Görüş Bildir
Haberler
Şehitler Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehitler Son Yolculuğuna Uğurlandı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ta şehit düşen 4 asker ile 3 hafta önceki saldırıda yaralanarak dün hastanede şehit düşen özel harekatçı polis memuru bugün memleketlerinde düzenlenen törenlerin ardından ebediyete uğurlandı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen 2 askerden Uzman Çavuş Sinan Uçan'ın cenazesi, İzmir'de toprağa verildi.

Şehit Uçan için Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde tören düzenlendi. Şehidin annesi Türkan ve eşi Sibel Uçan, caminin avlusuna kadın askerlerin desteğiyle girdi. Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında konuşan İzmir Müftüsü Ramazan Muslu, şehitlere karşı son görevlerden birinin de ülkenin birliğini, bütünlüğünü korumak olduğunu söyledi.

Şehidin cenazesi, daha sonra askerler ve vatandaşlarca omuzlara alındı. Komutanların uyarısı üzerine cenazeyi askerler taşıdı.

Şehidin eşinden asker selamı

Şehidin kızı Sudem, babasının naaşının taşındığı top arabasının ardında bir süre elinde Türk bayrağı ile yürüdü, şehidin eşi de asker selamı verdi.

Şehit Astsubay Tolga Topçuoğlu Malatya'da

Şehit Astsubay Tolga Topçuoğlu Malatya'da
Şehit Astsubay Tolga Topçuoğlu Malatya'da

Diyarbakır Silvan'da Uzman Çavuş Sinan Uçan ile şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Tolga Topçuoğlu (26) memleketi Malatya'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehidin naaşının baba evine helallik için getirilmesiyle acı, yerini gözyaşına bıraktı. Baba ve yakınları ayakta güçlükle durabildi. Şehidin 2 aylık bebeği Baran ile sağlık görevlileri yakından ilgilendi. Burada helallik alındıktan sonra şehidin cenazesi Malatya şehir mezarlığı Camii'ne resmi tören ve cenaze namazı için götürüldü.

Şehidin eşi Aysun Topçuoğlu yanındakilerin desteği ile ayakta güçlükle dururken, şehidin Uzman Çavuş olan ağabeyi Tarık Topçuoğlu da gözyaşlarına hakim olamadı.

İl Müftüsü Ümit Çimen'in kıldırdığı cenaze namazı sonrası şehit Astsubay Tolga Topçuoğlu şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Jandarma Astsubay Tolga Topçuğlu ve Uzman Çavuş Sinan Uçan, dün Bahçelievler Mahallesi'ndeki evlerinden görev yaptıkları birliğe gidecekleri sırada bölücü terör örgütü mensuplarının gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşmüştü.

Jandarma Uzman Onbaşı Hakan Öcalan İstanbul'da

Jandarma Uzman Onbaşı Hakan Öcalan İstanbul'da

Mardin'in Nusaybin ilçesinde çıkan silahlı çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Hakan Öcalan için bugün İstanbul’da cenaze töreni düzenlendi. 

Pendik Dumankaya Camii'nde yapılan törene başta şehidin ailesi ve yakınları olmak üzere protokolden İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Org. Ümit Dündar, CHP’li bazı milletvekilleri ve askeri erkan katıldı. 

Taziyeleri şehidin babası Dilaver Öcalan cami bahçesinde kabul etti. Cenaze töreni boyunca anne Şerife Öcalan ve kardeşi Volkan Öcalan şehidin tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Burada ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından son kez helallik alındı ve dualar edildi. 

Namazın ardından şehidin naaşı hep birlikte omuzlanarak cenaze aracına kondu. Şehidin naaşı daha sonra toprağa verilmek üzere Kurtköy Mezarlığı'na götürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzman Çavuş Hasan Büber Kütahya'da

Uzman Çavuş Hasan Büber Kütahya'da

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola döşediği bombanın patlatılması sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş 25 yaşındaki Hasan Büber, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Bir aylık evli olan şehit uzman çavuş Hasan Büber'in Türk Bayrağı'na sarılı tabutu uçakla öğle saatlerinde Kütahya'nın Altıntaş ilçesindeki Zafer Havaalanı'na getirildi. 

Şehidin cenazesi burada Kütahya Belediyesi'ne ait cenaze aracına alınarak Tavşanlı İlçesine götürüldü. Tavşanlı Doç.Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'ne morguna konulan şehidin cenazesi burada yakınlarına gösterildi. Cenaze daha sonra ilçe merkezine yaklaşık 3 kilometre mesafedeki Beyköy Mahallesi'nde oturan baba Ahmet Büber'in oturduğu evin önüne getirildi. 

Burada şehidin cenazesi kalabalık grup tarafından alkışlarla karşılandı. Okunan duanın ardından şehidin cenazesi Beyköy meydanına getirilerek ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Törene yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Anne ve gelini tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin tabutu önce askerlerin omzunda, daha sonra kalabalık tarafından omuzlara alınarak yaklaşık 300 metre mesafedeki baba Ahmet Büber'in evinin karşısında bulunan Beyköy Mezarlığı'na götürüldü. 

Cenaze götürürken kalabalık arasından bir genç 'PKK ile pazarlık edenlerin buraya hangi yüzle geldiklerini merak ediyorum?' diye bağırdı. Kalabalık da sık sık 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Kahrolsun PKK' sloganı attı. 

Mezarlığa getirilen tabutuna uzman çavuş olan sivil giysili bir arkadaşı sarılarak 'Hasan beni de al yanına. Beni götür. Allah'ım bana da şehitliği nasip et' dedi. Şehidin cenazesi daha sonra gözyaşları içinde toprağa verildi.

Özel Harekatçı Yunus Emre Akbaş Aksaray'da

Özel Harekatçı Yunus Emre Akbaş Aksaray'da

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 3 hafta önce terör örgütü PKK mensuplarının saldırısında yaralanan ve Ankara'da tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesinde şehit düşen özel harekatçı polis memuru Yunus Emre Akbaş'ın cenazesi, memleketi Aksaray'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Somuncubaba Külliyesi'ndeki morgdan alınan şehit Akbaş’ın cenazesi, helallik alınması için Hacı Hasanlı Mahallesi’nde bulunan baba evine getirildi.

Baba Mustafa Akbaş,  oğlu Yunus ile yaralanmadan bir gün önce konuşma fırsatı bulduklarını belirterek, şehit oğlunun Cizre'de olduğunu sonradan öğrendiklerini anlattı.

'Biz üzülmeyelim diye Mardin'deyim demiş'

Akbaş, 'Oğlumla, yaralanmasından bir gün önce telefonda görüşmüştük. Bize 'Başbakanımızı takip ve korumak için Mardin’e gidiyoruz' demişti. Oğlumuzu Mardin'de sanıyorduk, sonradan öğrendik ki Cizre'ye gitmiş. Biz üzülmeyelim diye öyle söylemiş' diye konuştu.

Şehidin, olayın yaşandığı gün zırhlı araçta bulunan ve yaralanan arkadaşı Kamil Günser ise aniden roketatarlı saldırı olduğunu belirterek, “Roket aracın arka kısmına isabet etti. Başka bir şey hatırlamıyorum” dedi.

Akbaş'ın cenazesi, helallik alınmasının ardından, İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Törende anne Hatice ve baba Mustafa Akbaş'ın güçlükle ayakta durdukları gözlendi.

Şehit Akbaş'ın cenazesi, Ulu Cami'de cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Aksaray Şehitliği'nde toprağa verildi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0