Görüş Bildir
Haberler
Didim Keşif Turu: Aydın'ın Cennet Köşesi Didim'de Gezip Görülmesi Gereken En Popüler Yerler

Didim Keşif Turu: Aydın'ın Cennet Köşesi Didim'de Gezip Görülmesi Gereken En Popüler Yerler

Özge Tepe
01.05.2023 - 23:05

Didim, Aydın'ın en turistik ilçeleri arasında yer alıyor. Eski ismi Yenihisar olan Didim'in doğusunda Muğla il sınırı, Güllük Körfezi ve Akbük Koyu var. Batısı ve güneyinde Ege Denizi ile çevrili olan bu ilçe, kuzeyde Bafa Gölü'yle ve Büyük Menderes ile sınırlanmış yarımada şeklinde. 402 kilometrekare yüzölçümüne sahip olan Didim'de ilk yerleşimlerin tarihi Neolitik Çağ'a kadar uzanıyor. Malazgirt Savaşı'ndan sonra Türklerin eline geçen Didim ve çevresi, Menteşe Beyliği'nin kurulmasıyla bu beyliğin eline geçmiş. Yeronda ve Yoran adları ile Osmanlı İmparatorluğu döneminde varlığını sürdüren Didim, tütün, zeytin ve incir bakımından çok zengin bir bitki örtüsüne sahip. Burada aynı zamanda zeytinyağı fabrikaları da bulunuyor. Balık fabrikalarının da bulunduğu ilçede balıkçılık önemli bir geçim kaynağı. Yaz aylarında turist sayısı artan Didim'in ekonomisi olumlu yönde etkileniyor. İlçede Altınkum plajı ve Apollon Tapınağı son derece popüler. 

Bu içeriğimizde Didim'de gezilecek yerleri öğrenebilir; Didim tatilinizi planlayabilirsiniz.

İşte Didim gezi rehberi:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Didim'e Nasıl Gidilir?

Didim'e Nasıl Gidilir?

Didim'e İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile ulaşmak mümkün. Aynı zamanda diğer çevre illerdeki havalimanlarını da kullanabilirsiniz.

Didim'e Türkiye'nin her yerinden karayolları ile de gelebilirsiniz. Didim ile çevre il merkezlerinin mesafesi şu şekilde:

Didim'de Ne Yenir?

Didim'de Ne Yenir?

Didim, Ege yemeklerinin çok meşhur olduğu bir ilçe. Burada mutlaka tatmanız gereken yemekler ise şunlar:

  • Ebegümeci Kavurması

  • Acılı Sote

  • Ciğer Güveç

  • Taze Balık

  • Etli Nohut

  • Çaykama

  • Turp Otu Salatası

  • Şevketi Bostan

  • Semizotu Salatası

  • Kabak Çiçeği Dolması

  • Zeytinyağlı Taze Börülce

  • Lop İncir

  • Kaşopita

  • Tarhana

  • Kulak Çorbası

  • İncir

  • Zeytin

Didim'de Neler Yapılır?

Didim'de Neler Yapılır?

Didim'de yapılacak sayısız aktivite var. Hazır buraya gelmişken mutlaka deneyimlemeniz gerekenler ise şunlar:

  • Altınkum'daki eğlence mekanlarını keşfedin.

  • Haydar Koyu'na gidip kendinizi Maldivler'de hissedin.

  • Deniz manzarası eşliğinde akşam yemeği yiyin.

  • Tekne turlarına katılın.

  • Bisiklet kiralayıp şehir turu atın.

  • Kano ve rüzgar sörfünü deneyin.

  • Tarihe ilginiz varsa antik kentleri gezin.

Didim'de Gezilecek Yerler

Didim'de Gezilecek Yerler

Didim, sayısız güzelliği ile giden herkesi kendine hayran bırakıyor. Burada mutlaka görmeniz gereken yerler ise şu şekilde:

  • Akbük

  • Apollon Tapınağı

  • Altınkum Plajı

  • Manastır Koyu

  • Tavşan Burnu Tabiat Parkı

  • Cennet Koyu

  • Bafa Gölü Tabiat Parkı

  • Akköy

  • Didim Marina (D-Marin)

  • Doğanbey Köyü

  • İncekum Plajı

  • Priene Antik Kenti

  • Saplı Ada

  • Milet Antik Kenti

  • Heraklia Antik Kenti

Akbük

Akbük

Didim'e bağlı bir mahalle olan Akbük, Altınkum çevresine göre daha sakin bir yer. Tatilcilerin sevdiği Akbük, rahat otelleriyle konaklamak için de son derece ideal. Didim'e 20 kilometre kadar mesafesi bulunan Akbük, çam ormanlarıyla çevrili tam 15 kilometrelik sahiliyle gidenleri kendine hayran bırakıyor. Sahil manzaralı restoranlarında yemek yemenin ayrı bir keyif olduğu Akbük, her gelene zengin seçenekler sunuyor.

Yeşil ve mavinin buluştuğu Akbük'te eşsiz bir tatil yapabilir; Didim çevresindeki en güzel plajlarda denize girebilirsiniz. Aynı zamanda Rum dönemlerinden kalma etkileyici yapıları da burada görebilirsiniz. 

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Apollon Tapınağı

Apollon Tapınağı

Didim'in simgelerinden olan Apollon Tapınağı, eşsiz bir tarihe sahip. Burası bir dönemler Antik Yunan dünyasının en önemli kehanet merkezlerinden biriymiş. Antik dünyanın 3 büyük kutsal alanından biri olarak gösterilen Apollon Tapınağı'nın tarihinin 2000 yıl kadar öncesine dayandığı belirtiliyor.

Buraya rehber eşliğinde gelerek her bir kalıntının tarihi önemini keşfedebilirsiniz. Gün batımlarında burada kartpostal niteliğinde fotoğraflar da çektirebilirsiniz.

Adres: Hisar Özgürlük Caddesi Özgürlük Cad, 09270 Didim/Aydın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Altınkum Plajı

Altınkum Plajı

Didim'e gelenlerin mutlaka bir kere denize girdiği bir yer Altınkum Plajı. Her noktası mavi bayraklı plajlarla çevrili Didim'de Altınkum Plajı da bulunmaz bir nimet. İsmini büyüleyici altın renkli kumundan alan bu plaj, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin tüm gününü geçirdiği yerlerden oluyor.

Sığ ve dalgasız bir denize sahip olan Altınkum Plajında rüzgâr sörfü, kano, uçurtma sörfü ve deniz paraşütü gibi sayısız etkinliğe katılabilirsiniz.

Adres: Altınkum, 09270 Didim/Aydın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Manastır Koyu

Manastır Koyu

Didim'in merkezine yaklaşık olarak 7 kilometre mesafede yer alan Manastır Koyu, ilçedeki en popüler koylardan biri. Didim’de düzenlenen rehberli doğa yürüyüşleri, tekne gezileri ve dalış turlarının ana merkezleri arasında yer alan Manastır Koyu, çevresindeki çam ormanları ile eşsiz bir nimet. 

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Tavşanburnu Tabiat Parkı

Tavşanburnu Tabiat Parkı

Didim'in merkezinden 15-20 dakikalık kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz Tavşanburnu Tabiat Parkı, yeşil ve mavinin bütün tonlarını bir arada görebileceğiniz eşsiz bir yer. 

Didim'deki kalabalıktan uzaklaşarak sessiz sakin bir tatil yapmak isterseniz burası tam size göre. Orman kampını da değerlendirerek burada kendi özgürlüğünüzde kamp yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Adres: Didim Güllübahçe Yolu, 09270 Yalıköy/Didim/Aydın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Cennet Koyu

Cennet Koyu

Burası Didim'de ilk uğramanız gereken yerler arasında. Mavinin her tonunu görebileceğiniz Cennet Koyu, çam, meşe ve zeytin ağaçlarının sardığı küçük sahiliyle giden herkesi kendine hayran bırakıyor.

Bu cennet köşe, kristal berraklığında bir denize sahip. İnce kumlu sahiliyle de büyük ilgi görüyor. Kano ve deniz bisikletleri ile çeşitli aktivitelere katılabileceğiniz Cennet Koyu'na mutlaka gitmenizi öneririz.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

D-Marin Didim Marina

D-Marin Didim Marina

D Marin, Türkiye'nin en popüler yat ve tekne destinasyonlarından biri. Hem karada hem de denizde yüzlerce yat ve tekneye ev sahipliği yapan bu marina, Didim'de mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasında yer alıyor.

Didim Marina'da Ege, Akdeniz ve uluslararası mutfaklardan lezzetler tadabilir; kaliteli restoranlardan hizmet alabilirsiniz. Deniz manzaralı kafeler, barlar, spor salonları, helikopter pisti, otoparklar ve yüzlerce çeşit hediyelik eşya bulabileceğiniz mağazalar D-Marin'de sizleri bekliyor.

Adres: Çamlık, Paşa Cad No: 3/A, 09270 Didim/Aydın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

İncekum Plajı

İncekum Plajı

Didim'de denize girilebilecek en iyi plajlardan biri de İncekum Plajı. Doğallığını korumayı başarmış olan İncekum Plajı, kum ile çakıl karışımı bir sahile sahip. Burası kamp yapmak için de çok sık tercih ediliyor.

Diğer Didim plajlarına göre çok daha sakin olan İncekum Plajı, dalgasız bir denize sahip. Bu yönüyle çocuklu aileler tarafından da sık tercih ediliyor.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Saplı Ada

Saplı Ada

Didim'deki en dikkat çeken doğal oluşumlar arasında yer alan Saplı Ada'ya Didim Yat Limanı’nda her saat bulabileceğin tekne turlarıyla gidebilirsiniz. Ege'nin gizli güzellikleri arasında yer alan Saplı Ada'nın oluşumu hakkında çeşitli teoriler mevcut. Bunlardan biri M.Ö. 1500’lü yıllarda devasa bir volkanik patlama sonucu oluştuğu yönünde. Büyük patlamadan kalan kül izlerini burada görmeniz mümkün.

Hiçbir yapılaşma ve tesisin bulunmadığı Saplı Ada, tüplü ve tüpsüz dalışlar yapabileceğiniz ve doyasıya yüzebileceğiniz eşsiz bir cennet.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Milet Antik Kenti

Milet Antik Kenti

Milet Antik Kenti, dünyanın her ülkesinden gelen binlerce turist tarafından her yıl ziyaret ediliyor. Türkiye'nin en önemli tarihi hazineleri arasında yer alan Milet Örenyeri, döneminin en önemli yerleşim yerlerinden biri.

M.Ö. 400’lü yıllardan kalma devasa Milet Antik Tiyatrosu ve çok daha fazlasını görebileceğiniz Milet Antik Kenti, hamamları, stadyum, liman anıtı, liman kapısı ve yerleşim alanları arasında ziyaretçilerine eşsiz bir tarihi gezi sunuyor.

Adres: Balat, Hacılar Sk No:9, 09290 Didim/Aydın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Didyma Antik Kenti

Didyma Antik Kenti

İlçeye ismini veren Didyma Antik Kenti, Milet Antik Kenti ve Efes Antik Kenti ile birlikte bölgedeki en büyük 12 kentten biri. Arkeoloji meraklılarını tüm dünyadan kendine çeken Didyma Antik Kenti, günümüze kadar pek çok bölümünün sağlam kalmasıyla da dikkat çekiyor.

Helenistik, Klasik ve Roma dönemlerine ait sayısız tarihi eseri bünyesinde barındıran Didyma'yı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Adres: Yenihisar Mh., 09270 Didim/Aydın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milet Müzesi

Milet Müzesi

Milet Müzesi, Didim'in en çok ziyaret edilen tarihi hazinesi. Burası 1973 yılında hizmete açılmış ve Didim'in çok eski tarihine kaynaklık eden eserlere sahip. Milet Antik Kenti, Priene Antik Kenti, Didyma Antik Kenti, Didim Apollon Tapınağı ve Zeytintepe Kutsal Alanı gibi tarihi noktalardaki kazılardan çıkarılan eserler burada sergileniyor.

Adres: Yenihisar Aydın TR, 09290 Didim

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
200
175
134
133
115
115
87
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rubellit

Didim Polis Kampını da tavsiye ederim. Makul bir ücret karşılığı halka açık. Sanıyorum 7 farklı koy var içinde, her biri ayrı güzel.