Görüş Bildir
Haberler
Sanders Clinton'ı İki Eyalette Geride Bıraktı

Sanders Clinton'ı İki Eyalette Geride Bıraktı

Batuhan
27.03.2016 - 09:32

ABD başkanlık yarışında, demokratların Washington, Alaska ve Hawaii'de yapılan ön seçimlerinde Sanders, ilk iki eyalette rakibi Clinton'a fark attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'de devam eden başkanlık yarışında Demokratların Washington, Alaska veHawaii'de yapılan ön seçimlerinde Vermont Senatörü Bernie Sanders, rakibi eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a ilk iki eyalette fark attı.

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için ön seçim süreci tüm hızıyla devam ediyor. Cumartesi günü Demokratların Washington, Alaska ve Hawaii eyaletlerini kapsayan ön seçimlerinden karlı çıkan taraf Sanders oldu

Washington

Washington
newshour-tc.pbs.org

ABD'nin kuzeybatısında yer alan Washington eyaletinde resmi olmayan sonuçlara göre Sanders, oyların yüzde 72,3'ünü alarak Clinton'a büyük fark attı. Bu eyaletteki 31 delegenin 23'ünü kazanan Sanders'a karşı yüzde 27,5 oy alan Clinton ise 8 delege elde etti.

Alaska

Alaska

Alaska'daki yarışta da resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 80,7 oy alan Sanders, yüzde 19,3 oy alan Clinton karşısında başarılı bir sonuç ortaya koydu. Bu sonuçlarla Alaska'dan Sanders 13, Clinton ise 3 delege çıkarmış oldu.

Hawaii

Hawaii

Hawaii'deki ön seçim sonuçlarının ilerleyen saatlerde belli olması bekleniyor. Hawaii'de iki Demokrat aday adayı 25 delegeyi paylaşacak.

Ancak iki aday adayı arasındaki farka bakıldığında Clinton'ın delege sayısı bakımından hala çok önde olduğu görülüyor.

Clinton'ın, 469'u süper delege olmak üzere toplam bin 703 delege ile yarışı önde götürdüğü başkanlık maratonunda Sanders ise şu ana kadar 29'u süper delege olmak üzere toplam 985 delege ile iddiasını sürdürmeye çalışıyor.

Demokratlarda bir sonraki yarış, 5 Nisan'da Wisconsin eyaletindeki ön seçimlerle devam edecek.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
9
6
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın