Görüş Bildir
Haberler
Nerede Oy Kullanacağım? Cumhurbaşkanı Seçimi 2. Tur E-Devlet ve YSK Seçmen Sorgulama Nasıl Yapılır?

Nerede Oy Kullanacağım? Cumhurbaşkanı Seçimi 2. Tur E-Devlet ve YSK Seçmen Sorgulama Nasıl Yapılır?

Cumhurbaşkanı Seçimi 2. turunda oy kullanacak milyonlarca seçmen, 'Nerede oy kullanacağım?' sorusuna yanıt arıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 14 Mayıs Pazar günü gerçekleşen seçim sonrasında yaptığı açıklamalara göre 2. turda 47 milyondan fazla seçmen ilk kez oy kullanacak. Peki, Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçiminde nerede oy kullanacağım? Seçmen bilgi kağıdım nerede? 

İşte, YSK ve e-Devlet seçmen bilgi kağıdı sorgulama ekranı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nerede Oy Kullanacağım: Seçim Sandığım Nerede?

Nerede Oy Kullanacağım: Seçim Sandığım Nerede?

İlk turu 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanı Seçiminin ikinci turu 28 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek. YSK Başkanı Ahmet Yener'in yaptığı açıklamaya göre Cumhurbaşkanlığı Seçiminin 2. turunda 47 bin 523 seçmen ilk kez oy kullanacak. 

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçiminde oy kullanacak vatandaşlar seçim sandıklarını ve seçmen bilgilerini yeniden düzenlenerek gönderilecek olan 'Seçmen Bilgi Kağıdı'ndan öğrenecek. YSK tarafından yeniden basılmasına karar verilen bilgi kağıdına, e-Devlet sistemi veya YSK'ya ait resmi internet sitesi üzerinden de erişebilirsiniz.

2. Turda Aynı Sandıkta mı Oy Kullanacağım?

2. Turda Aynı Sandıkta mı Oy Kullanacağım?

İlk turda oy kullanma hakkı bulunan 64 milyon 145 bin 504 kayıtlı seçmenin, 2. turda da aynı sandıkta oy kullanacağı belirtildi. 

Yani, yapılan açıklamaya göre 14 Mayıs'ta hangi okul hangi sandık oy kullanıldıysa 2. turda da aynı okul ve sandıktan oy kullanılacak. Yalnızca seçmene kolaylık olması ve katılımın yüksek olması için 'seçmen bilgi kağıtları' yeniden gönderilecek.

Nerede Oy Kullanacağım: YSK

Nerede Oy Kullanacağım: YSK

Seçmen bilgilendirme hizmeti için Yüksek Seçim Kurulu'na ait resmi internet sitesine girebilirsiniz. YSK'ya ait secmen.ysk.gov.tr adresi üzerinden yurt içi ve yurt dışı seçmen sorgulama işlemi yapabilirsiniz. 

YSK üzerinden yurt içi seçmen sorgulama işlemi için T.C. Kimlik Numarası, Seri Ne ve resim doğrulama bölümlerindeki bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra 'Sorgula' butonuna tıklayarak sonucu görebilirsiniz. Dilerseniz, YSK üzerinden seçmen kağıdı sorgulamak için aşağıdaki linke de tıklayabilirsiniz. 

YSK SEÇMEN SORGULAMA

Nerede Oy Kullanacağım: E-Devlet

Nerede Oy Kullanacağım: E-Devlet

Seçmen kağıdı sorgulaması yapmak için e-Devlet sistemine giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan sonra arama bölümüne 'Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama' yazarak açılan sayfa üzerinden kendinize ait ve hanenizde bulunan diğer kişilere ait seçmen bilgi kağıdına ulaşabilirsiniz. Dilerseniz, e-Devlet üzerinden seçmen kağıdı sorgulamak için aşağıdaki linke de tıklayabilirsiniz. 

E-DEVLET SEÇMEN SORGULAMA

Seçmen Bilgi Kağıdı Olmadan Oy Kullanılır mı?

Seçmen Bilgi Kağıdı Olmadan Oy Kullanılır mı?

Cumhurbaşkanı 2. tur seçimlerinde oy kullanacak vatandaşlar, oy kullanacakları okul ve sandığı YSK veya e-Devlet üzerinden öğrenmeleri yeterli olacak. 

Oy kullanacağınız doğru sandığa ulaşarak T.C. kimlik numarası yer alan resmi ve resimli kimlik belge ile oy kullanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın