Görüş Bildir
Haberler
Şenlik Başlıyor: Kasım Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Şenlik Başlıyor: Kasım Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Merhaba!

Bu ay vızır vızır, hareketli ve hatta yer yer saçma bir ay olacak! Ne etkiler altında olacağımızı bilelim de en azından hazırlıklı olalım!

Bu aya Akrep burcunda gerçekleşen ve etkisi Kasım'ın yarısına kadar sürecek bir yeni ay ile başladık. Aynı şekilde Güneş ve Merkür de Akrep burcunda yolculuklarına devam edecekler. Yani ayın ilk yarısı üzerimizdeki etkiler hep Akrep, Akrep, Akrep...

Akrep burcunun kötü ününden dolayı gözünüz korktu, değil mi? Korkmasın. Zalimin Akrep yeni ay'ı varsa; sevenin de Boğa dolunayı var...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Burcunu seç!

Düştün, öğrendin; şimdi yükselme zamanı, Koç!

tinypic.com

Pek çok kimliğimiz var; her ortama göre seçtiğimiz maskelerimiz ve her duruma göre takındığımız tavırlarımız... Her ne kadar koç burçlarına 'büyümeyen çocuk' gözüyle bakılsa da; hayatının bu döneminde öğrenmenin sınavını veriyorsun sevgili Koç. 'Neye gerçekten inanıyorsun, nereye gitmek istiyorsun, ne kadar açık fikirlisin, kendini, karşındakini, dünyayı, evreni ne kadar kavrayabiliyorsun?' işte bu soruları sorarak büyüdüğün; zihninin duvarlarını zorlanarak yıkmaya çalıştığın bir süreçtesin uzun süredir. 

Bu süreçte, hayatında değer verdiğin inançlar (din, aşk, vatan, aile, adalet dahi olabilir) konusunda fazlaca fanatik davranabilirsin. Haksızlığa zaten gelemeyen biri olarak adaletsiz konularda fazlaca öfkelenebilir, yahut benimsemediğin fikirlere düşmanca tepkiler verebilirsin. Evrenin seni inandıkların konusunda böyle zorlaması, seni sorgulatmak içindir. Bu etkinin daha uzun süre devam edeceğini göz önünde bulundurarak sana öncelikle şu tavsiyeyi vermek istiyorum: Eğer hayatından verim almak, kişisel olarak gelişmek, daha iyi bir insan olmak ve kariyer anlamında da ilerlemek istiyorsan; radikal fikirlere körkütük bağlanmamalı; bilakis bu düşüncelerin zıttını anlamaya çalışmalısın. 'Radikal' kelimesini geçirdiğim için konuyu siyaset yahut din ekseninde algılama. Bu senin hayata bakışını, felsefi tarafını besleyen her konuyu kapsıyor.

Şimdi diyeceksin ki 'iyi de bu deli kadın neden bunları anlatıyor?' Hemen açıklayayım;

Sevgili Koç, bu ay kariyer anlamında ciddi şekilde ilerlemeler yaşama potansiyelin var. 'Kariyer' kelimesinden dolayı bunu illa beyaz yakalı bir iş olarak algılamak zorunda değilsin; seni sen yapan her konuda, yaptığın ödevden, evde hazırladığın el işine, üstüne başına seçtiğin kıyafetten, İnternet üzerinden yayınlayacağın bir yazıya kadar ürettiğin her konuda bu ay maddi kazanımlar yakalayabilirsin. 

Ayrıca ayın ikinci haftasında bolca sosyal ortamlara girmen ve sana kariyer anlamında da ileride fayda sağlayabilecek kişilerle (okul-iş arkadaşı) iletişime geçmen olası. Sana, radikal ve uç olmamanı işte bu yüzden tavsiye ediyorum. İnsanların huyuna git, farklı görüşleri bil, anlamaya çalış ve iyi ilişkiler kur! Hiçbir şey boşuna değildir, hepsinin faydasını göreceksin unutma.

Bu ayın başında duygusal yahut romantik konularda hafif kriz durumları, problemler baş gösterebilir. Geçmişteki yaralar azıcık da olsa kanayabilir. Herkes için gergin geçecek olan şu ilk iki haftayı sakince atlatmalı ve fikrini tamamen eğitimine-kariyerine vermelisin bence. Dedikoduların ve gizli işlerin çok fazla döneceği bu iki hafta içerisinde aşk konusunda iddialı adımlar atmak, sert çıkışlar yapmak emin ol iyi bir fikir değil. Kendini sosyal ilişkiler ve çevrendeki insanlar konusunda her detaya hakimmiş gibi hissedebilirsin fakat hiç beklenmedik yerlerden gizlice ve sinsice öyle darbeler gelebilir ki; en kötü senaryoda, geleceğine çok güzel bir kapı açacak olan bu ayın ihtimallerini kaçırabilirsin. Doğru aşk, ayağına doğru zamanda gelecektir, unutma. Aşk, hayatın kendisi değil; sadece bir parçası -hatta lüks bir parçası! Sen geleceğine kapı açacak olan bu dönemi olabildiğince bencilce ve verimli bir şekilde geçirmeye bak.

İş arıyorsan ya da iş yerinde bazı değişimler bekliyorsan, uygun zaman. İlk iki hafta içerisinde gerekli hazırlıkları yapmalısın. Ayrıca 14 Kasım'da gerçekleşecek olan dolunay ile maddi konularda da büyük rahatlamalar yaşayacaksın. Diyorum ya, evren el ele vermiş, seni daha iyi bir yere getirmek istiyor adeta.

Uzak yolculuk yahut yüksek eğitim planların varsa ve aylardır söylememe rağmen hala harekete geçmediysen, bu ayın ortasına kadar harekete geç bence! Eğitim illa yüksek lisans gibi üst seviye olmak zorunda değil; mesleğin ile alakalı eğitimler yahut dil okulları da bu pozisyon için uygun. Ki zaten Aralık ayına doğru seni toplumun gözünde göklere taşıyacak olan, övgüler getirecek zaman aralığı için hazırlık yapmış olursun.

Sana hemen hemen her ay yaptığım gibi, yine öğretmen-akıl hocası tarzı bir figür varsa hayatında, ondan destek almanı tavsiye ediyorum. Senin için heyecanlıyım be Koç! Hayatında seviye atlayacaksın adeta! 

Aşk konusunu bu ay çok kurcalamamanı tavsiye ediyorum ve bol şans diliyorum!

Gündemin yine aşk, Boğa!

Her bitiş, bir başlangıçtır aslında... ya da her başlangıç, bir bitiş... Neyse! Çok derin ve felsefi cümlelere girmeye gerek yok! Boğacığım, bu ay, eğer devam eden bir ilişkin varsa değişimler yaşanabilir. Evlilik kararı alabilirsin; aynı zamanda ilişkinde bilmediğin konular da ortaya çıkabilir -tamam ya da devam diyebilirsin. Gizli düşmanların kıskanç gözlerini üzerinde hissedebilirsin. 'Peki neden bazı Boğalar evlenirken, bazıları ayrılıyor?' diye sorarsan da derim ki; her bitiş bir başlangıçtır. 

Evet sevgili Boğacığım, bu ayın başından itibaren aşk konusunda partnerinle yepyeni bir dönemece giriyorsun. Aşka bakış açın değişebilir, yeni kararlar alabilirsiniz, evlilik yahut nişan söz konusu olabilir. Diyorum ya; yepyeni bir dönem! Eğer yalnızsan, yeni insanlarla tanışabilirsin ve aşık olabilirsin. Bazen yeni bir şey kurmak için, eskiyi yıkmak gerekir. Bir aşkın bitişini, bir düşmanlığın bitişi gibi bile görebilirsin. Bu ay senin için romantik ilişkilerin gündem olacağı bir dönem olacak, sevgili Boğa. Yaşadığın ilişkilerden, aldığın kararlardan çıkardığın dersler, ayın ortasında seni içsel sorgulamalara da itebilir. Darlanabilirsin; fakat bunların geçici olduğunu ve aşk konusunda asıl defterin şimdi açıldığını bil!

Eğer evliysen, eşinin mesleği ile alakalı gelişmeler -banka kredileri, tazminat, miras gibi çözülmesi gereken konular da söz konusu olabilir. Bunlarla uğraşırken de ne yapıyoruz? Tatlı dilli, sabırlı ve özenli davranıyoruz! Paralar geliyor çünkü!

Aynı şekilde sosyal ilişkiler de ayın ikinci haftasından sonra şenlenmeye başlıyor. Uzun süredir görmediğin arkadaşlarınla buluşabilir, iyi vakitler geçirebilirsin. Yalnızsan, aşk kısmetleri sana arkadaş gruplarından gelecektir. Aynı şekilde İnternet dostlukları da bu ay seni mutlu edecek gibi görünüyor. 

Ayrıca altını çizmek istediğim konu da şu, sevgili Boğacığım. Zevkleri simgeleyen Boğa burcunda doğmuş biri olarak; zararlı alışkanlıklar geliştirmiş olma ihtimalin var. Örneğin sigara, fazla şeker tüketimi, kahve tiryakiliği, alışverişe düşkünlük, seks bağımlılığı... Her türlü zararlı olduğunu bildiğin fakat kullanmaya-yapmaya devam ettiğin her şey ile test edildiğin bir dönemdesin uzun süredir. Bunun etkilerini ya da rahatsızlığını şimdiye kadar hissetmemiş, yahut yakın zamanda hissetmeyecek olsan bile 2017'nin Aralık ayına kadar emin ol hissedeceksin. İşte fırsat ayağına geldi: Kasım ayının ilk iki haftası senin için bağımlılıkları bırakma fırsatı adeta. Sigarayı, alkolü, artık neyi hayatından çıkarmak istiyorsan emin ol başarabilirsin. Şifalanma sürecine geçiyorsun. 2017'nin sonuna kadar mutlaka yüzleşmek zorunda kalacağın bağımlılıklarınla, zincirlerinle, en iyi mücadele etme vakti bu önümüzdeki iki hafta. Ayrıca spora başlayabilirsin. Minik bir doktor ziyareti de fena olmaz. Aynı zamanda uzak mesafeli bir yolculuk düşünüyorsan bunu da ilk iki haftada aradan çıkarmaya bak.

Bol şans!

Şifayı kendinde buluyorsun, İkizler.

Güzel İkizler, tatlı İkizler...

Bu ay sana kariyer konusunda güzel haberlerim var. Ama önce ilişkilerden bahsedip moralini bozayım ki; vereceğim iyi haberlerin kıymetini bil!

Sosyal ilişkileri ve insanları çok iyi anlasan da; ikili ve özellikle romantik ilişkilerde bazen kendini bile anlayamıyorsun, değil mi? 1 yıla yakın zamandır sana sürekli aşk konusunda yaşayacağın zorluklardan, değişecek olan bakış açından bahsettim. Geçen ay da belirttiğim gibi, bu ay içerisinde -Kasım'ın ortasına kadar biriyle tanışman, zaten tanıdığın biriyle ilişkiye başlaman ya da mevcut ilişkini bir üst kademeye taşıman mümkün olabilir. Aşk konusu bu ay içerisinde daha da kritikleşiyor; bu dönemde tanıştığın insanla uzun vadeli planların varsa harekete geçmeden önce karşındaki insanın da aynı planları kurduğundan emin olmalısın. Senin için ilişkilerdeki 'test' durumu, sadece kendi hovardalığından-değişkenliğinden (kısacası İkizler burcuna yakıştırılan tüm kötü özelliklerden) değil, bazen de karşındaki insandan gelecek. Yaş tahtaya basmamak için bu dönemde, ilişkilerden ne beklendiğinin açıkça konuşulması lazım. 

Kısacası bu ay senin gibi değişken bir burca uygun bir şekilde; aniden hesabın dönmesi gibi olacak. Karşındaki insandan ve aşktan ne beklediğini tam çözebilmişken, kendi içinde karmaşalara düşebilirsin ve karşındaki insan da bunları sezebilir.

Buna bağlı olarak Kasım ayının sonu senin için cennetin ya da cehennemin başlangıcı olabilir beybi. Fakat bunları boşver, haydi biraz işin iyi tarafından bakalım! Kasım sonuna doğru sana para geliyor! Bundan güzel haber mi olur?! Ay zaten iş yerinde, iş yerindeki tavrında yeni gelişmeler ile başlıyor. Bu dönemde özellikle iş yerinde kiminle gıybet yaptığına yahut kimlerle sırlarını paylaştığına dikkat etmelisin. Etraf akrepten geçilmiyor bak! Bu dönemde herkes başımıza akrep kesilecek. Sen işini bilirsin zaten fakat yine de uyarayım; laf taşıyanlara dikkat. Kulağına gelen her şey doğru olmayabilir, beklemediğin kişilerden beklemediğin hareketler görebilirsin. Lakin bu etkiler sadece ay başında. Ayın sonuna doğru güzel gelişmeler var. 

İş konusunda, iş yerinde yeni gelişmeler yaşanmaya Kasım'ın sonuna doğru da devam edecek. Kendine bir ortak yahut takım arkadaşı bulabilir; iş yerinden biriyle samimiyeti ilerletip projeler konusunda yardımlaşabilirsin. Kendini çok daha etkili ifade edebilirsin.

Tüm bu günlük hayat telaşeleri içinde de ayın tam ortasında 14-15-16 Kasım tarihlerinde içsel bir aydınlanma yaşaman mümkün. Bağımlılıkları bırakmak için ideal bir zaman. Sigara, alkol ya da zehirli bir ilişki... Zincirin her ne ise kırma vakti olacak. Ayın bu dönemini bir sıçrama tahtası gibi görmek ve 'iç sıkıntısı' olarak değil de; 'aydınlanma, farkındalık sahibi olma' yönünde değerlendirmek senin için çok iyi olur tatlım. 

Ay sonunda özellikle aşk meşk konularında için rahatladığını, duygusal yükünün azaldığını zaten göreceksin. Bence sen de bu ay kariyere odaklanaması gereken ve dramalardan uzak durması gereken burçlardansın beybi. Fırsatları kaçırma. Kartlar rastgele dağıtılsa da, onlarla iyi oyna!

Hala aşık olmadıysan ayıp sana, Yengeç!

Allah aşkına artık dışarı çık; o kadar kısmetli bir dönemdesin ki!

Bu cümleyi okuduktan sonra hala ekran başındaysan devam edelim... Evet, sevgili Yengeç, bu ay sana aşk konusunda yepyeni fırsatlar getiriyor. Kasım ayının 10'una kadar çok flörtöz bir dönemdesin. Olabildiğince sosyalleşmeni tavsiye ediyorum. Zira aylardır sana da sürekli 'kariyer, iş, aile' diyordum. Artık eğlenmenin vakti geldi. Bu dönemin flörtleri sana sadece aşk değil; neşe ve ego tatmini de getirecek. Ego tatminine hemen burun kıvırmamalısın, zira egomuz da bizi biz yapan şeylerden sadece biri. İyi bir şekilde kanalize etmen durumunda yaratıcılığın ortaya çıkabilir, çevrene neşe ve mutluluk saçabilirsin. Yüksek sezgileri olan bir burç olarak, kiminle yakınlaşman yahut kimden uzak durman gerektiğini zaten biliyorsun. Akrep burcundaki Merkür ve Güneş'in de etkisiyle doğruyu yanlışı ayırt edebilecek ve bu sosyal, eğlenceli, flörtöz dönemden başı dik çıkabileceksin umuyorum.

Bu flörtöz dönem ayın başından itibaren 10 Kasım'a dek sürecekken, 12 Kasım'da da Venüs senin evlilik-ortaklık evine gelecek. Yani bu dönemde flört ettiğin sevgiliyle, stabil bir ilişkiye geçiş yapma olanağın var. İşte bu yüzden doğru insanı seçtiğinden emin olmalısın. Öngörüleri genelde 'potansiyel' açısından yaparım; lakin eğer yükselen çizgin yengeç burcunun ilk derecelerindeyse, bu etkileri maksimum seviyede hissedeceksin.

Yengeçciğim; eğer çocuk sahibi olmak istiyorsan bu dönemde şansının çok yüksek olduğunu da belirtmek isterim. Fakaaaat, özellikle 9-10 Kasım'dan sonra sağlığına çok dikkat etmen gerekiyor. Savaşçı ve ateşli Mars çok destekli olmasa da sana bazı ruhsal sıkıntılar verebilir; özellikle kadın hastalıkları ile alakalı problemler yaşayabilirsin. Kendini hovardalığa vermiş yengeçlerin de cinsel yolla bulaşan hastalıklara dikkat etmesi gerekiyor. Kısacası bu ay eğlenin ama doğru insanları seçmeyi ihmal etmeyin. Ayrıca havalar da soğudu, üstünüze başınıza düzgün şeyler giyin. İçlikleri dolaplardan çıkarın artık. Sonra üşütürsünüz, sistit olursunuz bak.

Bu ay kariyer konusu aşk kadar vurgulu değil fakat kariyerin de olumlu gözüküyor tatlım. Daha önceki aylarda bahsettiğim 'yeni bir başlangıç' dönemini yakalayamadıysan, aile ve aşk meseleleriyle uğraşırken kaçırdıysan; bu ayın sonunda yeniden böyle bir fırsat çıkabilir karşına. Cesur ol, Yengeç. İstediklerini açıkça söyle. İş yerindeki dostların arkanda olacaktır.

Ayrıca bu ayın tam ortasında dostlarınla çok güzel vakit geçirebilirsin. Sürekli 'ev aile kariyer' derken ihmal ettiğin eski ve uzak dostlarla yeniden bir buluşma ayarlamak için ideal bir dönem. Bu şekilde dolunay enerjisini de atabilirsin. Yine de aşırı para harcamamaya dikkat et ve sağlığını unutma! 

Bol şans!

Yuvaya dönüş vakti, Aslan!

Aslancığım;

Her burç için ay içerisinde en gündem olacak, kafaları meşgul edecek konuları önceden yazmakla başlıyorum. Fakat senin için bu ay o kadar karmaşık olacak ki; açıkçası nereden başlasam bilemedim. Bu ay senin için bir dönüm noktası olabilir. Hani beklersin, beklersin ve hiçbir şey olmaz; derken aniden her şey üst üste yığılır ya... Bu ay içerisinde bu tarz bir hissiyata kapılabilirsin. Önce sakin oluyoruz ve derin bir nefes alıyoruz.

Geçen ay sana aşk müjdesi vermiştim ve bu aşkların daha çok flört seviyesinde kalabileceğinden bahsetmiştim. Bu ayın 12'sine kadar yine kısmetin açık, eğlenebilir ve yeni insanlarla tanışabilirsin. Uzun süredir hırpalanan ve sorgulayıp durduğun o meşhur Aslan egonu birazcık daha kabartabilirsin. Fakat; açıkçası ayın 10'u civarı ve sonrasında, kurmuş olduğun flörtlerin-olası sevgililik durumlarının ciddiye bağlanması gibi bir arzun varsa; çok da ısrarcı olmamalısın. Aşk ve 'sahip olma hırsının' birbirine karışması; daha da kötü bir ihtimal olarak senin için hayırlı olmayacak kavgacı birini hayatına alman söz konusu olabilir. Akışına bırakmakta fayda var beybi. Bırak flört süresi biraz daha uzun olsun, bunu 'birilerinin keyfini beklemek' olarak görüp gurur yapmak yerine; 'doğru zamanı beklemek' olarak gör. Çünkü aramızda kalsın ama Ocak ayına doğru zaten koluna birini takmış olacaksın :)

Gelelim zaten sevgilisi olan, başı bağlı Aslanlara. Güzel, eğlenceli bir dönem çift olarak geçirebilirsiniz. Lakin ayın 9-10'u civarı sabırlı ve sakin olmak lazım. Her ilişkide inişler çıkışlar olur, deyip geçmek lazım. Gerginlik var çünkü havada! Hele hele böyle olaylarla dolu bir ay içerisinde, siniri karşınızdaki partnerinizden çıkartmamaya bakın.

Olaylar demişken; ev hayatına girmesek olmaz. Aslancığım, ay başından, yine ayın 10'una kadar, ev hayatında bir takım değişiklikler yapmak isteyebilirsin. Bu değişimlerin senin için en iyi ihtimalle evi dekore etmen yönünde olacağını diliyorum. Fakat bir diğer yüksek ihtimal de, aile içi gizli saklı işlerin sıkıntılar yaratması, ödenmesi gereken borçların yahut miras gibi para meselelerinin aile üyelerini germesi söz konusu olabilir. Bu tarz sıkıntıları bence ilk hafta içerisinde çözebilirsiniz. İletişimde açık olmak; imalardan ve dedikodulardan kaçınmak şartıyla.

Gelelim kariyerine... Aslan, ayın ortasında çok güzel bir dolunay ile toplum içerisinde adeta parlayacaksın. Bir süredir kendisini eleştirip duran ve yetersiz bulan küçük aslan yavrusu için bu süreç adeta ilaç gibi olacak. Fakat sonrasında gelen süreç seni iş yerinde daha aktif hale getiriyor; aynı dönemde de saldırgan düşmanlar görünmeye başlıyor. Düşman konusuna gelirsek 'köpeğin ağzını ekmek ile kapa' gibi eğlenceli bir atasözümüz var... Bunu uygulamanı tavsiye ederim. Sen Aslansın; diğer lider özellikli burçlar gibi diktatör değilsin. Sen insanları eğlendiren, kendini sevdirerek, cömertliğin ve dürüstlüğünle 'lider' olabilen bir yapıdasın. Kalbindeki ateş yıkıcı ve yok edici değil; ısıtıcı, hayat verici! Bunu unutma ve egoya kapılmadan, içten bir arzu ile yap işlerini tatlım. 

Her şey çok güzel olacak. Bol şans!

İsviçre çakısı gibisin, Başak!

Böyle bir ayın altından ancak sen kalkabilirsin zaten! Ah sen olmasan insanların hali nice olurdu be Başak...

Bu ay yine işyerinde hareketlerle başlıyor. Önceden belirteyim: Ayın ortasında 14-15-16 Kasım civarı bir yolculuk yahut mesleki bir eğitim söz konusu olabilir. Bir dil kursu almak gibi planların varsa bu konuda da harekete geçebilirsin. Kısacası kafanda kurduğun seni ileriye taşıyacak hayaller konusunda beklenmedik bir gelişme var. Hazırlıklı ol.

Eğer bir öğrenciysen; yapacağın ödevlerle kendini gösterebilirsin ve bu tarz işlerinin önemi tahmin ettiğinden daha büyük olacak, o yüzden ekstra özen göstermekte fayda var. Eğer sınav dönemindeysen, enerjin ve başarılı olma şansın çok yüksek. Tüm enerjini ayın ortasında bu alana vermek ve doğru kanalize etmek önemli. Bu dönemde 'alt tarafı bir ödev' yahut 'bütünlemede hallederim' demek güzel fırsatların ziyanı demektir. 

Diyelim ki öğrenci ya da çalışan değilsin; ayın ortasında ufkunu genişletecek kitaplar okumak, belgeseller izlemek faydalı olacaktır. Neden böyle tuhaf bir tavsiye veriyorum, biliyor musun? Çünkü bu ayın başından itibaren öyle bir sosyal hareketlilik içine gireceksin ki, zihnini biraz farklı yere odaklamak-birkaç günlüğüne de olsa, tahmininden daha faydalı olacak.

Dönelim şimdi ayın başına; ilk günden itibaren neredeyse 10'una kadar devam edecek olan süreçte kardeşlerinden kuzenlerine; iş arkadaşlarından komşularına kadar pek çok kişiyle iletişime geçmen söz konusu olacak. Gıybetlerin, dedikoduların ve insanların fettanlıklarının su gibi akacağı bu dönemde, pek çok insan sana akıl danışmak, dertleşmek yahut sadece gıybet için gelebilir. Buna bir de iş yeri iletişimini de ekle! Peki bu pozisyonu nasıl kolayca atlatabiliriz: Elbette ki sakin kalarak. Asla ama asla bu ilk hafta içerisinde duyduğun şeylere hemen inanma. Gizli işler çok fazla çevrilecek. Başkalarının sorunları için tavsiye versen bile onlar için meseleleri çözmeye çalışma, senin başın yanmasın. Kısacası kendini olabildiğince koru, sevgili Başak. 

12 Kasım'dan itibaren de artık elalemin derdini bir kenara bırakıp, kendine odaklanma vakti olacak. Flörtler kapıda; 12 Kasım ve sonrasını bekliyor. Bu süreçte dışarı çıkmanı (iletişim trafiğinden uzaklaşmana faydalı olur), bol bol eğlenmeni tavsiye ediyorum. Eğer zaten başı bağlı bir Başaksan, çocuklarla alakalı güzel gelişmeler de olabilir. Çocuk sahibi olmak için uygun bir zaman. Aynı şekilde, çocuklarınla vakit geçirmek için de! Ayın başındaki telaşeden dolayı ihmal ettiğin ailen/sevgilin konusu, kısa sürede çözülecek yani. Aralık ayına kadar da gayet tatlış zamanlar olacak. Bunu bil ve ilk haftaları daha sakin atlat.

Para konusunda çalışmaya devam beybi. Gayet olumlu bir şekilde ilerlemeye; daha iyiye doğru gidiyor. Acele etme, Jüpiter sana fırsatlar sağlamaya taaa 2017'nin ortalarına kadar devam edecek zaten. Bu ay içerisinde ise iş yerinde işleri büyütebilirsin. Para iyi güzel ama aşk daha güzel, Başak! Bu ayı kaçırma! 

Bol şans!

Sen Terazisin, aptallık etme!

Sevgili Terazi; önce seni hemen ayın tam ortasında gerçekleşecek ve 14-15-16 Kasım'da da etkilerini gösterecek dolunay ile alakalı uyarmalıyım. Çünkü sen flört sporunun bayrak taşıyanı olarak bu dönem biraz sapıtabilirsin. 

Teraziciğim, bu belirttiğim tarihlerde ani gelişen flörtlerin de etkisinde kalarak cinsel birliktelikler yaşamak isteyebilirsin. Fakat doğru insanlarla birlikte olduğuna emin olmalısın; zira aşk hayatında seni üzecek karmaşalar çıkabilir. Ayrıca cinsel hastalıklara da çok açık bir dönemdesin. Lütfen dikkatli ol. Eğer bir sevgilin varsa; aldatma gibi bir olaylara bence girme. Sen bilirsin ama girme. Olayın ahlaki boyutunda değil; senin gelişmesi muhtemel olaylar silsilesi ile kötü etkileneceğin endişesiyle bu tavsiyeyi veriyorum. Bu ayın ortasında, biraz işleri ağırdan almalısın bence.

Gelelim bir diğer etkiye; eğer bir sevgilin varsa kıskançlık problemleri yaşayabilirsiniz. Kıskançlık yapmamaya ve henüz Akrep burcundaki Güneş ve Merkür'ün kılı kırk yaran, kinayeli konuşan sivri dilinin etkilerini atlatmadan; tartışmalara girmemeye dikkat etmelisin. Eğer ilişkinin sürmesini istiyorsan tabi!

Bu yılın senin için çok kısmetli olacağını söylemiştim hatırlarsan. Çünkü Jüpiter senin burcunda ilerlemeye devam ediyor. Fakat astrolojide her iyinin bir de kötü tarafı vardır. Sana neşe, şans ve eğlence getiren Jüpiter; aynı şekilde umursamazlık, savurganlık, boşvermişlik ve patavatsızlık da getirebilir. Eğer kendine saygını kaybetmek istemiyorsan, sevgili Terazi; arada bir kendini frenlemelisin. Zaten sen Terazisin, elbette zarafet senin işin fakat Jüpiter'in karanlık yanı herkesi etkileyebilir. Bu da böyle bir tavsiye olsun.

Gelelim günlük hayata ve ayın diğer kısımlarına... İş hayatında, özellikle sanatsal üretime dayalı bir işte çalışıyorsan (el işinden tut, yazı yazmaya kadar) yeni finansal kaynaklar bulabileceğin bir hafta ile aya başlıyorsun. Eğer geçen ayın fırsatlarını kaçırdıysan, bu ayın ilk haftası da (yaklaşık 10 Kasım'a kadar), yeni girişimler için ideal. Gökyüzünün seni desteklediğini bil; Jüpiter'in rehavetine kapılma ve işe giriş bence. 

Alışveriş konusunda ise kendini biraz frenlemeni tavsiye ediyorum. Zira yine 16 Kasım civarında beklenmedik ödemeler yapman gerekebilir. Fakat ayın genel görünümleriyle, ödeme yapmandan çok; para elde edeceğini tahmin ediyorum. Yine de her ihtimale hazırlıklı olmakta fayda var. Ay içerisinde kısa yolculuklar yapabilirsin. Ayın sonuna doğru ise ev ve aile hayatını daha huzurlu bulacaksın. Özellikle ev ile alakalı alışverişlerini illa yapman gerekiyorsa, ay sonuna ertelemeni tavsiye ederim.

Aşk hayatına geri dönelim: Ayın ortasındaki ani gelişen ateşli arzulu durumları atlattıktan sonra yeniden ay sonuna doğru hayatına yeni insanlar girmeye başlayabilir. Fakat çok seçici olman gerektiğini yeniden vurguluyorum. Kısa sürede gerçekten 'olması gerektiği gibi' birileri çıkacak karşına zaten. Az kaldı :) 

Bol şans!

Tertemiz bir sayfa aç şimdi, Akrep!

Akrep burcu dediğimizde akla her zaman 'karanlık, gizli, sinsi' gibi kelimeler gelse de; aslında Akrep bizi dönüştüren, şifalandıran gücümüzdür. Aynı zamanda ufak tefek zevkleri değil, büyük hedefleri simgeler. Akrep, sıradan insanların yaptığı gibi korkulacak bir burç değil; hayatta kalmamızı sağlayan güçlü sezgilerin, saf hayvani yanımızın ve sonsuz tutkunun sembolüdür.

Bu aya, kendi burcunda gerçekleşen bir yeni ay ile başlıyorsun, sevgili Akrep. Kabuk değiştirme vaktin geldi. Bunu alışveriş yaparak, saç kestirerek yahut dışarı eğlenmeye giderek değil; daha derin bir şekilde gelecek planlarını -gerçek hedeflerini oturup düşünerek değerlendirmen senin için çok daha faydalı olacaktır. Özellikle Kasım ayında doğmuş bir Akrep isen, yeni bir yıla giriyorsun ve bu yeni döngüyü başlangıçları simgeleyen yeni ay adeta taçlandırıyor. Zincirlerinden kurtul, özgürleş! 

Bu yıl boyunca Satürn seni finansal konularda test etmeye devam edecek. Fakat emin ol bu sınavı geçmenin yolu sadece para bulmak değil! Sene boyunca; Satürn, seni sen yapan üretimlerin, fikirlerin, el işlerin, emeğin, tasarımın ne varsa geliştirmeni bekliyor senden. Üniversite öğrencisi misin? Okuldaki öğrenci gruplarına katılmalı, okuduğun konularda yazmalı çizmeli ve yayınlamalısın. Hayali aşçı olmak olan bir beyaz yakalı mısın? İşini bırakmadan kurslara zaman ayırmalı, ortak zevkleri olan insanlarla sosyalleşmeli ve evinde yaptığın mütevazı bir yemeği dahi görücüye sunmalısın. Bu sene sen üretmelisin. Blog yaz, ödev yap, ahşap boya... Yine de yap bir şeyler! Yaptığın işleri asla küçümseme, tatlım. Satürn bize hayat boyu kalıcı olan dersleri vermeye gelmiş sert bir eğitmendir. Seni de önümüzdeki bir yıl boyunca kendini ortaya koyuş biçimin, hayatını kazanışın, seni sen yapan zevklerin ve üretimlerin konusunda test edecek. Bunların hepsi geleceğe yatırım. 

Yeni yaşın hakkında ufacık ipuçları verdikten sonra bir de bu ayın getirilerine bakalım. Dediğim gibi; komple yeni bir ruh haliyle yeni yaşına başlıyorsun; bu çok iyi! Ay sonuna doğru gerçekleşecek olan yeni ay; sana bu üst paragrafta özet geçtiğim konularda yeni bir başlangıç fırsatı verecek. Yani şöyle düşün; ilahi nizam o kadar mükemmel ki, bu ay seni tüm varoluşunla yenilerken, önümüzdeki ay da seni elindekiler-ortaya koydukların-kazançların konusunda yepyeni bir yola hazırlayacak. Bu yüzden cesur olmanı; yeteneklerine ve hayallerine sahip çıkmanı tavsiye ediyorum. Elbette ki diğer finansal gelirlerini riske atmadan! Bu sınavı zorlaştıran detay da bu işte...

Sevgili Akrep, ayın tam ortasında gerçekleşecek olan dolunay, eğer bir ilişkin varsa, seni şok edecek detayları dahi ortaya çıkaracak. Neyse ki güçlü ve kendini çok iyi ifade edebileceğin bir dönemdesin. Kazancının da, özgüveninin de iyi olduğu bu dönemde sakin kalmalı ve duyduğun her şeyi iyice teyit etmeden harekete geçmemelisin.

Eğer bekarsan, damdan düşer gibi bir aşk karşına çıkabilir. Ama sakın eve kapanıp da sonra bana 'aşk bulamıyorum, hani aşk??' diye ağlanma ciğerim. Güneş senin burcuna gelmiş, seni ışıldatıyor; Merkür ise o da senin burcunda ve kendini güzelce ifade edebilmeni sağlıyor. Bu dönem kabuğuna çekilerek ziyan edilmemeli. Çık dışarı. Eğer piyango istiyorsan, önce bir bilet almalısın. Bunu unutma.

Önündeki yıl seni sadece çalışmak-kazanmak zorunda bırakmayacak. Önündeki yıl boyunca Jüpiter yaratıcılığını ve zihnini genişletecek. Bu açıdan kendini çok daha iyi hissedebilirsin. Ruhani bir gelişim, sürekli üretimin yanında... Bence seni muazzam bir yıl bekliyor! Bu yılın tohumlarının bugünden itibaren atıldığını sakın unutma. Motivasyonunu kaybetme, sevgili Akrep. Zira önümüzdeki yılın ilk yarısından sonra şansın da fazlasıyla açılacak. Ay çok heyecanlı!

Maçın ilk yarısını bitirdin, Yay!

Sevgili Yay, öncelikle doğum günümüz şimdiden kutlu olsun. Bu sene biz yaylar için hayat değiştirici yıllardan biri olacak. Satürn sınavının yarısını verdik, maçın ilk yarısı bitti. Biraz soluklanıp mücadeleye yeniden atılacağız, çünkü başka seçeneğimiz yok.

Yükseleniniz de yay burcundaysa ve henüz 20'li yaşlardaysanız; açıkçası çok şanslısınız. Zira Satürn bir burca 30 senede sadece bir kere gelir; geldiği gibi de ortalığı yıkar; dümdüz eder. Ne kadar erken atlatılırsa o kadar iyidir. Satürn sert bir öğretmendir. Sorularını bilmediğiniz bir sınava sokar. Beklemekten mi nefret ediyorsunuz? Bekletir. Çalışmak mı yoruyor? Binbir tane iş yığar başınıza. Satürn yapabileceği kadar baskı yapar. Çoğu insana orta yaş krizi şeklinde vurur. Bir anda yaşlandığınızı hissedersiniz. Olgunlaşırsınız, saçlarınıza ak düşmüş gibi olur... Dayanma gücünüzü ölçer. Satürn hayatınızdaki ve karakterinizdeki her şeyi dener, zayıf olanları eler. Peki Satürn gerçekten bu kadar kötü mü?

Elbette ki hayır. Satürn bölüm sonu canavarı gibidir; onu geçtiğimiz takdirde level atlarız. Satürn bizi çalıştırmak ve yormak isterse, bizi iş yerinde terfi ettirir, örneğin. 'Kötü' dediğimiz şey, bakış açımıza göre değişir. Doğru yerden bakarsak daha güçlü, daha olgun, daha bilge hale geliriz. Zayıflıklarımızı öğrenmiş olur; gereğini yaparız. İşte sevgili Yaylar, geçirdiğimiz bu sene Satürn ile uğraştık. Önümüzdeki sene de uğraşacağız. Kulağa karamsar geliyor olabilir, oysa çok iyi bir fırsat bu! Tek yapmamız gereken oyunu Satürn'ün kurallarıyla oynamak. Biz Yay çocukları için zor olsa da; disiplinli, çalışkan, ketum ve sıkı durmak şart! Önümüzdeki sene de çok çalışacağız. Fakat, şunu bilmemiz gerekiyor ki: Satürn sert olduğu kadar da adildir. Bize çalışmalarımızın karşılığını fazlasıyla verecek. Açıkçası 2017'yi de canımızı dişimize takarak çalışıp, ardından Jüpiter'in yardıma gelmesiyle, dünyanın kaymağını yiyeceğiz. Fakat her şeyin bir vakti ve zamanı var. Yeni yaşımızı şöyle bir özet geçtiğimize göre bu aya ve bize getireceklerine bakalım.

Ay başından itibaren her burca etki eden yenileyici ve değiştirici yeni ay etkisi bize sadece ruhani anlamda bir rahatlama, çözülme sağlayacak. Ayın yarısından itibaren finansal kazançlarımız yükselmeye ve yeni para fırsatları bulmaya başlayacağız. Fakat şunu unutmayın; bulanlar arayanlardır. Ayın 14-15-16 tarihlerinde etkili olacak dolunay etkisi ise iş yerimizde ortaya çıkan ilerleme fırsatlarını gösterecek. Bu fırsatları havada yakalamak için tetikle olmak lazım. Kendimizi çok iyi ifade edemeyeceğimiz ve biraz içe kapanık hissedeceğimiz için; iş arkadaşlarımızdan destek almak oldukça faydalı olacak.

Eğer öğrenciyseniz, bu dönemde yarı zamanlı bir işe girmeye yahut evden ufak işler yapmaya başlayabilirsiniz. Şartlar çok uygun; hem kariyer, hem de kazanç açısından.

Aşk konusu ise bu ay için çok gündemimizde olmasa da, ayın ilk haftasında hissedeceğimiz Venüs etkisi ile neşeli ve iyi zamanlar geçirebiliriz. Kısmetlerin açık olacağı bir dönem; fakat bence aklınızda birileri varsa dahi çok emin olmadan hemen harekete geçmeyin derim; zira ay sonunda burcumuzda gerçekleşecek olan yeni ay, hayattan pek çok beklentimizi değiştirecek. Dolayısıyla bu ay içerisinde bir ilişkiye başlarsak, ay sonunda gerçekten istediğimizin bu olmadığını düşünebilme riskimiz var. Satürn bize -her zaman yaptığımız gibi- tutamayacağımız sözler vermemeyi de öğretecek.

Güneşin birinci evimize düşmesi, Kasım'da doğmuş Yay burçları için oldukça olumlu; yepyeni bir dönem başlıyor. Sil-baştan kafasına gireceğimiz o dönemde birazcık nostaljik hissetmemiz ve geçmişi sorgulamamız gibi bir dönem olsa da silinip gidecek... Zira ay sonuna doğru bize aşk var!

2017'de çok daha kalıcı ve ayağı yere basan ilişkilerin sinyalini şimdiden veren bir başlangıç söz konusu olacak. Bu açıdan yine kendimizi olduğumuz gibi göstermek, yine tutamayacağımız sözler vermemek faydalı olacaktır. Zira gökyüzü bizi daha çok çalıştıracak; bunca emek gerektiren işin arasında bir de sıkıntılı bir aşk ilişkisi oldukça yıpratıcı olabilir. 

Kasım ayının ilk haftasından sonra kısa yolculuklar ve akraba ziyaretleri söz konusu olabilir. Her türlü habere hazırlıklı olmak ve kenarda biraz para bulundurmak fena olmayabilir. Eğer özellikle teknolojik aletler gibi pahalı alışverişler yapılacaksa, Kasım ayında halletmek en uygunu.

Hayatımızın en önemli dönemine giriyoruz, sevgili Yaylar. Bu ay biraz dinlenin, sonra bomba gibi olacağız. Hayat bizim için daha yeni başlıyor!

Çek kılıcını, Oğlak!

Eğer kendini 'Oğlak gibi Oğlak' görüyorsan, bu aralar finansal sıkıntılar yaşıyorsan, hele bir de basın-iletişim-teknoloji-akademi alanlarında çalışıyorsan: Gün senin günün!

Sevgili Oğlak, parasal çözümlerin kapıda olduğu, kendini oldukça motive hissedeceğin bir ay. Çok da aktif geçecek. Enerjinin, emeğinin ve motivasyonunun ziyan olmadığını göreceksin. Ayın başında özellikle arkadaş gruplarından gelen, ortak çalışmayla ortaya çıkan fikirlerden ve alacağın desteklerden kendine yepyeni bir yol çizebilirsin. Bu yeni yol illa kariyer ya da iş değiştirmek yahut dev bir girişim olmak zorunda değil. İş yerinde geliştireceğin yeni bir çalışma stratejisi, farklı bir proje yahut yeni bir takım arkadaşı sana uzun vadeli faydalar sağlayabilir. İlk iki hafta içerisinde etkili olacak olan pozisyon, ayın ilerleyen haftalarında seni kariyer anlamında desteklemeye devam edecek. Kısacası: İş ve kazanç isteyen Oğlaklar bu ay dostlarla iletişimi iyi tutsun, cesur olsun ve yeniliklerden korkmasın. Şimdi bu konuyu bir kenara bırakıp asıl mevzuya geçelim...

Oğlakcığım, uzun süredir uzaktan bakıştığın, aklında olan fakat henüz harekete geçemediğin biri varsa, bu ayın ortasınaki dolunay etkisiyle nihayet konu açıklığa kavuşacak. Çok güzel, eğlence, neşe ve flört dolu bir dönem başlıyor. Burcunda yer alan Mars'ın korktucu etkisini de üstünden atacağına göre, bu dönem tam senin için biraz gevşeme zamanı. Seviyorsan git konuş bence! 

Zira Venüs de senin burcuna geliyor. Ayın sonuna doğru, özellikle 12'sinden sonra git gide daha da neşelenmeye başlayacaksın. Ya ilahi nizam öyle denk gelmiş ki bu sefer; Venüs sana ışıltısını saçmaya başlamışken, ardından dolunay gelip aşk hayatını bir anda şenlendiriyor. Evinde oturma, git kalk biraz ortamlara karış ki bu fırsatı kaçırma. Piyango çıksın istiyorsan önce bilet almalısın, bunu unutma! Yaşayacağın ilişkinin de uzun vadede seni ruhsal anlamda şifalandırıcı ve değiştirici bir potansiyelde olacağını düşünüyorum. Bir seneyi doldurmaya yaklaşırken, çok güzel şeylerin temeli atılıyor, sevgili Oğlak. 

Hele başı bağlı bir Oğlak burcuysan, haberler daha da güzel. Sevdiceğinle çok güzel vakitler geçirebilir ve ileriye dönük planların temelini atabilirsiniz. Somut, elle tutulur değişimler geliyor. Sıkı dur!

Saksıyı çalıştırma zamanı, Kova!

Tam bir kırılma noktasındasın, Kova. Bu ayın başından itibaren toplum önündeki yansıttığın imajının değiştiğini hissedebilirsin. Bunu sanırım biraz açmak gerek; uzak akrabaların, İnternet üzerinden seni tanıyan insanlar, iş yerinde çok yakın olmayan çalışanlar, okuldaki öğretmenlerin yahut patronların... Hepsinin gözünde bir imajın var. Kendi karakterinden, arkadaşlarına, ailene, sevgiline gösterdiğinden daha farklı bir maske. İşte bu maskede değişim yapmanın zamanı, sevgili Kova. Bunu sen yapmazsan dahi, evren senin için yapacak. Şimdiye kadar gizlediğin taraflarının -yürüttüğün çalışmaların (örneğin yazdığın bir blogun, çektiğin sanatsal fotoğrafların, yüksek eğitiminin öğrenilmesi gibi) öne çıkacağı, insanların sana saygı duymalarını sağlayacak bir değişim... Oldukça hayırlı olacağını düşünüyorum; fakat ilk haftanın sonuna doğru bu etki azalırken, Mars'ın yaklaşan ateşiyle kendini biraz fazla agresif hissedebilirsin. Kaba tabirle, özür dilerim ama; biraz popon kalkabilir! Mütevazı ve sakin davranmayı elden bırakmamalısın. Kariyerin yolları sana çok güzel bir şekilde açılıyor. Özellikle basın-iletişim- teknoloji-akademi gibi alanlardaysan yükselme dönemi başlıyor. 

İşin iyi tarafından da bakmak lazım; yeni kabuğun, alacağın olumlu feedback'ler ve övgüler seni iyice motive edecek. Hedefini doğru ayarlarsan eğer, Mars'ın bu ateşini öfke ve kibirden çok, ileri götüren bir enerji olarak kullanabilirsin.

Gelelim aşk konusuna... Sevgilin yoksa, kankalarınla takılmaya devam et. Zira arkadaş grubundan ya da İnternet üzerinden birileriyle tanışman ve çok güzel beraberlikler kurabilmen mümkün. Fakat bu dönemde biraz fazla sahiplenici, kıskanç davranışlar iki taraftan da görülebilir. İlişkinin başında sınırlarını iyi çekmekte fayda var. Kıskanılmak istiyor musun ya da sen kıskanç mısın -tüm bunları önceden temellendirmek en akıllıca olanı olacaktır. Mars sana sadece mücadele enerjisi değil, libido da verecek. Uzun vadeli düşünmekte ve ona göre hareket etmekte fayda var beybi. 

Bir de ayın ortasına göz atalım: 14-15-16 Kasım tarihlerinde geçmişten gelen, aile ile alakalı, halının altına süpürülmeye çalışılmış bir sorun yeniden gündeme gelebilir. Bunun çoğunlukla finansal konulardan kaynaklanacağını düşünüyorum. Yeniden susmak, es geçmek olmaz. Bu sefer bu konuyu çözüp bitireceksiniz. Mars var unutma-yani konuşmadan ve harekete geçmeden önce 10 kere düşünmek lazım. Özellikle aileden yakın birini kırmak istemiyorsak... Güzel paraları zaten 2017'de kazanacaksın. Ona göre hareket et ve cömert ol bence.

Ay sonuna doğru eğitim anlamında çok güzel gelişmeler duyabilirsin, mesleki bir eğitim alabilirsin. Eğer öğrenciysen, başarı haberleri var. Uzun yolculuklar, vize başvuruları için de zaten 2017 boyunca en şanslı burç sen olacaksın! Bol şans!

Kendi kendinin düşmanı olma, Balık!

Balık, herkese değişimler getiren bu ay sana daha çok kişisel ve ruhani bazda etki edecek. Öncelikle ayın başından itibaren uzaklaşmak arzusu duyabilirsin. Belki bir yolculuğa çıkmak; belki de bir kitaba, oyuna, filme gömülmek gibi isteklerin olabilir. Evrenin ve yeniay etkisinin sana asıl açmak istediği kapı ise daha çok felsefi anlamda yenilenmen yönünde. Bu durumda; bakış açını değiştirmeden, problemlerinle yüzleşmeden çıkacağın bir yolculuk ya da gömüleceğin bir kurgusal hikaye; sana gerekli faydayı sağlamayacaktır. Nacizhane tavsiyem, çözemediğin ya da anlayamadığın konularla ilgili öğretmen-akıl hocası tarzı güvendiğin birinden rehberlik etmesini istemen olur. Yaşça senden büyük bir aile büyüğünden tavsiyeler alabilir, anlamlı sohbetler edebilirsin. Yahut bir dil kursuna, yoga-meditasyon gibi aktivitelere başlamak da faydalı olacaktır. 

Bunları neden vurguluyorum? Çünkü ayın ikinci haftasından itibaren bazı bilinçaltı sorunları yaşayabilir ve kabuslar görebilirsin. Uykuların rahatsız olabilir. Bunların hepsi geçici beybi. Bir yolunu bul, kendini rahatlatmaya bak.

Gelelim ayın diğer getirilerine; kariyer anlamında özellikle 14-15-16 tarihlerinde güzel ve ani fırsatlar çıkabilir. Hazırlıklı ol. Eğer iş arayışındaysan, yakın çevrenden güzel haberler alabilirsin. Sağa sola haber sal. Aynı şekilde eğer bir öğrenciysen, eğitim hayatının adeta parıldayacağı bir vakit bu! Mesleki anlamda eğitimler alabilirsin. 21 Kasım'dan sonra da toplum önünde adeta parıl parıl parıldayacaksın; işlerin övgü ve takdir toplayacak. Lakin tüm bu fırsatları havada kapabilmek ve potansiyeli iyi değerlendirmek için önce kendi içinde huzur bulmalı ve odaklanmalısın.

Eğer bir sevgilin varsa, kendini duygusal açıdan tatminsiz ve yalnız hissetmen mümkün. Lakin karşımızdaki insanı suçlamadan önce biraz düşünsek fena olmaz. Ne kadar iletişim kurabiliyoruz? Derdimizi ne kadar anlatabiliyoruz? Zira karşımızdaki insan şayet zihin okuyabilen biri değilse, böylesine karmaşık ve derin bir burçta doğmuş kişiyi kolayca anlamayabilir. Açık ol ve içinden geleni söyle; eğer ilişkinin devam etmesini istiyorsan. Sus pus bir köşede bekleyip, karşımızdaki insanın bizi o bulantıdan kurtarmasını, ruhumuzu bir çırpıda çözmesini bekleyemeyiz, değil mi?

Sen şifa verdikçe şifa bulabilenlerdensin, Balık. Ne demişler, 'dünyayı değiştiremiyorsan, dünyanı değiştir'. Bu sıkıntılı hissettiğin dönemlerde, kendi içinde kaybolmak yerine dostlarına yardım etmek (hele de ayın ortasında alacağın haberlerle alakalı), destek vermek, hiç olmazsa dert dinlemek seni daha iyi hissettirecektir. 

Yeni yıla doğru büyük bir hengamenin içine gireceksin; bu sakin ve durgun dönemi güç toplamak, bakış açısı kazanmak, bilgi birikimi yapmak ve dinlenmek olarak değerlendir beybi. Bol şans!

Onedio Testlerini Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2597
1187
305
250
153
140
135
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
fafatara

'Sen Terazisin, aptallık etme!' Hunharca kulaklarımda Nebahat Çehre'nin sesi yankılandı :))

Fıstıkçı Şahap

ya kızım 3 aydır evlilik diyorsun, tık yok hala niye duygularımla oynuyorsun :(

Katilice

Yine para yok amk Boğası ya...