Görüş Bildir
Haberler
Savcı Kiraz ile İlgili 166 Habere Erişim Yasağı

Savcı Kiraz ile İlgili 166 Habere Erişim Yasağı

Onedio Medya
04.04.2015 - 17:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, Çağlayan Adliyesi’nde rehin alındıktan sonra Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada 166 habere URL bazlı erişim engeli getirdi.

Bianet'ten Erol Önderoğlu'nun haberine göre; Rehin alma olayıyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla geçici yayın yasağı, 13 medya kuruluşuna akreditasyon engeli, yedi gazete hakkında Teörle Mücadele Kanunu uyarınca soruşturmadan sonra şimdi de İntenet üzerinden yayınlanan haberlere erişim engeli geldi.

İndependent ve The Mirror'a da sansür

Olayı duyuran İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi olan İnternet sansürüne karşı verdiği mücadeleyle bilinen Prof. Dr. Yaman Akdeniz, haberlerine engel getirilen gazeteler arasında Britanya merkezli The İndependent ve The Mirror ile Hollanda merkezli The Post'a ait siteler de var.

Fotoğrafta rehin alan ve amblem yok

Thepostonline.nl haberinde Savcının rehin olduğunu gösteren fotoğrafta rehin alan ve duvardaki DHKC amblemlerine yer verilmiyor, sadece duvardaki bir afişin 'Berkin Elvan'ın katilleri' yazılı bölümü görülüyor.

En az altı gazete haberlerine engel

Sayfaları engellenen medya kuruluşları arasında birçok haber sitesi yanı sıra Cumhuriyet, Radikal, Milliyet, Birgün, Sözcü, HaberSol ve Taraf gibi gazeteler de bulunuyor. Akdeniz, haberine erişim yasağı getirilen sitelere Anadolunun Sesi Radyosu'nu örnek verdi.

Yasağa tepki gösteren Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Kerem Altıparmak, sansürle ilgili Twitter hesabından, “Devlet hakikati açıklamadığı gibi haber yapanı da sansürlüyor” diye yazdı.

Gerekçe: Kanu düzeni, suçu önlemek, özgürlük....

Kararda, “Yaşam hakkı ile kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, kamu düzeninin bozulması, suç işlenmesinin önlenmesi ve vatandaşın hak ve özgürlüklerinin tehlikeye sokulmaması için İnternet ortamındaki bu tür yayınların İVEDİLİKLE KALDIRILMASI veya bunların ERİŞİMİNİN ENGELLENMESİ’ne karar verilmesi gerekliliği hasıl olmuştur” deniyor.

Prof. Dr. Akdeniz, söz konusu gerekçeyle, yakında yürürlüğe girmesi beklenen ve Başbakan ve ilgili bakanlara erişim yasağı getirme yetkisi veren 5651 Sayılı Kanunun 8/A maddesinden esinlendiğini yazdı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0