Görüş Bildir
Haberler
Sanatçı Ateş Alpar, 4 Yıllık Tutukluluğuna Dikkat Çekmek İçin Kavala’nın Portresini Gezintiye Çıkardı

Sanatçı Ateş Alpar, 4 Yıllık Tutukluluğuna Dikkat Çekmek İçin Kavala’nın Portresini Gezintiye Çıkardı

Emre Ş.
15.11.2021 - 12:34

Fotoğraf sanatçısı Ateş Alpar, Osman Kavala’nın Silivri Cezaevi’ndeki 4 yıllık tutukluluğuna dikkat çekmek için Osman Kavala’nın bir portresiyle İstanbul sokaklarında dolaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

O performans YouTube'da "Osman Kavala, Aramızda" başlığıyla yayınlandı.

O performans YouTube'da "Osman Kavala, Aramızda" başlığıyla yayınlandı.

Ateş Alpar paylaştığı videosuna ise şu şekilde açıklama yazdı; 'Sanatçı Ateş Alpar, 4 yıldır hukuksuz biçimde tutuklu bulunmasına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirdiği performansta Osman Kavala’nın bir portresini İstanbul sokaklarında gezintiye çıkarıyor. Performansta Kavala’nın elinden alınan hareket özgürlüğüne ve dört duvar arasına hapsedilişine atıfta bulunulurken adalet ve özgürlük vurgusu ve bunların ancak ortak bir yaşam dahilinde mümkün olduğu da öne çıkarılıyor.

Osman Kavala aramızda dolaşıyor. İnşaatların, soyluluştırma çabalarının, kültürel mirasın yağmalanmasının baştacı edildiği sokaklarda, evrensel değerleri taşıyor. Tebüssümü, onu sokaklarda özgürce yürümekten alıkoyan hukuksuzluğun altını oyuyor. Kalabalıkların, çocukların, bazen kimsesiz evlerin bazen kuruyan çamaşırların arasından geçerken İstabul'u İstanbul yapan çokkültürlü ve zengin coğrayanın kaldırım taşlarını kat ediyor. Kokluyor havayı, egzoz gazlarıyla, simit ve çay kokularıyla, evlerde pişen yemeklerin buharıyla hemhal oluyor. Dört yıldır alıkonulduğu hücresinden, şehrin ritmine, hüzünlerine ve kahkalarına karışıyor.'

İşte o performans:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
5
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın