Görüş Bildir
Haberler
Seçim Propagandası Minarede: Camiye AKP’nin Bayrağı Asıldı

etiket Seçim Propagandası Minarede: Camiye AKP’nin Bayrağı Asıldı

FreiGeist
18.03.2019 - 09:56

Aydın’ın Bozdoğan ilçesi, Haydere mahallesindeki caminin minaresine AKP'nin parti bayrağı asıldı. Yerel basının aktardığı bilgiye göre bayrak, vatandaşların tepkisi üzerine bulunduğu yerden kaldırıldı.

📷 Günaydın gazetesi

Aydın Günaydın gazetesinin haberine göre, vatandaşlar “Allah’ın evini de siyasete alet etmeye çalışıyorlar. Camiler ibadethanemiz, bu durum hiç yakışık almadı. Parti teşkilat yönetimi’nden ve ilçe Müftülüğü’nden bu yakışıksız görüntüyü ortadan kaldırmalarını istiyor ve bekliyoruz” diye tepki gösterdi.

Camiye parti bayrağı asılmasını eleştiren Bozdoğan Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Başkan Adayı CHP'li Salim Tümer Apaydın, 'Seçimler gelip geçer. Hepimiz hizmet için aday olduk. Kimin kazandığının bir önemi yok. Ama seçimi kazanma hırsıyla dini mabetlerimizin, dinin siyasete alet edilmesini doğru bulmuyorum. Rakiplerimi, daha duyarlı olmaya davet ediyorum' dedi.

AKP Aydın İl Başkanı: "Delinin biri gece yarısı minareye bayrak asmış"

AKP Aydın İl Başkanı: "Delinin biri gece yarısı minareye bayrak asmış"

📷 Ses Gazetesi

Aydın Hedef gazetesi konuya ilişkin AKP il ve ilçe başkanlarının açıklamalarını aktardı. 

AKP Bozdoğan İlçe Başkanı Kemal Bozoğlu  “İlçemiz Haydere Mahallesi'nde Eski Cami minaresine asılan parti bayrağı ilçe teşkilatlarımızın bilgisi dahilinde olmayıp, gece yarısından sonra bir vatandaşın bireysel olarak yaptığı bir davranıştır. Durumu farkedince müdahale edilmiş olup, ortak değerlerimiz olan camilerimiz ve kışlalarımız, siyasetin bulunmaması gereken alanlardır. Bizler de hemen gerekli uyarıları yaptık. Durumu kesinlikle tasvip etmediğimizi bildiririz” dedi.

AKP Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ise “AKP ile alakası yoktur. Delinin biri gece yarısı minareye bayrak asmış. Birileri de gün ağarınca resim çekmiş. Partimize karşı bir algı yürütülmeye çalışılmaktadır. Bozdoğan İlçe Başkanımız konuya açıklık getirmiştir. AKP bayrağının yerine de bugün Bozdoğan teşkilatımızca Türk bayrağı asılmıştır” ifadelerini kullandı.

İlçe, geçtiğimiz şubat ayında "okulda propaganda" haberiyle gündeme gelmişti.

İlçe, geçtiğimiz şubat ayında "okulda propaganda" haberiyle gündeme gelmişti.

Bozdoğan'da AKP'li Belediye Başkan Adayı Ufuk Altıntaş, Bozdoğan’da bir okulda seçmenlerde hitap edip bunu sosyal medyada paylaşmıştı. 

Altıntaş'ın seçim çalışmaları kapsamında, Karabağlar İlkokulu'nda seçim propagandası yapması tepki toplamıştı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme ve soruşturma başlatmıştı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
552
255
52
23
12
10
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

din siyasete alet edilemez derken gazi mustafa kemal laikliğin ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha göstermiş oldu.

Ilteber Hayat

Vatandaşı olmasan eğlenceli ülke aslında

Narki

her şey ile mücadele edebilirsiniz ama cahillikle mücadele etmek imkansız bir hale geldi ülkede