ve giriş ücreti gayet uygun bir sosyal tesis. Denizin güzelliğine diyecek lafım asla olamaz.

Adres: Altınkum, 09270 Didim/Aydın

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Çok güzeldi ailenizle girebileceğiniz biryer deniz çok temiz.”

Aydın'la ilgili şu içerikler de dikkatinizi çekebilir;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın