Görüş Bildir
Haberler
Sanal Gerçeklik İnternete Taşındı

Sanal Gerçeklik İnternete Taşındı

Batuhan
12.11.2014 - 12:09

Oyunlar ve uygulamaların ardından web sayfaları da sanal gerçeklik için bir kullanım sahası oluşturmaya hazır. Mozilla, bunun ilk örneğini MozVR ile verdi.

Firefox'un 10. yılını kutlayan Mozilla , son dönemin en popüler teknoloji trendleri arasında yer alan sanal gerçeklik ile uyumlu bir web sayfasını hayata geçirdi. MozVR adını taşıyan bu sanal alanda, tıpkı Google'ın Chrome deneyleri gibi sanal gerçeklik cihazlarını denemek mümkün.

MozVR üzerinden doğal olarak sanal gerçeklik destekleyen deneysel çalışmalar yayınlayacağını belirten Mozilla, hem internete hem de Oculus Rift gibi cihazlara yeni bir ufuk çizgisi çekmeye hazırlanıyor.

MozVR'da hali hazırda WebGL bazlı bir British Columbia uçuşu ve verilerin sanat çalışması şeklinde görselleştirildiği bir başka test uygulaması bulunuyor. Bu uygulama Oculus Rift'in yanı sıra Leap Motion ile de kullanılabiliyor.

Oculus Rift sahipleri bu deneyime hemen katılmak için Mozilla'nın VR destekli tarayıcısını kullanabiliyor ya da Chromium'un test sürümlerinden birini tercih edebiliyor. Açık kaynak ilkesinden ödün vermeyerek, MozVR'ın da kaynak kodlarını halka açık olarak paylaşan Mozilla; böylelikle Oculus Rift henüz piyasaya sürülmeden tüm geliştiricilerin kendi sanal gerçeklik web uygulamalarını hazırlamasına olanak tanıyor.

ShiftDelete.Net

Kaynak: http://shiftdelete.net/sanal-gercekli...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0