Görüş Bildir
Haberler
Savcılık Kılıçdaroğlu Hakkında 'Terör' Soruşturması Açmış

Savcılık Kılıçdaroğlu Hakkında 'Terör' Soruşturması Açmış

Kolombiya’da 2017 yılında yapılan Sosyalist Enternasyonal toplantısı nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sanatçı Levent Üzümcü, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile bazı eski CHP Milletvekilleri hakkında “terör soruşturması” yapıldığı ortaya çıktı. Soruşturmanın nedeni ise söz konusu toplantıya hakkında arama kararı bulunan eski PYD eş Genel Başkanı Salih Müslim’in de katılarak yaptığı konuşma olduğu anlaşıldı. Savcılığın bu soruşturması Salih Müslim'in Suriye'de iç savaşın patlak vermesinin ardından çeşitli defalar Türkiye'ye gelip yaptığı resmi ziyaretleri hatırlattı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

S.Ç isimli vatandaş, 31 Aralık 2019 tarihinde Müslim, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bazı CHP ve HDP milletvekilleri, sanatçı Levent Üzümcü’nün de aralarında bulunduğu bazı katılımcılar hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, TEM, Kılıçdaroğlu, 24. Dönem CHP Milletvekilleri Hurşit Güneş, Osman Faruk Loğoğlu, Osman Koruürk, Umut Oran, DİSK genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Sanatçı Levent Üzümcü, Yazar İhsan Eliaçık, 26. Dönem CHP Milletvkili Gülsün Bilgehan, 24. Dönem HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Uluslararası Af Örgütü temsilcisi Murat Çekiç ile bazı CHP’li danışmanlar ve eski PYD eş Genel Başkanı Salih Müslim hakkında araştırma yaptı.

"Kayıt yok"

"Kayıt yok"

Kılıçdaroğlu için “UYAP ve Arşivi Araştırması Yapılmamıştır” denilen tutanakta, Müslim dışında diğer kişilerin “UYAP ve EKİP tetkikinde herhangi bir kaydının bulunmadığı” belirtildi. Müslim’in ise “Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma” suçunun da aralarında bulunduğu çok sayıda suç nedeniyle arandığı belirtildi.

"CHP ve HDP üye"

"CHP ve HDP üye"
İçeriğin Devamı Aşağıda

İki TEM görevlisi polis memurunun imzasını taşıyan 23 Ocak 2020 tarihli araştırma tutanağında “Ayrıca Sosyalist Enternasyonal isimli yapılanma ile ilgili internet üzerinden yapılan araştırmada 3 Haziran 1981 tarihinde kurulan Maritime Hause Old Town Clapham Londra/Birleşik Krallık adresinde merkezi olan, sol vb fikirleri benimseyen siyasi partilerin katıldığı ülkelerarası organizasyon olup, bu organizasyona ülkemizden CHP ve HDP’nin üye olduğu tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.'

"Müslim ile irtibat yok"

"Müslim ile irtibat yok"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 21 Şubat 2020 tarihli kararında “ihbarda ismi geçen Kemal Kılıçdaroğlu halen milletvekili olduğundan bu kişi açısından ihbar edenin dilekçesi, Ankara İl Emniyet Müdürlüğünün 24 Ocak 2020 tarihli yazısı ve ekleri gereğinin takdiri için” Parlamenterler Bürosuna gönderildiği belirtildi. Savcılık, ihbar listesinde yer alan Salih Müslim ile diğer kişiler arasında bir irtibat bulunmaması nedeniyle evrakın ayrılmasına karar verdi. Savcılık, daha sonra Müslim hakkındaki dosyayı 6-7-8 Ekim olaylarına ilişkin Kobani dosyasına dahil ederek, hakkında dava açtı. İhbar listesinde yer alan diğer kişilerin de başka bir dosyaya kaydedildiği ifade edildi.

Türkiye'ye resmi ziyaretlerde bulunmuştu

Türkiye'ye resmi ziyaretlerde bulunmuştu

Öte yandan YPG/PYD'nin yöneticisi Salih Müslim 2013 ve 2014 yıllarında Türkiye'ye resmi ziyaretlerde bulunmuştu. 

OdaTV'de yer alan habere göre, dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Müslim'in 2013 yılındaki ziyaretine ilişkin yaptığı bir açıklamada, 'Ziyaretin planlanmış bir gezi olduğunu ve yalnızca Rasulayn'daki gelişmeler üzerine gerçekleşmediğini' söylemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Güvenlik Kurulu 8 Şubat 2015’te terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG/PYD'yi terör örgütü olarak kabul ettiğini açıklamıştı. YPG/PYD'nin yöneticisi Salih Müslim ise Haziran 2015’te Ankara’da kırmızı halılarla karşılanmıştı.Salih Müslim ayıca 12 Şubat 2018'de İçişleri Bakanlığı terör suçundan arananlar listesine eklenmişti.

Levent Üzümcü: "2017 değil, 2013 yılındaki toplantıya katıldım"

Levent Üzümcü: "2017 değil, 2013 yılındaki toplantıya katıldım"

Konuyla ilgili OdaTV'ye konuşan Levent Üzümcü, 2017'deki Sosyalist Enternasyonel toplantısı değil, 2013'de Türkiye'de gerçekleşen toplantıya katıldığını söyledi. 2013 yılında toplantıda yaptığı konuşma üzerine işten çıkarıldığını hatırlatan Üzümcü, Danıştay'da konuyla ilgili davasının sürdüğünü belirtti. 

Sosyalist Enternasyonel'in dünyada son derece kabul görmüş olduğunu söyleyen Üzümcü, 'Salih Müslim'in 2013'deki toplantıya katılıp katılmadığını bile hatırlamıyorum' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
17
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tahsin tepek

Bu ülkede kimin terör estirdiği ortada.

Pasif Kullanıcı

sen yine de açıkça belirt ki çobanımız erdoğan diyen sığırlar chpyi terör örgütü sanmasın

Pasif Kullanıcı

abi kılıçdaroğlunda terorist vasfı yok ki :))))))

Mr.Hate

Başlığı görünceki ilk tepkim Cem Yılmaz'ın GORA filmindeki dergiyi caart diye yırtınca Bob Marley Faruk'un tepkisi gibi oldu. lakjsdlaskjdla