Görüş Bildir
Haberler
Seçmen Kağıdı Olmadan Oy Kullanılır mı? Seçmen Kağıdımı Kaybettim: 2. Turda Seçmen Kağıdı Zorunlu mu?

Seçmen Kağıdı Olmadan Oy Kullanılır mı? Seçmen Kağıdımı Kaybettim: 2. Turda Seçmen Kağıdı Zorunlu mu?

Türkiye, 14 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy kullandı. Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla, YSK 2. tur tarihini 28 Mayıs olarak açıkladı. Seçimlerin ikinci turunda oy kullanacak bazı seçmenler ise seçmen bilgi kağıtlarını kaybetti ya da attı. Bu yüzden pek çok kişi '2. turda seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı?' sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, 2. turda seçmen kağıdı yeniden dağıtılacak mı? 2. turda seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı, seçmen kağıdı zorunlu mu? 

İşte, 2. turda oy kullanmak için gerekli olan belgeler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Seçmen Kağıdınımı Kaybettim: Seçmen Kağıdı Tekrar Dağıtılacak mı?

Seçmen Kağıdınımı Kaybettim: Seçmen Kağıdı Tekrar Dağıtılacak mı?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 28 Mayıs Pazar günü gerçekeleşecek olan 2. tur Cumhurbaşkanı Seçimi için yeniden 'seçmen bilgi kağıdı' dağıtılmasına karar verdi. 

Kurul, seçmen bilgi kağıtlarının dağıtılmasıyla ilgili kararı AK Parti YSK temsilsi Recep Özel'in 'bazı seçmenlerin seçmen bilgi kağıtlarını kaybettiği, lazım olmaz düşüncesiyle attığı' ve 'seçmen bilgi kağıdı olmayanların oy kullanamayacağı' gibi söylemler nedeniyle, 'seçmen bilgi kağıtlarının' yeniden dağıtılması yönündeki başvurusunu karara bağladı ve talep kabul edildi. Böylece seçmen bilgi kağıtlarının basımı yapıldı ve yeniden dağıtılmasına karar verildi.

İlk Turda Oy Kullanılan Sandıklar Değişecek mi? Eski Seçmen Kağıdı Geçerli Olacak mı?

İlk Turda Oy Kullanılan Sandıklar Değişecek mi? Eski Seçmen Kağıdı Geçerli Olacak mı?

Türkiye'nin nefesini tutarak beklediği Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçiminde ilk turda oy kullanılacak sandıklar değişmeyecek. 

Seçmenler, 2. turda da 14 Mayıs Pazar günü gerçektirilen ilk turda oy kullandığı okulda ve sandıkta oy kullanma işlemlerini gerçekleştirecek. Bu nedenle eski seçmen kağıtları da oy geçerli olacak.

Seçmen Kağıdı Olmadan Oy Kullanılır mı?

Seçmen Kağıdı Olmadan Oy Kullanılır mı?

28 Mayıs Pazar günü geçekleşecek seçimlerde de ilk turda olduğu gibi seçmen bilgi kağıdı zorunlu olmayacak. Seçmenler, geçerli kimlik belgeleriyle seçmen listesinde adlarının yazılı olduğu sandıklara giderek oylarını kullanabilecek. 

Doğru sandıkta olduğunuzdan emin olun ve sandık görevlisine seçmen bilgi kağıdında yer alan seçmen sıra numarasını bildirin.

Oy Kullanmak İçin Gerekli Belgeler Neler?

Oy Kullanmak İçin Gerekli Belgeler Neler?

28 Mayıs Pazar günü günü seçmenlerin oy kullanabilmesi için sandık başına, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası yer alan resmi bir belge ile gitmeleri gerekiyor. Buna göre seçmenler;

  • Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı

  • Geçici kimlik belgesi

  • Nüfus cüzdanı

  • Resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport

  • Evlenme cüzdanı

  • Askerlik belgesi

  • Sürücü belgesi

  • Hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı

  • Avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi 'seçmenin kimliğini tereddütsüz oraya koyan' resimli ve resmi belgeler ile oy kullanabilirler. 

Seçmenlerin bu belgelerden biriyle birlikte varsa seçmen bilgi kağıdını yoksa seçmen sıra numalarını sandık görevlisine bildirmesi gerekmektedir.

Nerede oy kullanacağınızı öğrenmek ve seçmen kağıdı sorgulamak için içeriğimizi inceleyebilirsiniz. 👇

Seçmen Sorgulama: 2. Turda Nerede Oy Kullanacağım?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın