Görüş Bildir
Haberler
Seyyanen Zam Nedir, Ne Demek? Seyyanen Zam Emekli İkramiyesini Etkiler mi?

etiket Seyyanen Zam Nedir, Ne Demek? Seyyanen Zam Emekli İkramiyesini Etkiler mi?

En düşük memur maaşı ve seyyanen zam tutarı açıklandı. Zam formülünde artışın belirli bir kısmı yüzdelik olarak yapılırken bir kısmı seyyanen zam şeklinde yapıldı. Memur maaşlarına yapılan seyyanen zam ise birçok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Peki seyyanen zam nedir? Seyyanen zam emekli maaşlarını etkiler mi?

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün yapılan toplantıda en düşük memur maaşı 22 bin 17 lira olarak açıklandı.

Bugün yapılan toplantıda en düşük memur maaşı 22 bin 17 lira olarak açıklandı.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler memurlara yönelik refah payını ve zam oranlarını açıkladı. Memur zammındaki seyyanen artış tutarı ise 8 bin 77 lira olarak duyuruldu.

Seyyanen Zam Nedir?

Seyyanen Zam Nedir?

Seyyanen zam, enflasyon kaynaklı gelir kaybının karşılanması için yapılan bir zam türüdür. Maaşlar arasındaki makasın daralması için uygulanır. 

Seyyanen zamla birlikte tüm çalışanlara eşit zam yapılır. Belirli çalışan grupları, yüzdelik zam değil, eşit zam alırlar. Seyyanen zam oranıyla birlikte tüm çalışanlar eşit oranda ödeme alır. Örneğin belirlenen tutar 1000 TL ise herkes o oranda zam alır.

Seyyanen Zam Emekliliği Etkiler mi?

Seyyanen Zam Emekliliği Etkiler mi?

Seyyanen zammın onaylanmasıyla birlikte, herkesin aynı tutarda seyyanen zam alacağı kesinleşmiş oldu. Maaş tutarları farklı olsa bile çalışanlar, seyyanen zamla birlikte eşit tutarda zam alacaklar.

Örneğin maaşı 15 bin lira olan bir memur yüzde 17.55 enflasyon farkı ile 2.632 TL enflasyon zammı alacak. Ayrıca bunun üzerinde 8077 lira da seyyanen zam alacak. 15 bin lira maaş alan bir memurun toplam maaşı, 25.709 liraya yükselecek. 

Zamlı maaşlar Ağustos ayından itibaren geçerli olacak.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın