Görüş Bildir
Haberler
Şeytana Pabucunu Ters Giydirip O Pabucu "Okunmuş Pabuç" Diye Satabilecek En Ünlü 8 Dolandırıcı

Şeytana Pabucunu Ters Giydirip O Pabucu "Okunmuş Pabuç" Diye Satabilecek En Ünlü 8 Dolandırıcı

R.G.
30.07.2021 - 12:57

Tuhaf bir şekilde insanları etkilemeyi başaran, onları kandırıp çok büyük paralar kazanan insanlara bir bakış atalım istedik. Brooklyn Köprüsü'nü satıp köşeyi dönen mi dersiniz, Hitler'in sahte günlüğünü ünlü bir dergiye satıp zengin olan mı? Bazıları filmlere bile konu olmuş! İşte tarihin en büyük dolandırıcıları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yerli dolandırıcımız: Sülün Osman

1. Yerli dolandırıcımız: Sülün Osman

İlk örneğimize Türkiye'den tanıdık bir isimle başlayalım. Ülkemizde dolandırıcı dendiği zaman birçok insanın aklına gelen ilk kişi: Sülün Osman. Kendisi filmlere bile konu oldu. Zamanında Beyazıt Meydanı ve Galata Kulesi'ni insanlara satan Sülün Osman'ın henüz şehre yeni gelen taşralılardan şehrin göbeğindeki saat kulesine bakma parası aldığı bile rivayet ediliyor.

2. Dünyaya açılan Türk: Ayşe Benli

2. Dünyaya açılan Türk: Ayşe Benli

Ayşe Benli ve ekibi Las Vegas'ta bulunan ve 'dolandırılamaz' denilen kumarhaneye 2 milyon dolarlık vurgun yapmayı başardı. Poker oynarken yaptıkları hile uzmanlar tarafından bile hala çözülemedi. Benli ve çetesi FBI tarafından aranıyor fakat henüz izlerine rastlayan yok.

3. George C. Parker

3. George C. Parker

Kendisi için 'ABD'li Sülün Osman' diyebiliriz. İnsanlara Özgürlük Anıtı, Metropoliten Müzesi ve Brooklyn Köprüsü'nü birkaç kez satan Parker; parası çıkışmayanlara taksitle ödeme seçeneği bile sunmuş!

4. Gregor MacGregor

4. Gregor MacGregor

MacGregor, kendisine Amerika'da Poyais adında hayali bir ülke yaratmış ve kendisini bu ülkenin prensi olarak tanıtmış. Sonra da değerli madenlerle çevrili olduğunu söylediği ülkesindeki madenleri İngiliz yatırımcılara satmış.

5. Victor Lustig

5. Victor Lustig

Zamanında Eyfel Kulesi'ni hurdacıya satmasıyla ünlenen Lustig'in tek vukuatı bu değil. Para basma makinelerini 30 dolara sattığı bilinen Lustig, bu şekilde birçok insanı kandırmayı başarmış. Sonra da yakalanıp ABD'nin meşhur hapishanesi Alkatraz'a gönderilmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Frank Abagnale

6. Frank Abagnale

Frank Abagnale kendisini uluslararası havayolu şirketi Pan Am'ın pilotu olarak tanıtıp hiç para harcamadan 26 ülke gezmiş. Aynı zamanda kendisini doktor ve hukuk müşaviri olarak da tanıtıp bir dizi dolandırıcılığa imza atan Abagnale, 1960'lı yıllarda toplamı 2.5 milyon doları bulan sahte çeki bozdurmayı başarmış. Şu anda dolandırıcılığın önlenmesi için şirketlere danışmanlık hizmeti veren Frank'in hikayesini 2002 yapımı Catch Me If You Can filminde izleyebilirsiniz.

7. Charles Ponzi

7. Charles Ponzi

Charles Ponzi dolandırıcılık dünyasına adını altın harflerle yazdırmış birisi. Kurduğu saadet zinciri sayesinde milyon dolarlar kazanan Ponzi'nin sistemi 1920 yılında çökmüş. Batmış borç senetlerini yatırımcılara satarak dolandıran Ponzi, 1949 yılında vefat edene kadar İtalya'da Mussolini'ye danışmanlık yapmış.

8. Gerd Heidemann

8. Gerd Heidemann

Gerd Heidemann, Adolf Hitler'in sahte günlüğünü çalıştığı dergiye satmayı başarmış. Hem de tam 6 milyon dolara! Günlüğün sahte olduğu ortaya çıktığında ise 3 yıl hapse mahkum edilmiş.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
10
4
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uygar Aytun

Ponzi zinciri halen keriz ayıklamada güncel. Vaktiyle titan vb yapılar, jet fadıl, çiftlikbank, bitkoinci oğlan filan temelde ponzi zincirini kullandı. No... Devamını Gör