Görüş Bildir
Haberler
Seyahat Etmenin Bir İlişki İçinde Olmaktan Çok Daha Güzel Olduğunun 8 Kanıtı

Seyahat Etmenin Bir İlişki İçinde Olmaktan Çok Daha Güzel Olduğunun 8 Kanıtı

Dolores Haze
22.02.2016 - 11:41

Bir ilişki içinde olmak elbette size pek çok şey öğretebilir ya da sizi olgunlaştırabilir; ancak seyahat etmek ruhunuz ve bedeniniz için bir ilişkiden çok çok daha faydalıdır. Neden mi...

Kaynak: http://elitedaily.com/life/traveling-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yeni şeyler denersiniz.

1. Yeni şeyler denersiniz.

Seyahat ederken, kendinizi evde olsanız geri çevireceğiniz pek çok şeyi denerken bulursunuz. Bu, birinin size ikram ettiği bir böceği yemek, bir yabancıyla salsa yaparken kendinizi kaybetmek veya paraşütle atlamak olabilir. Seyahat etmek size daha önce aklınıza gelmemiş şeyleri deneme fırsatı ve cesaretini verir. 

Tanıdık olmayan şeylerle çevrili olmanın verdiği güç bambaşkadır. Bu, seyahat ederken kendinizin en saf hali olmak konusunda özgür olmanızdan kaynaklanır.

Hatalarınız yüzünden yargılansanız bile, önemli değildir; çünkü siz çoktan bir başka yere doğru yola çıkmışsınızdır...

2. Sizi kabuğunuzdan dışarı çıkarır.

2. Sizi kabuğunuzdan dışarı çıkarır.

Utangaç ya da içe dönük bir yapınız olabilir; ancak seyahat ederken, sadece yol sormak için bile olsa insanlarla iletişim kurmak zorunda kalırsınız. Bu tip ufak diyaloglar farklı yönlere gidebilir, hatta sonunda tanıştığınız ilginç insanlarla içmeye bile gidebilirsiniz! 

Seyahat ederken, farklılıklar artık çok önemli değildir; insanlar birbirlerinde gördükleri benzerliklere odaklanırlar.

3. Başka birini keşfetmek yerine, kendinizi keşfedersiniz.

3. Başka birini keşfetmek yerine, kendinizi keşfedersiniz.

Bir ilişki içindeyken oluşan 'biz' durumu, size kendi kimliğinizi kaybediyormuşsunuz gibi hissettirebilir. Başlangıçta, düşünceleriniz hayatınıza yeni giren bu kişinin etrafında döner. Zaman geçtikçe, karşınızdakini mutlu etmek için daha da çok çabalarsınız.

Aşık olmak, kendinizi bir başkasının gözlerinden görmek harika bir duygudur, ancak siz farkında olmadan gelişiminizi engelleyebilir.

Unutmayın, dünya sizin tuvaliniz; kendinizi kendiniz yaratabilir ve elde ettiğiniz deneyimlere göre fikirlerinizi oluşturabilirsiniz.

Yola çıkarken, Mısır Piramitleri'nin veya Paskalya Adası'nın sırlarını keşfetmek için heyecanlanabilirsiniz; ancak bu yolculuk her şeyden önce bir kendini keşfetme yolculuğu değil de nedir!

Kendinizi keşfetmenin, içinde sadece temel ihtiyaçlarınızı gidermenizi sağlayacak malzemelerin olduğu bir sırt çantasıyla yola düşmekten daha iyi bir yolu olabilir mi?

4. Dünya hakkında pek çok şey öğrenirsiniz.

4. Dünya hakkında pek çok şey öğrenirsiniz.

Bir sevgili size muhteşem bir şarkı önerebilir ya da sizi kaya tırmanışı yapmaya heveslendirebilir; ancak o şarkıyı Avustralya'nın dağlarına tırmanırken dinlemediğiniz sürece, dünya hakkında bir şey öğrenmiş sayılır mısınız?

Seyahat ederken, pek çok farklı yemek, gelenek ve insan tanırsınız. Dünyayı, pek çok farklı deneyim ve bilgi içeren bir istiridye gibi elinizde tuttuğunuzu hayal edin.

Gecenin bir yarısı, bir taksi şoförüne yalnızca el işaretleri ve dil kılavuzundan öğrendiğiniz birkaç kelimeyle yol tarif etmeye çalıştığınızda yeni iletişim becerileri kazanırsınız.

Haberlerin dünyayı ne kadar negatif bir yer olarak gösterdiğini fark edersiniz.

En önemlisi, hepimizin aynı olduğunu öğrenirsiniz. Ne şekilde olursa olsun, hepimizin kendine ait bir tutkusu var ve sevgi her yerde mevcut: köylerde, camilerde, tapınaklarda, kulübelerde, iglolarda, kızılderili çadırlarında, mağaralarda ve gecekondu mahallelerinde...

5. Nelere sahip olduğunuzu hatırlarsınız.

5. Nelere sahip olduğunuzu hatırlarsınız.

Bir sevgiliye sahip olmak, sizi teselli eden ve kendinizi güvende hissetmenizi sağlayan bir duygu olabilir; ancak seyahatin size kazandıracağı şeyler bambaşkadır.

Okulda olmaları gerekirken yemek için dilenen çocuklar, sırtlarında çocuklarıyla kafalarında kovalar taşıyan kadınlar görür ve sahip olduklarınızın değerini anlarsınız.

Gerçekler çıplak bir şekilde önünüze serildiğinde, ne kadar çok şeye sahip olduğunuzu ve neler olmadan yaşayabileceğinizi görürsünüz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Küçük şeylerin değerini anlarsınız.

6. Küçük şeylerin değerini anlarsınız.

Seyahat ederken, biriyle akıcı bir şekilde sohbet edebilmek bile size büyük bir nimet gibi gelir. Sert yataklarda, eskimiş çadırlarda uyumak, soğuk duşlar almak, bazen tuvalet kağıdı bulamamak size bu küçük şeylerin aslında ne kadar önemli olduğunu öğretir.

7. "İnsan" olursunuz.

7. "İnsan" olursunuz.

Seyahat etmek, size empati kurmayı öğretir ve köklerinize dönmenizi sağlar. İnternet bağlantınız olmadığında, insanlarla olan ilişkiniz güçlenir. Evinizde alışkın olduğunuz teknolojiyi seyahat ederken bulamadığınızda, tanıştığınız insanlarla kağıt oynamanın tadını çıkarırsınız. İlginç insanlarla içmeye gittiğinizde, sosyal medya hesaplarınızı kontrol etmek aklınıza gelmez.

8. Hayattaki amacınızı keşfedersiniz.

8. Hayattaki amacınızı keşfedersiniz.

Mutluluk, hayattaki amacınızı keşfetmektir.

Seyahat ederken dünyanın ve kendinizin en iyi ve kötü hallerine şahit olur ve böylece yavaş yavaş ne yapmak istediğinize karar verirsiniz.

Sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalışmanın, yeni bir dil öğrenmenin veya dilinizi öğretmenin size iyi hissettirdiğini fark edersiniz. Hatta belki de seyahat etmenin kendisidir hep yapmak istediğiniz. Uçaklarda, trenlerde ve otobüslerde geçirdiğiniz saatler boyunca şu önemli soruların cevabını ararsınız: Beni ne gülümsetiyor? Yaşadığımı en çok nerede hissediyorum? Seyahat ederken bir aksilik yaşadığımda kimi aramak istiyorum?

Tüm bunların sonunda, cevaplarınızı bulduğunuzda hayattaki yolunuzu çizersiniz. Seyahat ederken edineceğiniz deneyimler ve öz güven size ilaç gibi gelecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
137
34
4
4
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
alesya

para ver gidelim cinim:)

Therewasauser

Aynen öyle de yolun kenarına sıçmak zorunda kalıyorsunuz

Furkan Meraklı

Tabii, Dünyada sadece Türkiyede tuvaletler var.

yalnizbulut

Bendeki seyahat kavramı, çarşı ev pc, telefon tv.