Görüş Bildir
Haberler
Save Ralph Kısa Filmi İşe Yaradı! Çin Hayvan Deneylerine Karşı Büyük Bir Adım Attı 👏

Save Ralph Kısa Filmi İşe Yaradı! Çin Hayvan Deneylerine Karşı Büyük Bir Adım Attı 👏

Nurseda Gerek
03.06.2021 - 11:43 Son Güncelleme: 03.06.2021 - 11:48

Save Ralph animasyon filmi ile hayvan deneyleri yeniden gündeme geldi ve dünya çapında ses getirdi. Dünyanın dört bir köşesinden insanlar hayvan deneylerinin uygulanmaması için paylaşımlarda bulundu. Bu büyük çapta ses getiren kısa animasyon filmi ile geçtiğimiz ay büyük bir adım atıldı. Çin pazarında satış yapılabilmesi için hayvan deneylerinin uygulanma zorunluluğuna dair kural yıkıldı! 

Uyarı: Okuyacağınız bu içerik bazı kullanıcılar için rahatsız edici olabilir!

Kaynak: https://plantbasednews.org/culture/et...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Save Ralph ile hayvan deneylerine dair büyük gelişmeler yaşandı.

Save Ralph ile hayvan deneylerine dair büyük gelişmeler yaşandı.

Geçtiğimiz aylarda sosyal medyada gündem olan Save Ralph animasyon kısa filmi, hayvan deneylerine karşı gerçekleri izlenesi bir hikayeyle anlatarak tüm dünyayı etkisi altına aldı. Ralph'in hikayesi ile birçok kişi hayvan deneylerinin durdurulması adına paylaşımlarda bulundu. Aynı zamanda hayvan hakları örgütleri tarafından hayvan deneylerinin durdurulmasına dair imza kampanyaları başlatıldı. Yıllardır uğraşılan fakat kesin sonuçlar doğurmayan bu farkındalık, Ralph'in hikayesi ile kısa bir sürede amacına ulaştı!

1938 yılından beri hayvanlar üzerinde deney yapılıyor.

1938 yılından beri hayvanlar üzerinde deney yapılıyor.

1938 yılında ABD'de imzalanan Gıda, İlaç ve Kozmetik yasası ile kozmetik ürünlerinin güven sağlaması adına sertifika alma zorunluluğu getirildi. Hayvanlar üzerinde yapılan ve işkenceden farklı olmayan bu testler, gün geçtikçe farklılaştı ve hayvanlara daha büyük zararlar vermeye başladı. 1944 yılında kullanılmaya başlanan Draize Testi, hala geçerli olan ve hayvanlar üzerinde kötü etkiler bırakan deneyler arasında yer almaktadır. Bu test, denek olarak kullanılan hayvanların gözleri ve derileri üzerine kimyasal maddeler bırakılmasına neden olmaktadır!

Hayvan hakları örgütleri isyan etti!

Hayvan hakları örgütleri isyan etti!

Draize Testi ile hayvanlara yaşatılan işkencelere, hayvan hakları örgütleri sessiz kalmadı. Hayvan hakları örgütlerinin, bu tarz deneylere itiraz etmesi ile birçok ülke hayvan testlerini tamamen yasakladı. Hayvan hakları için önemli bir gelişme olarak yaşanan bu olayların dünyanın her yerinde uygulanmaması ise büyük bir kayıptı. Geçtiğimiz ay ise Çin'in deney konusundaki katı tavrındaki değişim, hayvanseverler tarafından büyük bir mutlulukla karşılandı.

Çin'de bazı ürünlere karşı test yapma zorunluğu kaldırıldı. 👏

Hayvan testlerinin yapılmasına dair en katı görüşler Çin ve ABD arasında yapılmaktadır. Çin pazarının test zorunluluğu ise hayvanlar üzerinde test yapmayan markaları da test yapmaya zorluyor. Çin'de tam tamına 20,5 milyon hayvan, ilaç ve kozmetik ürünleri için deneylerde kullanılıyor. Hal böyle olunca hayvanseverler, Çin'e karşı sert tutumlar besliyor. Tüm bu yaşananlara rağmen hayvanseverleri mutlu edecek bir haber kısa süre önce tüm dünyada duyuldu. Çin, bazı ürünlerde test zorunluluğunu kaldırdığını açıkladı!

'Cruelty-free' ürünler Çin'de satılabilecek.

'Cruelty-free' ürünler Çin'de satılabilecek.

Çin 'genel' olarak adlandırılan kategorideki ürünlerin test olma zorunluluğunu ortadan kaldırdığını geçtiğimiz ay açıkladı! Uzun yıllardır hayvan hakları savunucuları tarafından beklenen bu gelişme, Çin Ulusal Tıbbi Ürünler İdaresi (NMPA) tarafından açıklandı. Çin pazarında bir ürünün satışa çıkabilmesi için hayvan deneylerinde geçmiş olması zorunluluğu söz konusuydu. Aynı zamanda marka, Çin pazarında olabilmek için hayvan testi yaptığını Çin hükümetine kanıtlamak zorundaydı. Geçtiğimiz ay alınan karar ile genel kategorisinde yer alan ürünlerde, hiçbir markanın test yapması gerekmeyeceği açıklandı!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1 Mayıs itibari ile uygulamaya konuldu.

1 Mayıs itibari ile uygulamaya konuldu.

Çin'de alınan yeni karar göre 'genel' olarak sınıflandırılan şampuan, losyon ve benzeri kozmetik ürünler de test zorunluluğu aranmayacak! 'Cruelty-free'​ ürünlerin Çin'de satışının başlamasının ardından bazı soru işaretleri gündeme geldi. 1 Mayıs itibariyle uygulanmaya başlanan karar ile Çin tarafından belirli koşullar öne sürüldü. Belli başlı kurallar çerçevesinde  uygulanmaya başlanan yeni kararın, bebek ve çocuklara yönelik ürünlerde geçerli olmayacağının altı çizildi. Aynı zamanda ithal edilen markaların kendi ülkelerinden aldıkları sertifikaları onaylatılma zorunluluğu, alınan yeni kararın kuralları arasında yer almakta.

Hayvanların kullanılmayacağı iki deney türü onayladı!

Hayvanların kullanılmayacağı iki deney türü onayladı!

Tüm bu güzel gelişmelerin yanı sıra Çin tarafından alınan bir başka güzel haber ise iki farklı deney türünün denenmeye başlayacağı oldu. Yeni denenecek olan bu iki deney türü, hayvanlar üzerinde deney hayvanlar üzerinde uygulanmıyor! Onaylanan bu karar ile yapılan işkencelerin sonlanmasına doğru büyük bir adım atılmış oldu. Hayvan savunucuları tarafından yıllardır verilen emek ve çabaların, büyük ölçüde değişime uğraması dünya çapında sevindirici haberler arasında yer almaya başladı.

Hayvan testleri ne yazık ki bitmiş değil 😢

Hayvan testleri ne yazık ki bitmiş değil 😢

1 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni karar ile Çin'de uygulanan hayvan deneyleri ne yazık ki bitmiş değil! Uygulanacak olan yeni yöntem, sadece ithal edilen ürünler için geçerli olacak. Bu nedenle hayvanlar için verilen savaş ne yazık ki bitmiş değil. Bu nedenle havyan savunucuları, gelişmeleri yakından takip etmekte ve yeni kararların alınmasını beklemekte. Çin'de yürürlüğe giren bu yeni kararın büyük bir adım olarak görülmesine rağmen yapılacak daha çok uygulamanın olduğunun da unutulmaması gerekmekte!

PETA Bilim Politikaları Uzmanı Dr. Julia Baines "hayvanların acısını bir nebze de olsa hafifletecek."

PETA Bilim Politikaları Uzmanı Dr. Julia Baines "hayvanların acısını bir nebze de olsa hafifletecek."

PETA Bilim Politikaları Uzmanı Dr. Julia Baines, Çin'in aldığı yeni karar ilişkin birkaç uyarıda bulundu. Baines 'Çin’in kozmetikler kapsamında hayvanlar üzerinde yapılan deneylere karşı attığı bu adımı kutluyoruz. Bu karar, kozmetiklerin gözlerine ve tıraşlanmış çıplak derilerine sürüldüğü, zorla yutturulduğu hayvanların acısını bir nebze de olsa hafifletecek. Fakat bu muafiyet yalnızca, yine bazı şartları karşılaması gereken saç şampuanı, vücut şampuanı, losyon ve makyaj ürünleri için geçerli olacağını unutmamalıyız. Bunun dışındaki ürünlerde yapılan hayvan deneylerinde kullanılan hayvanlar halen yardımımıza ihtiyaç duyuyor.” dedi.

Hayvan deneyleri adına atılmış büyük bir adım!

Hayvan deneyleri adına atılmış büyük bir adım!

Her ne olursa olsun denek olarak kullanılan hayvanların yaşadıklarını tam olarak bitmediğini biliyor ve oldukça üzülüyoruz. Fakat yıllardır katı prosedürler içerisinde uygulanan hayvan deneylerinin en çok yapıldığı ülkelerden biri olan Çin'in yürürlüğe koyduğu yeni kararı içtenlikle kutluyoruz. 

Hayvanlar için uygulamaya konulan bu yeni karar hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
15
5
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Çin mi??? Çin önce kedi-köpek yeme festivallerini kaldırsın!