Görüş Bildir
Haberler
Samsung, Tizen'li Telefonlarını Rusya ve Hindistan'da Satışa Çıkarıyor

Samsung, Tizen'li Telefonlarını Rusya ve Hindistan'da Satışa Çıkarıyor

Batuhan
12.05.2014 - 12:39

Samsung, Tizen'li Telefonlarını Rusya ve Hindistan'da Satışa Çıkarıyor

Samsung Electronics, kendi işletim sistemi Tizen ile çalışan akıllı telefonunun ilk önce Rusya ve Hindistan'da satışa çıkaracak. Konuya yakın kaynaklar Samsung'un bu işletim sistemi ile Google ve Apple'a karşı yarışacağını belirtiyor.

Aynı kaynaklar Güney Koreli şirketin Tizen ile çalışan akıllı telefonunun gelecek haftalarda Moskova'da yapılacak bir etkinlik ile tanıtacağını belirtiyor. Samsung'un bu etkiliğinin Galaxy ile çalışan amiral gemisi telefonlarının tanıtımı ile aynı olacağı belirtiliyor. Etkinliğin Tizen için Haziran başında San Francisco'da yapılacak geliştiriciler konferansı ile aynı zaman denk gelmesi bekleniyor.

Yine konuya yakın bir kaynak Samsung'un Hindistan'da piyasaya süreceği Tizen akıllı telefon için de sona yaklaştığını ifade etti. Şirket aynı zamanda işletim sistemini televizyonlarda kullanılacak şekilde geliştirmeye de çalışıyor. Kaynaklar Tizen TV ürünün piyasaya sürülmesi için henüz tam bir tarih olmadığını söylüyor.

Samsung ise konuyla ilgili açıklamada bulunmadı. Tizen işletim sisteminin gelişimini denetleyen Tizen Association'dan da konuyla ilgili bir yorum gelmedi.

Her ne kadar akıllı telefonlar, TV'ler ve buzdolaplarından milyar dolarlar kazansa da Samsung yazılım alanında henüz kayda değer bir ilerleme gösterebilmiş değil.

Yeni işletim sisteminin kullanıcılar arasında yer bulması için Samsung ve diğer ortağı Intel, Tizen'i çeşitli cihazları bir birine bağlayacak bir işletim sistemi şeklinde geliştiriyor. Samsung daha önce Tizen ile çalışan bazı kamera ve akıllı saat Gear 2'yi piyasaya sürmüştü. Tata Motors da araçlarında çalışan harita ve eğlence uygulamaları için de Tizen'i kullanmıştı.

Ancak Tizen'de en fazla akıllı telefon cephesine öncelik veriliyor. Samsung ABD gibi pazarlarda Google ve Apple ile doğrudan yüzleşmekten kaçınma stratejisini uyguluyor gibi görünüyor.

Bunun yerine şirket Samsung'un iyi yer edinmiş olduğu Rusya ve Hindistan gibi gelişen pazarları hedefliyor. Samsung bu pazarlarda kullanıcıların, Google'ın Android işletim sisteminin sunduğu özellikleri ve uygulamaları karşıladığı sürece özel bir işletim sistemini tercih etmeyeceğinden Tizen'in bu pazarlarda yer bulabileceğine inanıyor.

Android, günümüzde Samsung'un telefonlarının neredeyse tamamına güç veriyor.

Samsung ve Intel, daha önce yapılan geliştiriciler konferanslarında üçüncü parti uygulama geliştiricileri Tizen için yazılım ve hizmet geliştirmeye ikna etmeye çalıştı.

Yine de Tizen akıllı telefonlar için planlar sığ ilerliyor. 2011 yılında Samsung yaptığı açıklamada Tizen ile çalışan cihazın 2012'in ilk çeyreğinde piyasaya sürüleceğini belirmişti. Ancak bu olmadı. Son olarak Tizen ile çalışan akıllı telefonun Ocak ayında piyasaya sürülme planı da ortakların bazılarında yaşanan çekinceler nedeniyle hayata geçmemişti.

Ancak Tizen her şeye rağmen Samsung'un öncelikleri arasında kalmaya devam etti. Samsung'un son amiral gemisi Galaxy S5'in Android ile çalışması nedeniyle Google, bu donanım üzerinden satılan yazılım ve hizmetlerin gelirlerinin büyük kısmını kendisine alıyor.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0