Görüş Bildir
Haberler
Samsung'un Yeni Sürprizi Sanal Gerçeklik Gözlüğü Olabilir

Samsung'un Yeni Sürprizi Sanal Gerçeklik Gözlüğü Olabilir

Caner
10.07.2014 - 14:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

Samsung'un Yeni Sürprizi Sanal Gerçeklik Gözlüğü Olabilir

Son dönemin dikkat çeken ilgilerinden biri de sanal gerçeklik cihazları oldu. Teknoloji dünyasında birçok alanda ürünler katan Samsung görünüşe bakılırsa üçüncü çeyrekte sanal gerçeklik kategorisine adım atacak. SamMobile sitesinin ortaya çıkardığı Gear VR isimli sanal gerçeklik gözlüğü ya da başlığı, eylül başında Galaxy Note 4’le birlikte tanıtılacak.

Galaxy cihazlarla USB 3.0 üzerinden bağlanabilecek Gear VR, gerçeklik deneyimini cihaz üzerindeki sensörler yerine baş hareketleri sayesinde sağlayacak. Gear VR ayrıca akıllı cihazda bulunan tüm sensörlerden ve işlemcinin gücünden faydalanacak.

Gear VR’de yer alan donanım tamamen Samsung tarafından geliştirilecek. Cihazın yazılım tarafı ise 2014'ün Mart ayında 2 milyar dolar karşılığında Facebook tarafından satın alınan Oculus VR firması üstlenecek. Oculus VR bir Kickstarter projesi olan Oculus Rift adındaki sanal gerçeklik sunan başlığı bu yılın sonunda piyasaya sunacak.

Gear VR’nin yan kısmında ayrıca Google Glass’ta olduğu gibi bir touchpad yer alıyor. Bu bölüm sayesinde çeşitli kontroller sağlanacak ve kullanıcı arayüzde gezebilecek. Gear VR hakkında daha fazla detayın tanıtım sürecine kadar gün yüzüne çıkması bekleniyor.

teknolojioku

Kaynak: http://www.teknolojioku.com/haber/sam...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0