Görüş Bildir
Haberler
Sevilen Bazı Roman Karakterleriyle İlgili 'Yok Artık Daha Neler' Dedirten 7 Komplo Teorisi

etiket Sevilen Bazı Roman Karakterleriyle İlgili 'Yok Artık Daha Neler' Dedirten 7 Komplo Teorisi

İlk bakışta belki çoğuna itiraz edeceksiniz. Ancak üzerinde bir miktar düşündükten sonra belki içlerinden katıldıklarınız olabilir. Kim bilir... Zaten komplo teorilerinin özünde de bu var. Belki tam olarak ikna olmuyorsunuz, fakat aklınızda bir şekilde soru işaretleri bırakmayı da beceriyorlar.  Bakalım bunlara ne diyeceksiniz...

Kaynak: http://www.sabitfikir.com/haber/roman...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Muhteşem Gatsby'nin Nick Carraway'i eşcinsel mi?

1. Muhteşem Gatsby'nin Nick Carraway'i eşcinsel mi?

F. Scott Fitzgerald'ın Muhteşem Gatsby romanının anlatıcısı Nick Carraway'in eşcinsel olduğuna dair teoriyi destekleyen birkaç nokta var. Carraway'in erkek karakterleri fiziksel olarak daha dikkatli ve tutkulu betimlemesine dikkat çekiliyor. Bay McKee ile olan görüşmesinin ise bir 'randevu' olduğu düşünülüyor. Gatsby'e sırılsıklam aşık bir anlatıcı olduğunu düşününce ise, romanı tekrar ele almak gerekiyor.

2. Winnie the Pooh karakterleri birer akıl hastası mı?

2. Winnie the Pooh karakterleri birer akıl hastası mı?

2000 yılında Kanada Medikal Birliği Dergisi'nde yayımlanan bir makalaye göre, Winnie the Pooh'taki karakterler çeşitli akıl hastalıklarından muzdarip. O masum dünyanın altında, dikkat edilmemiş ve tedavi edilmemiş hastalıklar olduğunu iddia eden yazıda, Pooh'nun dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğuna, Piglet'in ise yaygın anksiyete bozukluğuna sahip olduğu söyleniyor.

Hep üzgün ve umutsuz gördüğümüz Eeyore'un depresyonda olduğu, Owl'un disleksik olduğu, Tigger'da hiperaktivite olduğu ve dürtülerini kontrol edemediği ayrıca belirtilmiş. Arkadaşları Christopher Robin'in ise ileride cinsel kimliğiyle ilgili problemler yaşayacağı iddia edilmiş.

3. Holden Caulfield eşcinsel olabilir mi?

3. Holden Caulfield eşcinsel olabilir mi?

Çavdar Tarlasında Çocuklar'ın anti-kahramanı Holden Caulfield'in erkek arkadaşlarına fiziksel olarak daha çok dikkat etmesi, bir kadınla seks yapma düşüncesinin bile kafasını karıştırdığı hatta bazen tiksindirdiği, Bay Antolini ile arasında geçenlerin belirsizliği gibi noktalar yüzünden eşcinsel olduğu düşünülüyor. Gerçi tüm bu anlatılanlar 16 yaşındaki bir ergenin kafa karışıklığı da olabilir.

4. Odysseus aslında eve gitmek istemiyor muydu?

4. Odysseus aslında eve gitmek istemiyor muydu?

Truva Savaşı bittikten sonra, Odysseus'un vatanı Ithaca'ya dönmesi neden 10 yıl sürüyor? Bir teoriye göre, bunun nedeni Ithaca'daki eski, sıkıcı hayatına geri dönmek istememesi. Getirilen bu yorum yeni bir şey değil; Alfred, Lord Tennyson bu bakış açısından bir şiir bile yazmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Hogwarts sadece Harry Potter'ın kafasında mı vardı?

5. Hogwarts sadece Harry Potter'ın kafasında mı vardı?

Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın ilk sayfalarını hatırlayın: Privet Drive 4 Numara'da merdiven altında yaşayan, teyzesi, eniştesi ve kuzeni tarafından sürekli psikolojik ve fiziksel işkenceye maruz kalan o içine kapanık çocuğu. 

Bazılarına göre, şiddet görmüş bir çocuk olarak (seri boyunca Harry 6 defa revire gönderiliyor) kafasında bu sihirli dünyayı yaratan Harry, hayatın gerçeklerinden kaçıp buraya sığınmış.

6. Dorothy bir cadı mıydı?

6. Dorothy bir cadı mıydı?

L. Frank Baum'un Oz Büyücüsü kitabının genelde politik bir hiciv olduğu söylenir, fakat pek göze çarpmayan bir diğer eleştiri de, Dorothy'nin aslında bir cadı olduğu. 

Biraz dikkatli düşününce, kendisini Oz'a götüren anaforu oluşturan da Dorothy, korkuluğa ve bir metal zırha can veren de yine Dorothy. Vahşi hayvanlarla iletişim kurabildiği ve Kansas'taki evine 'ışınlandığı' düşünülürse, bu teori pek de fena değil.

7. Sherlock Holmes ve Dr. Watson birbirlerine aşık mıydı?

7. Sherlock Holmes ve Dr. Watson birbirlerine aşık mıydı?

Birbirlerine aşık olup olmadıkları bir türlü anlaşılamayan ikili hakkındaki bu teori, televizyon uyarlamalarındaki yakışıklı aktörler sayesinde iyice kuvvetleniyor, hatta dallanıp budaklanıyor: Bazısı, ikisinden birinin eşcinsel olduğunu ve bazısı da  Holmes'un Watson'ı sürekli taciz ettiğini söylüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
874
304
109
91
71
32
2